מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםבעיות תחושה -טיפול בגיל מאוחר

קושי בוויסות תחושה בגיל מבוגר כיצד ניתן לטפל

מאת bmf
21/07/15 22:56
1538 צפיות
היי בת 27… ישנה רגישות יתר בתחושה- אוברסנסטיביות… זה אומר שאני לא מסוגלת שיגעו בי.. קושי בלבישת סוגים שונים של בדים.. רעשים מסויימים גורמים לי לתחושות קשות… מריחה מהר וחזק… ועוד… אני יודעת שהמצב הזה יפריע לי מאוד ואולי אפילו יחבל בחיי נישואים תקינים… כיצד ניתן לטפל.. יש לציין שוודאי יתכן שוני בין טיפול שמקבל ילד עם קושי בוויסות תחושה למבוגר.. שכן ילד עדיין לא הושרש אצלו הדבר וניתן לתקן… אשמח לתשובה ..

תגובות

אפרת_זיו
22/07/15 21:14

הי לך

האם פנית בנושא לרופא המשפחה להמשך בירור והמלצות?

איני רופאה אבל נשמע לי באמת מצב מאתגר ומאידך הגעת לגיל 27

איך הסתדרת למשל בצבא? (רעש, ביגוד לא עדין וכו)

 

bmf
23/07/15 0:31

האמת שעדיין לא פניתי לרופא המשפחה .. כגננת במקצועי אני יודעת את אופן הטיפול -ריפוי בעיסוק ודיאטה סנסורית… למעשה הטיפול באמת מתאים לילדים שאז ניתן לשנות יותר בקלות בעיות בתחושה ובכלל… קראתי גם באינטרנט ואין התייחסות למבוגרים עם בעיית תחושה… ולכן התייעצתי פה… בתשובה לשאלה איך הסתדרתי? … אמנם לא עשיתי צבא אבל בתיכון שנדרשתי ללבוש חולצה מכופתרת כחולצת תלבושת סבלתי מאוד הייתי לובשת מתחת שכבה נעימה יותר ותולשת את החולצה כשחזרתי לבית… יש רעשים שהם בלתי נסבלים עבורי כמו לעיסות… מה אני עושה בשעת ארוחת הבוקר כשעשרים ומשהו פיות לועסים… וזה בלתי נסבל אבל הוויסות חייב לעבוד? חחחח שמה נעימות/ סיפורים/ שירים ברקע.. וכך מתגברת על העניין… רעש של מכונית נוסעת על הרצפה לשם כך בפינת הקוביות יש שטיח וכלל "שבקוביות ובמכוניות משחקים רק על השטיח" .. ועוד היד נטויה… חיבוקים למשל אני מחלקת והמון אבל עם ילדים זאת לא בעיה.. א'- כיוון שהאחיזה שלהם בטוחה ויציבה וב'- הם מחבקים מהרגליים וזה לא קשה ומקפיץ…

טל-מוזס
23/07/15 16:29

שלום BMF
בעברי פגשתי מטופלת שהייתה hypersensitive לפי דבריה ואכן במידה בתחומים מסויימים הדבר הקשה על החייה, היא לבשה בגדים מבדים נעימים וגם נעלים קלות. אך אני שמח לומר לך שהיא הייתה נשואה באושר עם שני ילדים ומצאה לה עיסוק בו יכלה באופן יחסי לשלוט על מידת הרעש.
תחושת יתר קשורה לרוב לתחום הנוירולוגי לכן במידה ואת רוצה לעשות שינוי אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה ו/או לגשת לנוירולוג. בנוסף בדומה לטיפול בילדים שמתעסק בחשיפה מדורגת, ניתן לעשות את התהליך גם במבוגרים, במידה ותחליטי שכן תחשבי מה הוא סדר העדיפויות שלך, לדוגמא עם קושי ללבוש בגדים מסוימים אפשר לחיות ואפילו טוב אבל קושי לשמוע לעיסות עשוי באמת להפריע לך ביומיום.
אשמח לשמוע עוד

bmf
23/07/15 16:44

היי.. שמחה לשמוע שיש אנשים שנשואים באושר עם הבעיה הזאת… הפחד שלי הוא ממגע.. שהוא חלק מנישואים לגבי כל השאר אפשר להתגבר .. ולחיות טוב.. אני מאמינה שניתן ללמד את הצד השני איזה סוג מגע עושה טוב… ובאילו מקומות כדאי שלא לגעת זה מגביל אבל אפשרי לדעתי… בכל מקרה אפנה לרופא המשפחה ואבקש הפניה לגורם המקצועי המתאים.. ותודה.