תנועה בשניים- התנועה לשיפור הזוגיות
מרוץ החיים. אתם מנסים להקדיש זמן לעבודה, לילדים, למטלות ולסידורים. היכן שהוא בדרך, גם התקשורת עם בן או בת הזוג הופכת לממוקדת מטרה ופונקציונאלית: "אל תשכח לאסוף את הילדה מהחוג", "אל תשכחי להודיע לאמא שלי שאנחנו מגיעים בשבת". ככל שחולף הזמן, אתם מתחילים להרגיש מרוחקים זה מזו, אולי גם נוגעים פחות אחד בשניה. האם יש דרך להפוך את הגלגל?
24/07/14 13:25
1577 צפיות
אז נכון, אפשר ללכת ליועץ זוגי או לצאת לחופשה ביחד כדי לנסות להכניס משב רוח חדש ורענן לקשר שלכם. ואפשר גם להתחיל לנוע ביחד- פשוטו כמשמעו.
איך זה אמור לעזור? כיצד מתיחות הדדיות או משחק בכדור יחד יכולים לשפר את חיי הזוגיות שלכם? מחקרים בתחום הפסיכולוגיה מאשרים את מה שמורים לתנועה (ואני ביניהם) יודעים כבר שנים: היכולת שלכם "לקרוא" סימנים לא מילוליים אצל בן או בת הזוג ולקיים תקשורת גופנית טובה ומותאמת, היא תנאי הכרחי לזוגיות טובה ומספקת.
כשאתם מבלים עם בן או בת הזוג שלכם בפעילות גופנית הכוללת תנועה, מגע והומור, משהו משתחרר ונפתח. אווירת הכיף והאתגר המשותף מחברת ומקרבת ביניכם, מאפשרת לכם לשים בצד את השגרה היומיומית השוחקת ופשוט ליהנות האחד מחברת השני.
וזה עוד לפני שהזכרנו את ההשפעות החיוביות העצומות שיש לפעילות גופנית על הבריאות הכללית. רובינו הרי עוסקים בפעילות גופנית כלשהי, אז למה לא לצרף את בן או בת הזוג ולשפר גם את הכושר הגופני וגם את הכושר הזוגי באותה הזדמנות?
התרגילים המוצגים כאן יעזרו לכם להתחיל. הם לקוחים מתוך שיטה הנקראת "זמן בשניים", אשר יצרתי ושכללתי במשך עשור של הוראת תנועה לזוגות וליחידים. השיטה מיושמת בהצלחה בסטודיו שלי מזה מספר שנים וכוללת תרגילים ואלמנטים השאובים ממגוון עולמות בהם התנסיתי בעצמי: פילאטיס (אימון גופני המחזק ומאריך את השרירים, יעיל מאוד בשיקום ומניעת פציעות), עיסוי תאילנדי (שיטת עיסוי מסורתית המשלבת מתיחות ולחיצות), קונטקט אימפרוביזציה (שיטה המתמקדת בתנועה ספונטנית ומשותפת לשני אנשים. השיטה שמה דגש על מגע וקשר עין) ועוד.
אלמנטים ותרגילים מתוך עולמות תוכן אלה עובדו והותאמו על ידיי כך שייצרו שיטה מובנית, בעלת רצף, היגיון פנימי וזרימה.
כך, למשל, בתחילת השיעור, בני הזוג "מתמקדים פנימה" בתחושותיהם ומתרגלים כל אחד עם עצמו. בהמשך מתחברים לתרגילים בזוג, אשר דורשים עבודה גופנית מתואמת ותכנון תנועה משותף. תרגילים אלה בנויים כך שיפתחו את הכוח, הגמישות והקואורדינציה, ובו בזמן הם מפתחים את התקשורת הבלתי מילולית ואת היכולת "לקרוא" ולהבין סימנים לא מילוליים כמו מבט ושפת גוף של בן / בת הזוג.
לקראת סוף השיעור, בני הזוג עוברים למתיחות הדדיות, המשרות תחושה של רוגע וקרבה.
