בישול גורמה בייתי - מתכונים מהפנינג 100 שנה לכללית
29/07/11 13:44
779 צפיות
הקיץ בעיצומו ואיתו עונת ההפנינגים. השבוע נערך הפנינג 100 שנים לקופת חולים כללית באשדוד ובהוד השרון. פרט למוסיקה ולמאסג'ים הדגמנו גם כמה רעינוות לניהול משק בית גורמה ביתי והרבה יותר בריא.
אחת המשמימות בבישול בריא הינה לשלב דגנים מלאים בתפריט היומי. ראו איך במתכון הבא הפסטה המלאה משתלבת עם פסטה רגילה ובין רגע הופעת מאוכל בריא לאוכל גורמה. נסו את השיטה על מנת לשלב מזונות בריאים יותר בביתכם. שימו לב כי זוהי דוגמא נוספת לפוסט אילן היוחסין שפורסם רק לא מזמן...
פסטה בשני צבעים עם ריבועי דג מוקפצים עם ממרח עגבניות לחות.
מצרכים: (8 מנות)
ממרח עגבניות לחות (1.5 כוס ממרח)
- 2 כוס עגבניות לחות בייבוש טבעי ללא מלח
- 8 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כף תימין קצוץ
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
פסטה בשני צבעים עם ריבועי דג
- 100 גרם פסטה פנה מקמח דורום מלא
- 100 גרם פסטה פנה מקמח חיטה לבן
- 2 פילטים של דג אמנון ללא עור.
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- כוס עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות
- קורט מלח-ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ממרח עגבניות מיובשות
- טחנו את העגבניות עם שמן הזית והתימין במעבד מזון.
- תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.
- העבירו לצנצנת (4 כפות למתכון זה) ושמרו במקרר כמה שבועות.
- השתמשו למריחה על כריך מתחת פסטרמה או גבינות
פסטה
- בשלו את שני סוגי הפסטה לפי הוראות היצרן וסננו.
- חממו 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית וטגנו קלות את ריבועי הדג. הוציאו.
- הוסיפו 4 כפות מממרח עגבניות וחצי כוס מים וערבבו היטב .
- הוסיפו את הפסטה למחבת והקפיצו 2 דקות נוספות עד לעירבוב מלא
- הוסיפו את ריבועי הדג והבזיליקום והקפיצו דקה נוספת
- תקנו תיבול עם מלח ופלפל והגישו
במתכון הבא אני אוהב במיוחד את מאג'דרה האפונה והבורגול. שילוב הצבעים בה מוצלח עוד יותר מאשר במאג'דרה הרגילה, זמן ההכנה שלה מהיר במיוחד וגם האורז בה הוחלף בבורגול שהינו דגן מלא. נסו בעצמכם. כנראה תתאהבו.
קבבוני בקר וחציל, על מצע מג'אדרה אפונה ובורגול ברוטב טחינה ותפוז
מצרכים: (10 מנות)
קבבונים
- 1 ק"ג בשר בקר כתף טרי, נקי משומן, טחון
- 1 פילה של חציל בינוני קלוי
- 1/2 בצל קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל גרוס
מג'אדרה
- 1 כוס בורגול גס
- 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת.
- 1 כוס מים רותחיים
רוטב
- 1 כף טחינה גולמית
- 4 כפות מיץ תפוזים
אופן הכנה:
- מכניסים לקערה את הבשר, פילה החציל, הבצל, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים ונותנים לתערבות "לנוח" כמחצית השעה למיזוג הטעמים
- הכניסו לקערה כוס בורגול גס וכוס מים רותחים. כסו והמתינו 7 דקות עד לספיגת כל הנזולים. הוסיפו את האפונה וערבבו ליצירת תערובת אחידה
- צרו מתערובת הבשר קבבונים ותנו להם "לנוח" להתגבשות
- בקערה נוספת הכינו את הרוטב על ידי עירבוב הטחינה עם מיץ התפוזים
- חממו למחבת צלעות על להבה בינונית וצלו את הקבבונים כ 2 דקות מכל צד
- הניחו על צלחת 1/3 כוס מאג'דרה, עליה שני קבבונים וצקו מעל כיפת רוטב.
את דפי האורז אין צורך כבר להציג, אבל את רוטב ויניגרט הסלק כן. סלק לא מבושל, מגורר לתערובת של זמן זית ומיץ לימון. תענוג לעין ולחך.
דים סאם ירקות גינה ונקטרינה ברוטב ויניגרט סלק
חומרים (10 מנות)
לדים סם
- 20 דפי אורז
- 3 כוסות מים חמים
למלית
- חבילת עלי בייבי
- כוס עלי בזיל
- 4 גזר מגורד בפומפייה
- חבילת נבטי אלפלפה
- 2 נקטרינות חתוכות לג'וליינים
לרוטב
- 1/2 סלק אדום מגורר על הלהבה הדקה ביותר
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- מכניסים את שמן הזית ומיץ הלימון לקערה וערבבו היטב. הוסיפו את הסלק וערבבו שוב. תקנו טעמים עם מלח ופלפל.
