מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קרן לפלר - קורסים ברפואה משלימה

אחד הגורמים להתמכרות לממתקים הינו לחץ נפשי. הורמונים המופרשים מיוותרת הכליה בעת לחץ גורמים לעליה בצריכת המזון. הקופאין בשוקולד מספק ככל הנראה את התרוממות הרוח שאנו חשים.

מאת keren or
09/08/11 23:22
425 צפיות
שוקולד ממתק מסוכן !
 שוקולד נחשב לממתק הנפוץ והמפתה ביותר בעולם, ומה עוד - למסוכן מכולם !!! השוקולד הוא שילוב של שומן, סוכר, קפאין ועוד מספר חומרים המעודדים שחרור אנדרופינים במוח (אלו אחראים על תחושות רוגע). חומרים אלו מרגיעים במצבי לחץ מחד, ומאידך מעלים את הדופק. השוקולד מגרה רצפטורים במוח. למכורים שביננו, במצב של מחסור בשוקולד יכולות להתעורר תגובות פסיכולוגיות הזהות לאלו של התמכרות לסמים או לאלכוהול, מבינהם הזעה, רעד, עצבנות וחוסר שקט עד תחושת חוסר אונים. אחד הגורמים להתמכרות לממתקים הינו לחץ נפשי. הורמונים המופרשים מיותרת הכליה בעת לחץ גורמים לעליה בצריכת המזון. הקופאין בשוקולד מספק ככל הנראה את התרוממות הרוח שאנו חשים. השוקולד מכיל חומר ממריץ הנקרא תאוברומין, זהו מוליך עיצבי של טריפטופן - חומצת אמינו חיונית לגוף המתקבלת רק ע"י המזון. (הגוף לא יודע לסנתז אותה לבד) בגוף הופכת חומצת אמינו זו להורמונים כמו מלטונין ולמעבירים עצביים כמו סרטונין. טריפטופן גורם להרפיית מתח בגוף ומשרה שינה. הוא מפחית דכאון, מפחית סיכונים לבעיות לב וכלי דם ועוזר למנוע מגרנות. ביחד עם חומצות אמינו נוספות הוא מסייע בהפחתת כולסטרול ובתפקוד תקין של מערכת החיסון בגופנו. מצב רוח ירוד מלווה בדרך כלל ברמות נמוכות של הסרטונין במוח. מחקרים מראים שאכילת פחמימות ובעיקר שוקולוד מצליחה לעלות את רמות הסרטונין. ומכאן קצרה הדרך לתחושת "הי" ולמצב רוח טוב. מבחינה נוירולוגית, הפרעת קשב וריכוז מתבטאת בתת פעילות של אזורים מסוימים במוח. שוקולד, הנחשב לחומר מעורר, נצרך פעמים רבות באופן מוגבר בקרב הסובלים מהפרעה זו, כמנגנון השואף לפצות על תת הפעילות. צריכת שוקולד מוגברת כפיצוי, ממסכת לפעמים את ההפרעה ומקשה באבחון. השוקולד הנו זריקת מרץ המשפיעה באופן קיצוני בבת אחת ולפרק זמן קצר יחסית, המסתיים בצניחה חדה ברמות העוררות והאנרגיה. הצניחה מובילה לצריכה מוגברת יותר של שוקולד וכך נוצר מנגנון ההתמכרות. השומן והסוכר בשוקולד מכילים הרבה קלוריות מיותרות, גורמים להשמנה, ויש להם נטיה להצטבר במקומות לא רצויים בגוף. השומנים בשוקולד, מלבד היותם משמינים, מזהמים את הדם ויוצרים חצ'קונים. ראו הוזהרתם !!!

תגובות

keren or
keren or
מרצה ומטפלת מזה כ-18 שנים ברפואה סינית ובעיסוי רקמות עמוק, מלווה נשים במהלך ההריון ומכינה הגוף ללידה. מנחת קבוצות מביניה...