מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תבשיל

מאת נביל א.
15/08/10 15:09
1900 צפיות
מנזלה / נביל אבושקארה
תבשיל חומוס וחצילים, מקורו בלבנון. אם אתם אוהבים חריף אפשר להוסיף, פלפל ירוק לפי הטעם. יש מי

שמחליפים את העגבניות ברסק.



ציון גולשים: (28 מדרגים)


חומרים (6 מנות)


2 בצלים קלופים ופרוסים לטבעות
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
6 חצילים גדולים, פרוסים
2 כוסות גרגרי חומוס
3 כוסות שמן תירס
2-3 כוסות מים
מלח לפי הטעם


אופן ההכנה



1. שוטפים את החומוס ומשרים במים כ-4-6 שעות. מסננים, שוטפים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומרתיחים עד שהגרגרים רכים.

2. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות החצילים. מוציאים ומספיגים על נייר סופג.

3. בסיר, על להבה גבוהה, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את החומוס ואת מי הבישול שנשרארו בסיר. מוסיפים את החצילים המטוגנים ואת העגבניות. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות על להבה נמוכה.




תגובות

נביל א.
נביל א.