- טובלים דף אורז בקערה רחבה עם מים חמים מאוד עד ריכוך.
- מניחים את העלה על משטח עבודה ומסדרים עליו את מוצרי המלית בשכבות.
- מגלגלים את דף האורז עם המלית לצורת גליל.
- מהדקים את הגליל שנוצר ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- מסדרים על צלחת נאה ויוצקים מעל מעט מהרוטב
ולסיום הקינוח. כמה משתתפים ביקשו ממני מתכון לסוכרתיים ללא הדבש. אז החלפנו את הטחינה במחית שקדים שהינה מתוקה יותר. התוצאנ נהדרת. אם אתם אוהבים מאוד מתוק אז הוסיפו מעט סוכרזית. טעמם העז של השקדים והקקאו לא יתנו צאנס לטעם הלוואי שלה להיות מורגש...
פצפוצי חלבה וקקאו
מצרכים ( 50 מנות)
- 5 כוסות פצפוצי אורז מלא (ללא תוספת סוכר ומלח)
- 3 כפות שטוחות אבקת קקאו
- 2/3 כוס דבש
- 3/4 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה:
- בסיר בינוני, על להבה נמוכה, ממיסים את הטחינה+ הדבש תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מכבים האש, מוסיפים אבקת הקקאו ומערבבים.
- מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים עם תערובת הטחינה במהירות בעזרת כף עץ, עד שכל הפצפוצים מצופים בתערובת באופן שווה.
- ממלאים עטרות נייר בתערובת, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים שעה וחצי-שעתיים בפריזר, עד שהתערובת מתקשה.
- לאחר מכן, מעבירים למקרר. נשמר היטב 4-5 ימים (מכוסה בניילון נצמד).
אחת המשמימות בבישול בריא הינה לשלב דגנים מלאים בתפריט היומי. ראו איך במתכון הבא הפסטה המלאה משתלבת עם פסטה רגילה ובין רגע הופעת מאוכל בריא לאוכל גורמה. נסו את השיטה על מנת לשלב מזונות בריאים יותר בביתכם. שימו לב כי זוהי דוגמא נוספת לפוסט אילן היוחסין שפורסם רק לא מזמן...
פסטה בשני צבעים עם ריבועי דג מוקפצים עם ממרח עגבניות לחות.
מצרכים: (8 מנות)
ממרח עגבניות לחות (1.5 כוס ממרח)
- 2 כוס עגבניות לחות בייבוש טבעי ללא מלח
- 8 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כף תימין קצוץ
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
פסטה בשני צבעים עם ריבועי דג
- 100 גרם פסטה פנה מקמח דורום מלא
- 100 גרם פסטה פנה מקמח חיטה לבן
- 2 פילטים של דג אמנון ללא עור.
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- כוס עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות
- קורט מלח-ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ממרח עגבניות מיובשות
- טחנו את העגבניות עם שמן הזית והתימין במעבד מזון.
- תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.
- העבירו לצנצנת (4 כפות למתכון זה) ושמרו במקרר כמה שבועות.
- השתמשו למריחה על כריך מתחת פסטרמה או גבינות
פסטה
- בשלו את שני סוגי הפסטה לפי הוראות היצרן וסננו.
- חממו 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית וטגנו קלות את ריבועי הדג. הוציאו.
- הוסיפו 4 כפות מממרח עגבניות וחצי כוס מים וערבבו היטב .
- הוסיפו את הפסטה למחבת והקפיצו 2 דקות נוספות עד לעירבוב מלא
- הוסיפו את ריבועי הדג והבזיליקום והקפיצו דקה נוספת
- תקנו תיבול עם מלח ופלפל והגישו
במתכון הבא אני אוהב במיוחד את מאג'דרה האפונה והבורגול. שילוב הצבעים בה מוצלח עוד יותר מאשר במאג'דרה הרגילה, זמן ההכנה שלה מהיר במיוחד וגם האורז בה הוחלף בבורגול שהינו דגן מלא. נסו בעצמכם. כנראה תתאהבו.
קבבוני בקר וחציל, על מצע מג'אדרה אפונה ובורגול ברוטב טחינה ותפוז
מצרכים: (10 מנות)
קבבונים
- 1 ק"ג בשר בקר כתף טרי, נקי משומן, טחון
- 1 פילה של חציל בינוני קלוי
- 1/2 בצל קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל גרוס
מג'אדרה
- 1 כוס בורגול גס
- 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת.
