מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםהד"ר לשירותךחיישן סוכר רציף-למי ומתי?

מהו חיישן למדידת סוכר רציפה ומי זכאי לקבלו במסגרת סל הבריאות

2440 צפיות
חיישן סוכר רציף-למי ומתי?
בשנים האחרונות הטכנולוגיה בדרך לפיתוח לבלב מלאכותי התקדמה רבות. אמנם אין עדיין לבלב מלאכותי- כזה שקורא את רמת הסוכר והמזון ומחליט כמה אינסולין להזריק, אבל הרפואה והמדע בהחלט בדרך לשם.
מה שיש לנו כרגע זה חיישן סוכר רציף, או בשמו העממי - סנסור, ובשפה מדעית יותר CGM continious glucose meter
מדובר בחיישן תת עורי קטן שמודד את רמות הסוכר התת עורי/בנוזל הבין תאי אחת למספר דקות, ומשדר את התוצאות למחשב המשאבה או למחשב משלו, אותו יש לשאת על הגוף.
החיישן יודע גם לצפצף כאשר יש מגמה של עליה או ירידה ברמת הסוכר וכאשר המטופל מגיע לרמת סוכר נמוכה/היפוגליקמיה. יש לו גם את היכולת לעצור לזמן קצר את הזלפת המשאבה, למי שאצלו יש גם משאבת אינסולין (שמזרימה אינסולין באופן רציף) וגם חיישן.
מדובר בטכנולוגיה מאד יקרה ולכן כרגע החיישן מאושר במסגרת סל הבריאות, אך ורק לילדים, מבוגרים עם סוכרת סוג 1 עם תיעוד של לפחות שני מאורעות של היפוגליקמיה לא מודעת ע"י שירותי חירום (מד"א, חדר מיון..)בחצי שנה אחרונה ונשים עם סוכרת סוג 1 שמתכננות הריון או בהריון, לתקופה מוגבלת.
 

תגובות

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקר...