מה ההבדל בין בעיות אכילה להפרעות אכילה?
17/05/10 1:45
2621 צפיות
הסיפור של אל - www.youtube.com/watch חוסר שביעות רצון תמידי מגופם מוביל את בני הנוער לנסות לכבוש את אידיאל הרזון תוך אימוץ התנהגויות דיאטטיות. אלו מעצימות את הסכנה בפיתוח הפרעות אכילה ובשכיחותם של התקפי זלילה, וכן מגבירים התנהגויות קיצוניות כמו הקאות או שימוש במשלשלים.
קשה להעריך במדויק את היקף הפרעות אכילה בקרב בני נוער בישראל עקב מחסור בנתונים עדכניים. מהמידע שנאסף על מספר הפונים לטיפול בהפרעות אכילה בבתי החולים, עולה כי שיעור הפרעות האכילה בישראל בקרב בני נוער עומד על כחמישה אחוזים, והתופעה השכיחה ביותר היא אנורקסיה נרבוזה. בין הלוקים בהפרעות אכילה מדובר בכ-90% בנות, והשכיחות גבוהה יותר בקרב אלה העוסקות בדוגמנות, בריקוד ובהתעמלות. ב-%85 מהמקרים ההפרעה מתחילה בגילאים 12 – 20.
נהוג להבחין בין בעיות אכילה לבין הפרעות אכילה:
בעיות אכילה נפוצות יותר מהפרעות אכילה. ניתן להגדירן כעיסוק מעוות באכילה הכולל התקפי זלילה, הימנעות מאכילה ומצבי הרעבה קלים. בעיות אכילה כוללות לעתים גם הקאות אלא שתדירותן נמוכה ועוצמתן חלשה מאלה המתרחשות בהפרעות אכילה. בעיות אכילה יכולות להוביל להורדת משקל או לעלייה במשקל, אך לרוב הן אינן פוגעות בתפקוד היומיומי, ואינן מהוות סכנת חיים.
הפרעות אכילה נמנות עם קבוצה של מחלות פסיכיאטריות שהמאפיין העיקרי שלהן הוא התנהגות אכילה מופרעת ודימוי גוף מעוות. הפרעות אכילה מופיעות לעתים כמחלות נלוות להפרעות פסיכיאטריות (דיכאון, הפרעת אישיות גבולית, סכיזופרניה, הפרעות פרנואידיות, הפרעות רגשיות, הפרעות אובססיביות- קומפולסיביות) למצבים נוירולוגיים ולהפרעות אנדוקריניות. שלוש ההפרעות הנפוצות ביותר הן אנורקסיה נרבוזה, בולימיה נרבוזה והפרעות אכילה לא ספציפיות שאחת מהן הוגדרה כתסמונת אכילה זללנית.
מצורף שיר מצמרר על ילדה שנולדה פרח וגדלה להיות אנורקטית.
בכל חשד קל שבקלים שמדובר בהפרעות אכילה, אל תהססו ליצור קשר:
איילת קלטר
דיאטנית קלינית (MSc) מתמחה בטיפול בהשמנה והתנהגויות אכילה
מנהלת המרכז לטיפול ולימוד שפת האכילה
מובילת גישות HAES בארץ
ראש התוכנית "דיאלוג האכילה" אוניברסיטת אריאל
[email protected]
03-6481181
תגובות

דיאטנית קלינית (בעלת תואר MSc.RD בביוכמיה ותזונה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, בשילוב עם בית הספר לעבודה סוציאלית באוניב...
עוד פוסטים בבלוג: שפת האכילה
"מלצר יש לי הורה בצלחת"
מלצר יש לי הורה בצלחת!
אין לי כח כבר לאמא שלי היא כל הזמן שמה אותי המבחן:"אל תאכלי כ"כ הרבה, תראי איך את נראית","מה...
קראו עוד
"מלצר יש לי הורה בצלחת"
מלצר יש לי הורה בצלחת!
אין לי כח כבר לאמא שלי היא כל הזמן שמה אותי המבחן:"אל תאכלי כ"כ הרבה, תראי איך את נראית","מה...
קראו עוד
שאלון אבחון עצמי - נסו לאתר מה מנהל את התנהגויותיכם ביחס לגוף ולאוכל?
שאלון אבחון עצמי - משקל גוף ואורח חיים בריא - האם אני במקום הנכון?!
נסו לאתר מה מנהל את התנהגויותיכם ביחס לגוף ולאוכל
...
קראו עוד
בילי מוסקונה מגיעה לסלון שפת האכילה
סלון שפת האכילה מזמין אותך להרצאה של בילי מוסקונה לרמן, בנושא:
מי מפקח על הגוף שלנו, הנשים?
קראו עוד
הופעה שלי בתכנית \"המקצוענים\", ערוץ 2
הופעה בתכנית המקצוענים
קראו עוד
רחי
חוסר עקביות בציטוטים ממחקרים מתמיה. כאן רשום שאנורקסיה היא ההפרעה הנפוצה ביותר, במקום אחר קראתי שבולימיה נפוצה יותר ובמקור אחר בכלל רשום שתסמונת האכילה הבולמוסית היא השכיחה ביותר מבין הפרעות האכילה.
אי אפשר להסתמך על מידע שנאסף מפניות לטיפול בה"א בבתי חולים כעל מדגם מייצג לשכיחות סוגי ההפרעות באוכלוסיה כי מן הסתם לא כל הפרעת אכילה מובילה לצורך דחוף שבהתערבות חירום רפואית כמו שקורה באנורקסיה. \
לדעתי תסמונת האכילה הבולמוסית היא הפרעת האכילה השכיחה ביותר באוכלוסיה כי שני המינים סובלים ממנה בשיעורים דומים יחסית. אחרי זה בולימיה נרווזה שלדעתי הרבה יותר נפוצה ממה שמצטטים בסטטיסטיקה הפורמלית. ואח"כ אנורקסיה
קרן אור
ואוו! הסרטון עצוב כ"כ....