מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

יש לי מה להגיד לכם האנשים הבריאים......

כמוניבלוגיםיש לי מה להגיד לכם האנשים הבריאים....נייר עמדה, יש לי מה להגיד לכם האנשים הבריאים....

נייר עמדה, יש לי מה להגיד לכם האנשים הבריאים....

כיום השאיפה של רבים מרופאי המשפחה, היא להוביל את מטופליהם חולי הסוכרת, לרמות סוכר גבוהות, עד 7 בבדיקת HbA1C, זהו כיום המספר המייצג את הערכים המאוזנים בדם אצל חולי סוכרת. למעשה, אדם אשר ממוצע הסוכר שלו הוא 7, הוא משול לאדם העומד על קצה הצוק, וכל נגיעה קטנה או משב רוח קל יכולים לדחוף אותו אל התהום.  קל מאוד להתדרדר ממצב זה, לערכי סוכר גבוהים יותר ולסיבוכים בריאותיים רבים.

מאת זוהר10
22/10/14 20:38
1703 צפיות
פעם בשנים עברו, מערכת הבריאות דחפה את מטופלי הסוכרת להגיע לאיזון אמיתי ברמות הסוכר, להגיע לרמות סוכר בריאות בדם. כאשר הרף העליון היה בסביבות 6 בבדיקת  HbA1C, ממוצע הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים.

 

אולם משהו השתנה בשנים האחרונות, כיום השאיפה של רבים מרופאי המשפחה, היא להוביל את מטופליהם חולי הסוכרת, לרמות סוכר גבוהות, עד 7 בדיקת HbA1C, זהו היום המספר המייצג את הערכים המאוזנים בדם אצל חולי סוכרת.

 

לא מובן כיצד השתנו הערכים, שהרי ברור שממוצע הסוכר 7  זוהי רמה גבוהה של סוכר בדם, אשר מעלה את הסבירות לסיבוכי הסוכרת בצורה משמעותית כל כך.

שהרי אף אחד לא ימליץ לאנשים בריאים להגיע לממוצע סוכר 7, כי זה מצב שמסכן את הבריאות בצורה משמעותי,  אז מדוע ההמלצה לחולי סוכרת היא להגיע לערכים לא נורמלים אלה, אשר מסכנים את בריאותם?

למעשה, אדם אשר ממוצע הסוכר שלו הוא 7, הוא משול לאדם העומד על קצה הצוק, וכל נגיעה קטנה או משב רוח קל יכולים לדחוף אותו אל התהום. קל מאוד להתדרדר ממצב זה, לערכי סוכר גבוהים יותר ולסיבוכים בריאותיים רבים.

 

ההנחיה של מערכת הבריאות לאפשר ולעודד חולי סוכרת להגיע לרמות סוכר גבוהות כל כך, לטעמי היא חסרת אחריות ואולי ישנן סיבות כלכליות אחרות?

אני בטוחה שאת ההנחיה והנוהל להוביל את חולי הסוכר למקום זה, יזם והגה אדם בריא או קבוצת אנשים בריאים, אשר אינם מאחלים לעצמם לעמוד במקום מסוכן כל כך מבחינה בריאותית.

בכדי להגיע לערכים נורמלים, תחילה צריך לשאוף לערכים אלה. ואילו אלה המתירים את הרסן והשואפים לערכי סוכר גבוהים, מצויים במדרון חלקלק ומסוכן מאוד, אשר כנראה יוביל אותם ברבות הימים למחלות רבות.

 

תגובות

אם נניח שאין שיקולים נסתרים ומכוננים, נראה שכיוונו ל- 7 מניסיון הטיפול...ונדמה לי שראיתי מחקר שהראה שלסוכרתי2 עדיף A1C גבוה קצת - 6.4 מלאיש הרגיל שכן לסוכר שלו קשה מראש להיכנס לתאים.

זוהר10
23/10/14 11:58

את צודקת, בכדי להגיע לערכים של 6.4 צריך תחילה לשאוף ל-6.

ואילו אלה השואפים להגיע לערכים של 7, מוצאים עצמם מהר מאוד מתדרדרים ל-8 ויותר.

כמו בהרבה מערכות בגוף, ניתן "ללמד" את התאים להיות רגישים יותר לכניסת סוכר ואינסולין.

להערכתי, ניתן להגביר את הרגישות והיעילות של התאים בכל גיל.

אולם קודם כל צריך לשאוף לכך וכמובן שזה דורש השקעה, סבלנות ומשמעת עצמית.

 

 

נירG
23/10/14 15:05

שלום

עקרונית והגיונית הצדק איתך... הכי טוב להיות "נורמלי", מצד שני הכי טוב לתת לגוף להתמודד לבד וכמה שפחות תרופות וכימיקלים ... אם כך, הבעיה שאדם נעשה חולה וצריך לעזור בהוראות ולעיתים גם בתרופות...

אז בודקים הרבה דברים. קודם לא להזיק, אח"כ לבחון כמה תועלות ! מסוגים רבים... כן, אין טעם לטפל אם האדם לא "מרוויח" או לפחות שהרווח יהיה יותר מהסכנות וההפסדים.

אלו השיקולים גם פה, אפרט אם לא הבנת, ברצון.

בכבוד,  ניר

זוהר10
24/10/14 15:12

מערכת הבריאות הציבה את רופאי המשפחה בקו הראשון של המאבק במגיפת הסוכרת.

השאלה היא, האם יש להם את הכלים, הידע, המוטיבציה והחזון להתמודד עם המגפה? עד כה נראה שהשיטה לא כל כך עובדת.

אלוהים עדיין לא ויתר עלינו חולי הסוכרת,smiley אולם התחושה היא שרופאי המשפחה כבר ויתרו.

ועל כן,  מי שיש לו הכלים, האסטרטגיה והמוטיבציה להתמודד לבד, סיכוייו להישאר בריא גדלים באופן משמעותי.