ד"ר ברנשטיין ושיטתו לטיפול בסכרת
22/07/11 21:31
1349 צפיות
פוסט זה נכתב בשיתוף עם אישתי הגר מתוך הבלוג שלנו - בלוג דל פחמימות. מה שיש לד"ר ברנשטיין להציע הוא מדהים בעיני.
ד"ר ברנשטיין הוא רופא אמריקאי אשר פיתח שיטה לטיפול בסוכרת, שעיקרה דיאטה דלת פחמימות המאפשרת לסוכרתיים משני הסוגים לחיות באופן בריא, להאריך את חייהם ולהימנע מסיבוכים.
סיפורו האישי של ד"ר ב' שזור בסיפורה של השיטה שפיתח. בשנת 1946, בגיל 12, התפרצה אצל ברנשטיין סוכרת נעורים (סוג 1). בתקופה ההיא הטיפול במחלה היה שונה מאוד ממה שאנחנו מכירים היום. בדיקות סוכר, למשל, היו מבוצעות אצל הרופא, פעם בחודש ואת המחטים להזרקת האינסולין היה צריך לחטא יום-יום במים רותחים ולהשחיז באבן מיוחדת.
המציאות של חולי סוכרת סוג 1 אז כללה סיבוכים בריאותיים רבים, ירידות סוכר חריפות ומסכנות חיים (למשל בזמן נהיגה) ותוחלת חיים קצרה. התזונה המומלצת אז, שעדיין מומלצת לסוכרתיים כיום ע"י ארגוני הבריאות השונים, היתה דיאטה דלת שומן, מתונה בחלבון ועשירה בפחמימות.
מאחר ורצה לנהוג באופן אחראי, ברנשטיין הצעיר מילא אחר כל הוראות הרופא באופן מושלם לאורך כל שנות העשרים והשלושים שלו, אך ללא כל השפעה מיטיבה. מערכות גופו החלו להידרדר והוא סבל מסיבוכים רבים, שאותם הרופא עודד אותו לקבל כחלק מעובדות החיים שלו כחולה סוכרת.
השנים עברו וברני שלנו חש מדוכדך יותר ויותר. עם שלושה ילדים ומגוון סיבוכים שהפכו אותו לאיש זקן בגיל 30, היה לו קשה לדמיין איך יראה את ילדיו גדלים. נקודת המפנה היתה, כאשר במסגרת עבודתו כמהנדס בחברה לייצור ציוד רפואי, נחשף למכשיר המנטר את רמת הסוכר בדם. המכשיר הזה יועד לשימוש בחדרי מיון, לשם זיהוי ירידות סוכר אצל אדם ללא הכרה, וניתן להשוות אותו לגלוקומטר הקטן והקומפקטי של היום בערך כמו שניתן להשוות את המחשב הראשון שהומצא לאייפד.
ברנשטיין השיג לעצמו מכשיר כזה והתחיל לבדוק את רמות הסוכר שלו באופן עקבי, מתוך רצון להבין מה משפיע על העליות והירידות של הסוכר, וכך אולי למנוע את ירידות הסוכר התכופות שהפריעו מאוד לאיכות חייו. חשוב להבין, כי באותה תקופה לא היו קיימים מכשירי מדידת סוכר ביתיים ואף אחד במערכת הרפואית לא האמין שאנשים יסתובבו עם מכשירי ניטור ויבדקו לעצמם את הסוכר.
אבל ד"ר ב' ניגש לבעייה בגישה הנדסית, בהתאם למשלח ידו באותה התקופה: יש לאסוף מידע על הבעיה על מנת לפתור אותה. מהר מאוד הוא הבין שטווח רמת הסוכר שלו לאורך היום דומה לרכבת הרים: 5 מדידות ביום החזירו תוצאות של בין 40 ל-400. לאחר בדיקות חוזרות וקפדניות לאחר כל ארוחה הבין הד"ר שאם יאכל פחות פחמימות – לא יצטרך להזריק כמויות גדולות כל כך של אינסולין, ויוכל למנוע את ירידות הסוכר. הוא החל לשנות את תזונתו ולשמחתו ירידות הסוכר פחתו משמעותית.
עם זאת, ההידרדרות במצבו בשל סיבוכי הסוכרת נמשכה. בנסיון לשפר את המצב, הוא הזמין סקירה של הספרות המקצועית בנושא חקר הסוכרת, ומצא, להפתעתו המוחלטת, מחקרים שהראו כי ניתן למנוע ואף לרפא את סיבוכי הסוכרת בעכברים, באמצעות נירמול ערכי הסוכר. זה נשמע מובן מאליו היום, אבל את הסוכרתיים של שנות ה-60 ולפני כן, אף אחד לא הנחה לשמור על ערכי סוכר תקינים.
