ד\"ר מרגרט פולנצקי, רופאה אופה
20/04/10 6:57
2745 צפיות
במקרה (האמנם?) ניתקלנו בבלוג המקסים של הרופאה ד"ר פולנצקי (Dr. Margaret Polaneczky), ראו את הפוסט על פריחת הדובדבן או על ללקק את תערבת העוגה מהקערה.
ד"ר פולצקי היא רופאת נשים, אוהבת כל כך לבשל, אבל גם לרזות, בדיוק מתאים לשתינו, המבשלת והרוצה לרזות .
הבלוג נקרא הבלוג שאכל מנהטן - The Blog That Ate Manhattan.
הרעיון של השף כמרפא הוא לא זר במחזותינו שכן התזונה היתה מאז ומתמיד כלי להבראה ויחד עם אהבתה של ד"ר פולנצקי לבישול זה הופך את הבלוג שלה למעניין אבל לא רק בבישול אלא גם בנושאי רפואת נשים.
בפברואר 2009 הבלוג היה שותף ל- Grand Rounds וראו מרוכזים בו מרשמים מרופאים, אחיות ומטופלים מתענייני בריאות...יש כאן רשימות מעניינות...
מה שנחמד בבלוג שלה הוא שבין המתכונים (למשל, בישול ערבי) היא מדברת על כל הנושאים המעניינים אותה כרופאה וכאשה כמו הדיון על השימוש בהורמונים אחרי גיל המעבר והבקורת על אופרה וינפרי שבעצם מקדמת שימוש בהם. או על הדיון האם ממוגרפיה חשובה כמו שחשבנו?
ראו רשימה על בורשט או על כרוב ניצנים עם צנוברים, או על מתכון יהודי מסורתי - הלאקס, סלומון מעושן.
שווה ביקור...
תגובות
יעל ישראל
סופרת, עורכת, מבקרת ספרות וקולנוע, מדריכת סדנאות כתיבה. וגם: מבשלת הרבה, ובעלת בלוג על אוכל ב\"על השולחן\".
עוד פוסטים בבלוג: טעם החיים
סלינו על כתפינו, ראשנו עטורים...
לכבוד חג השבועות כמה מתכונים מעניינים של ירקות מסלינו על כתפינו...
מצד אימי ילידת טורקיה הכינו בביתנו קציצות פרסה (כר...
קראו עוד
ברוקולי - הירק הכי בריא בעולם
מה דינה אומרת על ברוקולי:
אני לא חושבת שיש מישהוא שלא יודע שברוקולי הוא ירק מבריא בהיקף שמעט ירקות מגיעים אליו ולמרות ש...
קראו עוד
בעיקר עדשים
הקטניות, שעדשים הם חלק מהן, הן פחמימות בריאות הרבה יותר מהפחמימות ה"ריקות" כמו בלחם לבן שלא לדבר שהן גם מכילות...
קראו עוד
כורכום - התבלין הכי בריא בעולם
אם היינו צריכים להצביע על תבלין אחד שכדאי להוסיף אותו תמיד, כפי הנראה היה ראוי שנצביע על הכורכום והקארי (קארי זה תערבת ת...
קראו עוד