מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תסמונת המעי הרגיז IBS

כמוניבלוגיםתסמונת המעי הרגיז IBSכיצד אני מתמודדת עם תופעת ה-IBS

שלבי ההתמודדות שלי עם תופעות המעי הרגיז, וכיצד עברתי ממצב בלתי נסבל לחלוטין למצב סביר שמאפשר לחיות טוב וחופשי.

מאת glaubmr
28/01/16 17:11
1847 צפיות
כיצד התגברתי על מצוקות ה-IBS
שלב ראשון:
בתחילה – לאחר סבל של שנים, פנייה למומחים שלא עזרו, וכו', מצאתי עלון של איגוד הבריאות הבריטי שטען שמקור ה-IBS הוא בחסר של סיבים בגוף. לכן התחלתי בדיאטת תוספת סיבים: 1. בדגני בוקר, 2. קפסולות של פסיליום (1 כל ערב) 3. מאכלים שמכילים יותר סיבים (חסה, קטניות, ברוקולי, ועוד).
דגני בוקר:
½ כוס דייסת פייבר 1 של נסלה     (מכילה הכי הרבה סיבים)                                    
1 כף סובין חיטה (מרובת סיבים לא מסיסים)                                  כל זה בחלב סויה או ביוגורט
1 כף סובין שיבולת שועל (פחות סיבים אבל הם מסיסים)
3/4 כף פשתן טחון
 
כל אלו (הדייסה והסיבים) שיפרו את המצב מאוד והסדירו בסיסית  את פעולות המעיים, כך שלא סבלתי יותר ממעברים חדים בין עצירות, שלשולים נפיחויות וכאבי בטן. אבל זה לא פתר את הבעיה הכי נוראה של לחץ פתאומי שלא ניתן לשליטה, ליציאה דחופה, במקומות ובזמנים הכי בלתי צפויים. מצב שהעכיר את החיים ללא הרף והגביר חרדות. בכל מקום אליו הגעתי הייתי חייבת דבר ראשון לראות שיש בית שימוש בהישג יד מיידי... וכו'... לכן, כפתרון זמני, רכשנו אסלה כימית שהייתה צמודה במכונית ובנסיעות וטיולים עצרנו בכל מיני מקומות מטורפים כולל בכבישים מהירים, ועוד. בתיק שלי יש עד היום ערכה לטיפול במצבים מביכים שקרו בלי סוף... וכמובן, הפסקתי עם כל מוצרי חלב פרה.
שלב שני:
הלכתי לכנסים בנושא, התקשרתי עם מומחים שלא עזרו, קראתי כל מה שהיה בהישג יד... ואז, מרוב ייאוש, עיינתי באתר של פרסומי הרופאים PubMed ומצאתי במאמרים שפורסמו שם ממצאי מחקרים שנערכו כדי לגלות פתרון לבעיה. נכון שהם טענו שעדיין לא מצאו פתרון שטוב לכולם, ושהבעיה נפתרה חלקית במחקרים רק לגבי חלק מהנחקרים, ולכן עדיין אין פרסומים על כך. אבל החלטתי שאם זה עובד על מישהו, זה עשוי לעבוד גם אצלי ואין לי מה להפסיד. ומה הם מצאו? שני מרכיבים שמשפיעים במידה מסוימת על הסימפטומים של IBS:
1. רכיבי פרוביוטיק שמשפיעים לטובה:
לקטובצילי, ביפידובקטריה, VSL#3     Antispasmodic
בדקתי את כל הסוגים ומצאתי שאלו נמצאים רק בפרוביוטיק דיג'סט, בפרוביוטיק גולד, באסידופילוס או בג'ארודופילוס. אחד בבוקר ואחד בערב.
2.  שמן מנטה (Pepprmint oil,  mint oil, Mentha piperita L.) רק מאיכות טובה, לא מהול או מדולל, ושמן כורכום (turmeric):
המינון: 2 טיפות מנטה וטיפה 1 כורכום בכפית שמן זית 3 פעמים ביום, בין הארוחות (משעה וחצי אחרי האוכל ועד חצי שעה לפני הארוחה הבאה). 3 שבועות לקחת ושבוע הפסקה, או (מה שאני עשיתי) בכל שבוע 5 ימים לקחת ויומיים הפסקה לסירוגין. הטעם חזק, אבל שמן הזית מרכך אותו. ואפשר גם לרכך בלימון.
יש כמה משווקי שמנים שניתן לסמוך עליהם לגבי טיב השמן: Shloss – שלוס, בתחנה המרכזית, תל-אביב (אצלו אני רוכשת); שמן ברקן BARKAN, יש להשיג במקומות שמשווקים שמנים וקרמים טבעיים (קניון מלחה, דיזנגוף סנטר, מבשרת ציון ועוד) ; והשמן הכי טוב באנגליה: Absolute aromas ltd. שהמשווק שלו בארץ – הוא "אשור שמנים" בהוד השרון; אפשר לבדוק כתובות ותקשורת ולרכוש גם באינטרנט.
 רק לאחר שהוספתי את שמן המנטה והכורכום בנוסף לדגני הבוקר – הרגשתי ממש שיפור במצבי. התופעות נעשו נדירות, נעלמו כאבי הבטן, גזים מעטים ללא נפיחויות (מצב נורמאלי שיש לכל האנשים), הכול עבד ללא כל תופעות לוואי מציקות, כאילו לא הייתה אף פעם שום בעיה. לא הייתי מאמינה שמצב כזה עוד אפשרי אצלי אחרי כל השנים המטורפות האלו, בהם הגעתי למצב שלא רציתי עוד לצאת מהבית ולא לנסוע לטיולים מביכים. מהבחינה הזו הפכתי לציפור דרור! אמנם מדי פעם נתפסתי במצבים מביכים, אבל ללא השוואה לעבר הנורא.
שלב שלישי - הנוכחי:
חידוש ושינוי שגיליתי לאחרונה, ממש כמעט שחרר אותי ופתר את הבעיה, וכעת כמעט ואין אצלי התופעות שהיו בעבר. במקום השמנים, מצאתי את קרונקס של חברת EchoSupp. לוקחים את זה פעמיים ביום, פעם אחת בבוקר מיד כשקמים ופעם בערב. העיקרון הוא משעה וחצי אחרי האוכל ועד חצי שעה לפני הארוחה הבאה.
בנוסף, אינני אוכלת שם מאכל שעושה לי רע (עולה לי ולא מתעכל), כמו: בצל חי לסוגיו, שום חי, פלפלים לסוגיהם, ועוד. אבל זה עניין אישי ולכל אדם רגישויות משלו (אם הוא מקשיב מספיק לגופו).
 