כשהציג את הממצאים בפני הרופא שלו, הלה ביטל את דבריו באומרו כי לא ניתן להסיק ממחקרים אלה כלום, שכן "בני אדם אינם עכברים, וחוץ מזה זה בלתי אפשרי לשלוט בסוכר". בנקודה זו, מספר ד"ר ברנשטיין, לא היתה לי ברירה אלא להעמיד פנים שאני עכבר…
וכך, במשך השנה שלאחר מכן הפך עצמו ד"ר ברנשטיין לחיית מעבדה לצורך הנסיונות לנרמול רמת הסוכר בדם. לאורך אותה שנה הוא זיהה והגדיר את הגורמים לעלייה וירידה בערכי הסוכר, ורכבת ההרים הפכה לנסיעה חלקה. לאחר תקופה בה חווה ירידה הדרגתית בערכי הסוכר שלו, רוב הסיבוכים מהם סבל החלו לדעוך ומצבו השתפר משמעותית.
ברנשטיין הרגיש שעלה על משהו גדול, ושהעולם חייב לדעת על כך. אך למרות ניסיונותיו להעביר את הידע שלו לרופאים, דעותיו לא התקבלו ואפילו נדחו. מעניין לציין כי אותה חברה שייצרה את המכשיר התעשייתי בו השתמש ב' לבדיקת רמת הסוכר, דחתה על הסף את הרעיון שלו לייצור מכשיר ביתי למדידת סוכר. שהחולים עצמם ייבדקו לעצמם את הסוכר? הם הרי לא רופאים!
מאחר ולא הצליח להעביר את המסר, בגיל 40 החליט ברנשטיין להפוך לרופא על מנת להעביר את הידע שלו הלאה לכמה שיותר חולי סוכרת. כיום, אחרי 6 ספרים שכתב ואלפי מטופלים שקיבלו ממנו ייעוץ וטיפול, ד"ר ברנשטיין נחשב לפורץ דרך בתחום הטיפול בסכרת מסוג 1 ו-2. למרות שגישתו נחשבת בעיני גורמים רבים לקיצונית ולא מקובלת, רבים בעולם עוקבים אחר המלצותיו והתוצאות מדברות בעד עצמן.
כיום, לאחר כ-64 שנים עם סכרת סוג 1, ד"ר ברנשטיין אינו סובל מסיבוכים מלבד אלו שנשארו לו מהתקופה בה לא היה מאוזן. פרופיל השומנים בדם שלו מושלם ובריאות ליבו תקינה.
אכן, קשה לחשוב על דוגמא אישית חזקה יותר משלו – אדם חולה שמצא עצמו על המסלול הבטוח למוות בגיל צעיר ובמקום זאת לקח את חייו ובריאותו בידיו, והלך מאוד רחוק על מנת לוודא שהמסר שלו יגיע לכל מי שזקוק לו.
הספר המומלץ ביותר שלו הינו Dr. Bernstein's Diabetes Solution: The Complete Guide to Achieving Normal Blood Sugars והוא ספר חובה לכל אדם הסובל מסכרת, או לבן משפחה של אחד כזה. הוא מכיל מידע מקיף וחשוב על סכרת שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, וכולל הנחיות מפורטות על הדרך להשיג ערכי סוכר נורמלים.
תגובות
אסף1
כותב גם בבלוג דל פחמימות - www.carbfree.co.il
עוד פוסטים בבלוג: תזונה דלת פחמימות וסכרת
יום של סוכר מאוזן, ממוצע 92, ללא היפוגליקמיה. תזונה דלת פחמימות + עמילן עמיד
קראו עוד
עמילן עמיד לאיזון הסוכר בדם
הקדמה חשובה
כל מי שעוקב אחרי בבלוג זה ובבלוג דל פחמימות במשך השנים יודע שנמנעתי מלהתייחס לתוספי מזון וצמחי מרפא בכל מ...
קראו עוד
ירח הדבש בסכרת, תקופה מתוקה?
<p> "תקופת ירח הדבש" הוא הכינוי האירוני שניתן לאחרת התקופות הקשות בחיים - התקופה שלאח...
קראו עוד
מוטיביצה ומשמעת עצמית בסכרת
ביום בהיר אחד הכל משתנה. מתוך מקום של ביטחון וחיים נורמלים נופלת עלינו הידיעה שאנחנו שונים, שיש לנו סכרת. זה לא סו...
קראו עוד
ספורט וסכרת , איך לעשות את זה?
עצות שימושיות ובסיסיות לסכרתיים אשר רוצים לעסוק בפעילות גופנית.
קראו עוד