מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםקולינריאעוגת דבש בלי גלוטן ובלי סוכר

ראש השנה בפתח... איך אפשר בלי דבש? מילא בלי סוכר... אבל בלי דבש? אז אם אפשר בלי גלוטן, אפשר גם בלי דבש אבל... אפשר ורצוי גם עם דבש במידה הנכונה (מה גם שיש 'תחליף דבש' שהוא הכי פחות מומלץ אך טוב שקיים). הנה לכם עוגת דבש מסורתית ונפלאה המותאמת למכלול של נטולים והגדולה היא ש... כולם יכולים ליהנות ממנה בלי להרגיש אפילו שמדובר בעוגה שונה ו'מיוחדת' 

05/09/10 2:12
3919 צפיות
המצרכים: 1 כוס (140 גר') קמח לחם בר-אל ½1 כוסות פחות כף גדושה (200 גר') קמח לעוגות ולעוגיות א.א.ק אורנים ½1 כפיות אבקת סודה לשתיה 1 כפית אבקת אפייה 3 ביצים גדולות (XL) מופרדות (חלבונים/חלמונים) קורט מלח ¾ כוס תחליף סוכר 1:1 (כמו סוכר, just like sugar וכיו"ב) 1 כוס אספרסו מרוכז או תה חזק בטמפרטורת החדר (בלי סוכר) ¾ כוס שמן 280 גר' תחליף דבש ("כמו דבש") או סילאן ללא תוספת סוכר 1 כפית גרידת תפוז/לימון/וניל לא חובה אך למי שמעדיף עוגת דבש מסורתית (עם תבלינים): ¾ כפית קינמון+¼ כפית זגוויל+¼ כפית ציפורן ההכנה 1.  מערבבים היטב בשקית את כל המצרכים היבשים: קמחים, סודה ואבקת אפייה. 2. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. תוך כדי ההקצפה - בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים עם מי התה המרוכזים, השמן, הסילאן/תחליף דבש וגרידת התפוז (והתבלינים למי שמעוניין) 3.  מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר ומבליעים לתוך הקצף, לסירוגין, את תערובת היבשים ותערובת הרטובים - ממשיכים בערבול האיטי משך כדקה וחצי נוספות עד להיטמעות והתמזגות מוחלטת של כל המרכיבים. 4.  משמנים ומקמחים (בקמח בר-אל/בסוכר גס או בקמח שקדים) תבנית אפייה קוטר 26 ס"מ (או קוגלהוף + תבנית אינגליש קייק קטנה) ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך 165ºC בין 60 ל-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש משאירים בתבנית לצינון לפני הניתוק. הופכים על מגש הגשה.למתכון בליווי תמונות הדרכה של המצרכים והתהליך 

תגובות

קולינריא
קולינריא
איכשהו מצאתי את עצמי לצד הדיווש האינטנסיבי, נהנית לדאוג שכל מי שאוהב לאכול - יוכל לאכול את מה שהוא אוהב... גם אם אסור לו...