תגובות

Elle
18/02/17 0:25

מאיזה גיל זה התחיל אצלך?
האם לפני ההית מחוסרת בסיבים תזונתיים?
והשיפור שאת כותבת פה ממשיך עד היום?

glaubmr
19/02/17 12:35

זה התחיל אצלי בגיל מבוגר למדי. לא הייתי מודעת אף פעם לחוסר סיבים תזונתיים. והשיפור -- זו בעיה. עם כל אמצעי שאני נעזרת בו, השיפור הוא לתקופה מוגבלת. בתחילה השיפור ניכר ולאחר זמן, לפעמים חודשיים או יותר, המצב חוזר לקדמותו. כאילו הקיבה מרגישה שרימו אותה וחוזרת לסורה. אז מה שאני עושה זה מחליפה ועוברת בכל פעם למשהו אחר.

גילהd.fragilis
15/11/20 16:11

חברים יש אתר בשם badgugs.org מסבירים שם על שני טפילים שמחקים סמפטומים של מעי רגיש. אל תאמינו שאין פתרון. רק בגלל שטיפול בשני הפרזיטים שגורמים לכם לתסמינים האלה לא הגיע לקונצנזוס של עולם הרפואה, לכו תעשו בדיקת צואה לאיתור החיידקים: D.Fragilis Blasto.Hominis תזהרו מאוד מרופאי גסטרו קונבנציונליים חברים. הם אולי פועלים נגדנו כשהם לא מכירים מה זה d.fragilis קראו את אתר badbugs.org 50 אחוז מהמקרים ניתנים לפתרון באמצעות טיפול הטפילים האלה שציינתי למטה. לרופאי גסטרו יש מעט ידע על הטפיל הזה D.fragilis :smile בהצלחה

glaubmr
glaubmr
ד"ר לחינוך, מרצה בכירה בגמלאות.לומדת ציור, הצגתי בתערוכות: 2 תערוכות יחיד ו-10 תערוכות קבוצתיות. מציירת בסוגי מדיה ...