מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

לחיות ללא תרופות

כמוניבלוגיםלחיות ללא תרופותמיזם כמה אומגה יש לי

רוצה לדעת כמה אומגה 3 יש לך בגוף באמת? בדיקה חדשנית תגלה אומגה 3 היא משפחת חומצות שומן חיוניות שהגוף אינו יודע לייצר, ולכן חייב לקבלן מבחוץ. כל אדם זקוק לרמה מספיקה של אומגה 3 בגוף כדי לפתור מחלות או למנוע אותן. בדיקה חדשנית מבית אומגה 3 גליל תגלה כמה אומגה יש לך בגוף כדי לדעת כמה אומגה מומלץ לך להוסיף. לחצ/י למידע נוסף >>

01/11/14 13:50
1564 צפיות
כמה אומגה יש לי? כולנו שמענו על אומגה 3 וכולנו מבינים עד כמה חשובה רמת האומגה 3 בגוף. רמה נמוכה של אומגה 3 נקשרה בצורה מובהקת בסיכון למחלות לב וקצב לב, באלרגיות, במחלות אוטואימוניות כמו דלקת פרקים, במחלות פסיכיאטריות כמו חוסר קשב וריכוז, סינדרום טורט, OCD ועוד חלק גדול מאיתנו אף צורך שמן דגים על מנת לטפל או להקטין את הסיכון של מחלות אלו כמה אומגה 3 צריך אדם שיהיה לו בגוף? וכמה עליו לצרוך?אינדקס אומגה 3 The HS Omega 3 Index פותח על ידי פרופ' קלמנס וואן שאקי , קרדיולוג נודע מגרמניה ופרופ' הריס, קרדיולוג מארה"ב על מנת למדוד את רמת האומגה 3 בגוף ועל מנת לנבא את הסיכון למחלות לב על סמך רמת האומגה 3. מחקריהם (מצורפים) הראו בצורה מובהקת כי אינדקס אומגה 3 הינו המנבא הטוב ביותר לסיכון למחלות לב, ניבוי חזק בהרבה לעומת מדדים מקובלים כמו רמת הכולסטרול, רמת הLDL או יחס LDLHDL או רמת הLDL המחומצן בדם ואפילו טוב בהרבה מרמת הCRP בדם. הגרף שלהלן מציג את תמצית ממצאי מחקרים בהקשר של מחלות לב, הוא נלקח מהסקירה המצורפת של וון שאקי (שווה קריאה) לטענתם של וון שאקי והריס אינדקס אומגה 3 בדם מנבא כמעט ב100% את הסיכון ללקות במחלת לב. בנוסף הראו החוקרים במחקריהם כי תיסוף אומגה 3 משמן דגים מעלה את אינדקס האומגה 3 בצורה משמעותית התלויה במשך ומינון התוסף. מה זה אינדקס אומגה 3? רמת האומגה 3 בגוף מושפעת מהמזון ותכולת האומגה 3 בו. ניתן למדוד את רמת האומגה 3 בנוזל הדם בתוך ה LDL והקילומיקרונים (נשאי השומן בדם) כאשר האומגה בצורת טריגליצרידים. רמה זו משתנה מיום ליום בהתאם לכמות האומגה שצרכנו בארוחות האחרונות ניתן למדוד את רמת האומגה 3 ברקמת השומן האדיפוזית, רמה זו משתנה באיטיות ומיצגת את רמת האומגה 3 במזון בשנה האחרונה וניתן למדוד את רמת האומגה 3 בתאי הדם האדומים. אינדקס אומגה 3 מבוסס על תאי הדם האדומים. מדוע תאי דם אדומים? תאי הדם האדומים הינם בעלי מחצית חיים של 120 יום, כלומר בכל 3 חודשים 50% מתאי הדם האדומים יתחלפו בתאים חדשים. לכן רמת האומגה 3 בתאי הדם האדומים מיצגת את הממוצע הנע של צריכת האומגה 3 ורמתה בגוף במהלך 3 החודשים האחרונים. זהו מדד המיצג בצורה טובה את התזונה הממוצעת בחודשים האחרונים אך היא לא מייצגת את רמת האומגה 3 בתזונה בארוחה האחרונה או אף בימים האחרונים. לכן בחרו בתאי הדם האדומים כמייצג הטוב ביותר לרמת האומגה 3 בגוף ובתזונה ומה לגבי מחלות נוספות? בימים אלו מתקימים מחקרים לגבי ADHD ואינדקס אומגה 3. מחקרים אלו עדיין לא הסתיימו בנוסף לכך אומגה 3 גליל מתכוונת לבצע בעצמה מחקרים על הקשר בין רמת האומגה 3 בגוף על פי אינדקס אומגה 3 ומחלות ותסמונות שונות. מנסיוננו הרבה ישנו קשר בין רמת צריכת האומגה 3 והסיכון וחומרתן של מחלות רבות, כעת נותר לפתח את המדדים הרלוונטיים כמו המדד עבור מחלות לב על מנת לאפשר לכל אדם לבדוק את עצמו ולהחליט כמה שמן דגים עליו לצרוך , אם בכלל יש לו צורך בכךלהרשמה מוקדמת למיזם (לא כרוך בהתחיבות כספית כלשהי) לחץ כאן

