מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםקולינריאמיני מאפינס עסיסיים במילוי פרי טרי - מקמח כוסמין אורגני, בלי סוכר , בלי כולסטרול ובלי לקטוז

מיני מאפינס עסיסיים במילוי פרי טרי - מקמח כוסמין אורגני, בלי סוכר , בלי כולסטרול ובלי לקטוז

וכשאני אומרת בלי סוכר... הכוונה גם בלי ממתיקים מלאכותיים. את אפקט המתיקות נקבל הפעם מהסילאן הטבעי (ללא תוספת סוכר) או, לבחירה, מסירופ אגבה (או סירופ חרובים). את העסיסיות שהעדר השמן והחלמונים יוצרים - יעניקו לנו חמאת אגוזי הלוז והפרי הטבעיים. בהדגשה מיוחדת אציין גם כאן שהמאפינס הללו חייבים שהייה של יממה כדי להגיע למרקם, עסיסיות וטעם הנכונים. אבל אמרו כבר חכמים (וחכמות...) ש "בשביל דברים טובים - כדאי לחכות".

15/06/10 12:53
3493 צפיות
מיני מאפינס עסיסיים במילוי פרי טרי - מקמח כוסמין אורגני, בלי סוכר , בלי כולסטרול ובלי לקטוז
הכמות היא פונקציה של גודל השקעים (בתבנית שקעי מיני קוטר 3Ø ס"מ יתקבלו 60 יחידות = 4 תבניות) המצרכים 260 גר' (8-9 יחידות, משקל נקי ללא חרצנים) משמש טרי (או פרי אחר לפי העדפה) -------------------------------------------------------------------------------- 5 חלבונים קורט מלח -------------------------------------------------------------------------------- 100 גר' חמאת לוז (100% טבעי) 240 גר' סילאן (או סירופ אגבה/חרובים) -------------------------------------------------------------------------------- 200 גר' קמח כוסמין 1 כפית אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתיה  הוראות ההכנה בתרמומיקס (ובסוגריים - במיקסר) קוצצים גס את המשמשים 5 שניות במהירות 4 (במעבד מזון - טחינה גסה בפולסים קצרים), מעבירים לקערה נפרדת מתקינים את פרפר ההקצפה, מכניסים את החלבונים וקורט המלח ומקציפים 4 דקות במהירות 3.5, תוך כדי ההקצפה - במהלך שתי הדקות האחרונות - מזלפים את חמאת הלוז ואת הסילאן. הקצף הופך די נוזלי (במיקסר: מקציפים את החלבונים עם קורט המלח לקצף תפוח ומוסיפים בהדרגה את חמאת הלוז והסילאן) מוסיפים את קמח הכוסמין, אבקת האפייה והסודה לשתיה ומערבבים 1:30 דקות במהירות 2.5 (במיקסר: מנמיכים את מהירות העירבול למינימום ומטמיעים) מתקבלת בלילה צמיגית, מעבירים לשקית זילוף (למי שאין, ישתמש בכפית להעברה לשקעים) . מזלפים נגיעה של בלילה לשקעים, לקבלת שכבה דקה (שרק תכסה את בסיסן) מחממים היטב תנור לחום בינוני-נמוך 165ºC ואופים משך 25 דקות, מוציאים ומצננים מעט לפני החילוץ מהשקעים. מנתקים מהשקעים ומעבירים לרשת להשלמת צינון. מאחסנים בקופסא אטומה בקירור המאפינס יקבלו את המרקם והטעם הנכונים רק לאחר יממה - הם יוצאים מעט יבשים מהאפייה אך לאחר יממה הסילאן ונוזלי הפרי נספגים בבצק ומתקבלים מאפינס עסיסיים במתיקות טבעית מגוונת למתכון בליווי תמונות שלבי ההכנה (והמצרכים)

תגובות

כרגיל, אין כמוך...מה לדעתך יקרה אם נחליף את קמח הכוסמין בקמח השיפון או השעורה?
http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=2610

קולינריא
16/06/10 12:17

במקרה הספציפי הזה - קמח שיפון או שעורה, יתנו את אותה תוצאה משובחת. התכונות של קמח הכוסמין בהיבט של האפייה (טעם/רמת גלוטן נמוכה/סיבים) מאוד דומים לשיפון. האמת שאיני מכירה כל כך קמח שעורה, אך אם תפני אותי היכן ניתן לרכוש - אבדוק זאת בשמחה.
תודה
תמי

קולינריא
קולינריא
איכשהו מצאתי את עצמי לצד הדיווש האינטנסיבי, נהנית לדאוג שכל מי שאוהב לאכול - יוכל לאכול את מה שהוא אוהב... גם אם אסור לו...

עוד פוסטים בבלוג: קולינריא

עוגיות בריאות שקדים וצימוקים (או אוכמניות/חמוציות)
עוגיות נפלאות בטעם ובמרקם לצד היותן קלות ומהירות להכנה, וכאילו לא די, הפעם מדובר בעוגיות שיחידה אחת בהחלט יכולה לספק (גם...
קראו עוד
ביסקוטי פירות יבשים מסובין שיבולת שועל וסובין חיטה (ללא תוספת סוכר)
זה הולך להיות הביסקוטי הכי טעים שטעמתם אי פעם, וכאילו לא מספיק... אז גם הכי בריא!
קראו עוד
מיני מאפינס מנטה-וניל (או קינמון-תפוז) מקמח שיפון מלא ללא סוכר, ללא כולסטרול
משהו קטן וטוב לחנוכה וגם ליתר ימות השנה - עם או על תקן הנס... המיני מאפינס הספוגיים והנימוחים הללו, לא רק שעונים על כלל...
קראו עוד
דר' דינה ראלט מוציאה מן הדבש את העוקץ...
ציטוט: ד\"ר דינה ראלט "על הדבש ועל העוקץ" כמה נחמד לבחור בנושא כמו דבש ל"קשט" את ראש השנה, ש...
קראו עוד
עוגת דבש בלי גלוטן ובלי סוכר
ראש השנה בפתח... איך אפשר בלי דבש? מילא בלי סוכר... אבל בלי דבש? אז אם אפשר בלי גלוטן, אפשר גם בלי דבש אבל... אפשר ורצוי...
קראו עוד