- 1 כוס מים רותחיים
רוטב
- 1 כף טחינה גולמית
- 4 כפות מיץ תפוזים
אופן הכנה:
- מכניסים לקערה את הבשר, פילה החציל, הבצל, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים ונותנים לתערבות "לנוח" כמחצית השעה למיזוג הטעמים
- הכניסו לקערה כוס בורגול גס וכוס מים רותחים. כסו והמתינו 7 דקות עד לספיגת כל הנזולים. הוסיפו את האפונה וערבבו ליצירת תערובת אחידה
- צרו מתערובת הבשר קבבונים ותנו להם "לנוח" להתגבשות
- בקערה נוספת הכינו את הרוטב על ידי עירבוב הטחינה עם מיץ התפוזים
- חממו למחבת צלעות על להבה בינונית וצלו את הקבבונים כ 2 דקות מכל צד
- הניחו על צלחת 1/3 כוס מאג'דרה, עליה שני קבבונים וצקו מעל כיפת רוטב.
את דפי האורז אין צורך כבר להציג, אבל את רוטב ויניגרט הסלק כן. סלק לא מבושל, מגורר לתערובת של זמן זית ומיץ לימון. תענוג לעין ולחך.
דים סאם ירקות גינה ונקטרינה ברוטב ויניגרט סלק
חומרים (10 מנות)
לדים סם
- 20 דפי אורז
- 3 כוסות מים חמים
למלית
- חבילת עלי בייבי
- כוס עלי בזיל
- 4 גזר מגורד בפומפייה
- חבילת נבטי אלפלפה
- 2 נקטרינות חתוכות לג'וליינים
לרוטב
- 1/2 סלק אדום מגורר על הלהבה הדקה ביותר
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- מכניסים את שמן הזית ומיץ הלימון לקערה וערבבו היטב. הוסיפו את הסלק וערבבו שוב. תקנו טעמים עם מלח ופלפל.
- טובלים דף אורז בקערה רחבה עם מים חמים מאוד עד ריכוך.
- מניחים את העלה על משטח עבודה ומסדרים עליו את מוצרי המלית בשכבות.
- מגלגלים את דף האורז עם המלית לצורת גליל.
- מהדקים את הגליל שנוצר ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- מסדרים על צלחת נאה ויוצקים מעל מעט מהרוטב
ולסיום הקינוח. כמה משתתפים ביקשו ממני מתכון לסוכרתיים ללא הדבש. אז החלפנו את הטחינה במחית שקדים שהינה מתוקה יותר. התוצאנ נהדרת. אם אתם אוהבים מאוד מתוק אז הוסיפו מעט סוכרזית. טעמם העז של השקדים והקקאו לא יתנו צאנס לטעם הלוואי שלה להיות מורגש...
פצפוצי חלבה וקקאו
מצרכים ( 50 מנות)
- 5 כוסות פצפוצי אורז מלא (ללא תוספת סוכר ומלח)
- 3 כפות שטוחות אבקת קקאו
- 2/3 כוס דבש
- 3/4 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה:
- בסיר בינוני, על להבה נמוכה, ממיסים את הטחינה+ הדבש תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מכבים האש, מוסיפים אבקת הקקאו ומערבבים.
- מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים עם תערובת הטחינה במהירות בעזרת כף עץ, עד שכל הפצפוצים מצופים בתערובת באופן שווה.
- ממלאים עטרות נייר בתערובת, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים שעה וחצי-שעתיים בפריזר, עד שהתערובת מתקשה.
- לאחר מכן, מעבירים למקרר. נשמר היטב 4-5 ימים (מכוסה בניילון נצמד).
תגובות
דר רני פולק
מנהל את המרכז לבישול ואורח חיים בריא במרכז הרפואי האוניברסיטאי - הדסה
עוד פוסטים בבלוג: בישול בריא
מתכונים לראש השנה - למי שלא הספיק לכתוב בשידור
לכבוד ראש השנה העומד בפתח התארח צוות "כמוני" ברשת א' על מנת לשוחח על מאכלים לחג. למי שלא הספיק לרשום:
...
קראו עוד
מה אתם מבשלים לסדר?
שלום לכולם
אין כמו חג הפסח להיפגש שוב ולבשל ביחד. האתגר בבישול כשר לפסח הן הפחמימות. אחד הפתרונות המומלצים הוא שימוש...
קראו עוד
סורבה תאנים ויוגרט
הסתיו ופירותיו כבר ממש כאן. נצלו אותם לקינוחים לימים החמים שעוד נותרו. זה יכול להות כל כך פשוט...
ראו את המתכון הבא:
...
קראו עוד
סלט סלרי וקוקוס
מתכון שתמיד חסר הוא מתכון לסלט. אחד שהוא לא סלט ירוק ולא סלט על בסיס עגבנייה ומלפפון. המתכון הנ"ל מפתיע בשילוב חומר...
קראו עוד