תגובות

יש אינספור מחקרים על תועלת האומגה3 ...הנה למשל איך הוא קשור במניעת סוכרת...או סקירה על מיגוון תחומי בריאות בהם האומגה3 מסייעת...יהיה מאוד מעניין לבחון את רמתו מראש ולפעול בהתאם לתוצאות. בהצלחה enlightened

אם המקור לאומגה3 הם דגים קטנים כמו הסלמון ומאיזור לא מזוהם כמו הים הצפוני, אין זיהומים באומגה מהם ואין סיבה לדאגה.

ראה רשימה למשל, אבל יש הרבה נוספות.

גיא-בן-צבי
04/11/14 12:13

לסם הקוסם היקר

אני מכיר היטב את כל המחקרים על אומגה 3 כולל המחקרים על סרטן הערמונית. המחקרים הללו לא טענו שצריכת אומגה 3 גורמת לסרטן הערמונית. להפך. הכותרות היו אינטרפרטציה שגויה של ממצאי המחקר. מעבר לכך החוקר ברסקי, איתו התכתבי אישית, אף יצא עם מאמר חדש בו הוא מצהיר שצריכת אומגה 3 לא מעלה את הסיכון לסרטן הערמונית.

ומעל ומעבר לכך ישנם מחקרים רציניים המוכיחים חד משמעית שצריכת אומגה 3 מורידה את הסיכון לסרטן הערמונית. אתה כמו כל תושבי ישראל קורבן לספין תקשורתי.

מידע מלא על נושא אומגה 3 וסרטן הערמונית תוכל למצוא באתר שלי במרכז המידע כאן. 

ובכל מקרה תודה על תגובתך ועל השתתפותך בדיון,

גיא

גיא-בן-צבי
04/11/14 19:19

סם היקר

ראשית יש לי עבורך הצעה- אל תתרגש, אין צורך בכל כך הרבה סימני קריאה (מעל 30) והם לא מוסיפים אמינות. מי שצועק לא בהכרח צודק. אולי אם תצרוך שמן דגים זה יעזור לך לקחת את החיים יותר בקלות.smiley

ולענין, כמו שכתבתי לך קודם אני מכיר את המחקרים של ברסקי בעל פה. ההערות של ראש ה NLM האמריקאי שבקישורית הם עלבון לאינטיליגנציה במקרה הטוב ומיצגים אג'נדה אישית במקרה הרע. בוא נראה מה הוא כותב לעומת מה שכתוב במחקר ותראה עד כמה הדעה שלו מוטית ומטעה. ציטוט מהקישור שהבאת (הדגשות שלי):

The findings (derived from a large randomized controlled trial called SELECT that assesses the impact of several supplements and vitamins on prostate cancer risk) found men with high levels of fish oil in their blood comparatively have a 71 percent increased risk to develop a more aggressive form of prostate cancer — and a 43 percent higher comparative risk to develop slow growing prostate cancer.

הכותב טוען שהמחקר בדק נוכחות של שמן דגים בדם המטופלים. זה לא נאמר במחקר וכמובן שלא ניתן לבדוק נוכחות של שמן דגים בדם כי אין דבר כזה. יש נוכחות של חומצות שומן. מה באמת נאמר במחקר? שנמצא מתאם בין DHA שהיא אחת מחומצות השומן שיש בשמן דגים לשכיחות סרטן הערמונית. יותר מכך החוקרים אמרו בצורה גלויה שאין להם מושג מהיכן הגיע הרמה הגבוהה של הDHA לדמם והם לא יכולים לקשר זאת לא לצריכת דגים ולא לצריכת תוספי שמן דגים כי זה פשוט לא נבדק.

מעבר לכך בגלל שאתה כל כך משוכנע בעצמך כנראה לא טרחת לקרוא את ההסבר בקישור שאני נתתי אז אסביר לך שוב מדוע לא יתכן שהרמה הגבוהה של ה DHA בדמם הגיע משמן דגים- פשוט מאד בשמן דגים יש תמיד EPA ביחד עם DHA וכמעט תמיד יותר EPA מDHA. יותר מכך יש בידי מחקרים המראים שתיסוף שמן דגים מעלה גם את הEPA וגם את הDHA ביחד. לכן לא יתכן שמקור ה DHA הגובה הוא בצריכה של שמן דגים או של דגים.

אז מהיכן הגיע עודף ה DHA? ישנן שתי אפשרויות, אחת סבירה ואחת לא סבירה

1. האפשרות הלא סבירה היא שהחולים הללו צרכו DHA נקי משמן שמקורו באצות. מדוע לא סביר? כי זה שמן יקר מאד ונדיר שהוא ישמש כתוסף תזונה למבוגרים. שמן כזה משמש כמעט רק כתוסף תזונה בתמיסות תחליפי חלב לתינוקות

2. האפשרות הסבירה היא שבעיה מטבולית כלשהי המונעת הטמעה של DHA בתאי הרקמות של הגוף סביר להניח בעיה הקשורה במטבוליזם של LDL בכבד גורמת לחוסר הטמעה של DHA ואז הרמה הגבוהה של DHA בדם בעצם מרמזת על רמה נמוכה של DHA ברקמות, מה שמצביע בעצם על מחסור בDHA כגורם לסרטן הערמונית.

בכל מקרה אני רוצה להדגיש, כמי שמכיר היטב את המטבוליזם של אומגה 3 בגוף שלא יתכן שרמת ה DHA לבד תעלה ורמת ה EPA תשאר נמוכה כאשר צורכים שמן דגים. רמת ה EPA חייבת היתה לעלות ביחד עם ה DHA והעובדה ש EPA היה נמוך למעשה מוכיחה שלא יתכן שהגורם לסרטן הוא צריכת שמן דגים. וכאמור מאד לא סביר שיתה כאן צריכה של שמן אצות.

אגב הויכוח הזה כבר מוכר לי מאד, אתה בטוח שלא קיימנו את הדו שיח הזה בינינו בעבר? אתה מוכן לגלות את שמך האמיתי?

בברכה

גיא

גיא-בן-צבי
14/11/14 18:22

סם הקוסם 

המחקר המופרך הזה נמשך חזרה בבושת פנים, אפילו לא טרחת לקרוא שכתוב עליו בגדול Retracted וזאת לאחר חקירה שעלת שהמחבר BS Peski הינו שרלטן בעל אינטרס כלכלי וניגוד אנטרסים.

יותר מכך אם תטרח לקרוא את הכתבה ב Quackwatch תראה שהכותב הוא כזבן מתחזה ידוע שכבר נקנס בעבר בעשרות אלפי דולרים על הונאה. משום מה כשאני קורא את ה"מחקר" הזה וכשאני קורא מה אתה כותב בפוסטים המתלהמים הנלהבים שלך אני רואה קו של דמיון.... לא בשפה אבל בנימוקים ובהסברים המופרכים הפסאודו מדעיים

אולי כדאי שתשנה את הפסבדונים שלך לסם הליצן? כי קסם אתה לא עושה כאן.

גיא

denur1
15/11/14 22:15

סם אני לא מבין מה האובססיה הזו, כל אחד יכול להכנס ולקרא מחקרים על אומגה שלוש, אישית אני אמשיך להשתמש באומגה 3 ממקור דגי, זכותי לקחת את הסיכון.