רוצים לנסות גם? כל שתזדקקו לו כדי להתחיל הוא מצע רך וארוך (באורך של כ4 מטרים), עליו תוכלו לשכב שניכם בנוחיות. אפשר להשתמש בשני מזרני התעמלות ולהצמיד אותם זה לזה לאורך, או פשוט לתרגל על שטיח.
נסו לארגן זמן לתרגול ללא הסחות דעת מהסביבה (ילדים, טלפונים וכו'), גם אם מדובר בזמן קצר מאוד. אפילו רבע שעה של תנועה משותפת יכולה לתרום רבות לתקשורת ביניכם.
במהלך התרגול הישארו קשובים לגופכם ולגופו של בן זוגכם. שימו לב לנשימות ולשפת הגוף של הצד השני ונסו להבין מה גופו "מספר" לכם. עם זאת, אל תתביישו לדבר ולומר לבן הזוג אם תנועה מסוימת מכאיבה או לא נוחה לכם.
תרגיל מתיחה לשחרור גב תחתון כאוב
החליטו ביניכם מי יהיה המותח ומי הנמתח (לאחר מכן תתחלפו בתפקידים כמובן). הנמתח שוכב על גבו ברגליים כפופות ובידיים פשוטות לצדדים בגובה הכתפיים. הוא מטה את שתי רגליו הכפופות ימינה ומקרב אותן מעט לכף ידו הימנית.
המותח מתמקם משמאל לנמתח (אפשר להתמקם בכמה אופנים- ראו בתמונות).
המותח- הנח כף יד אחת על הכתף השמאלית של הנמתח וכף יד שנייה על צד האגן השמאלי של הנמתח (ראו תמונות). קחו שלוש נשימות עמוקות ביחד.
בנשיפה השלישית, על המותח ללחוץ בעדינות, בו זמנית ולכיוונים מנוגדים על כתפו ואגנו של הנמתח. המטרה היא להפנות את הגו של הנמתח לכיוון אחד ואת האגן שלו לכיוון ההפוך וכך ליצור תחושת "סחיטה" ופיתול.
הנמתח- מוזמן לכוון את המותח למידת הלחץ המתאימה לו. שהו במתיחה כ10-30 שניות, לפי רצונכם, ואז החליפו כיוון. לאחר מכן התחלפו בתפקידים.
אני מקווה שנהניתם והפקתם תועלת מפוסט זה. זו הייתה רק "דוגמית" קטנה ותרגילים נוספים יגיעו בהמשך.
אשמח לשמוע מכם! אם ניסיתם את התרגיל ויש לכם שאלות, אם אתם רוצים לשתף או להגיב... כאן זה המקום!
כמו כן, במידה וברצונכם לקבל מידע או תרגילים נוספים, אתם מוזמנים לפנות אליי.
כתובת האי-מייל שלי: [email protected]כתובת אתר האינטרנט שלי: http://adipilates.co.il
תגובות
adika
שמי עדי ואני מורה לפילאטיס שיקומי ומטפלת בטכניקת הקינזיוטייפינג, בעלת ניסיון של למעלה מעשור בתחום השיקום התנועתי.
...
ערן ברקוביץ
גם כושר וגם זוגיות - עכשיו נשאר לפנות זמן וליישם
BENO1952
לא רצוי ללכת ליעוץ זוגי,,,"4 תחליפים לטיפול זוגי שיצילו את האהבה"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4548800,00.html
adika
BENO1952, אני מסכימה עם הנאמר בכתבה שהעלית, בהסתייגויות מסוימות.
ישנה היום מגמה בעולם הטיפול, הטוענת שהטיפול הזוגי נכשל. אסתר פרל, מטפלת זוגית מוכרת, טוענת בספרה "אינטיליגנציה ארוטית", כי הטיפול הזוגי, ככל שהוא מנסה להשתית מערכת יחסים המבוססת על שיתוף מלא, מחמיץ את העניין.
לדבריה, התשוקה זקוקה לנפרדות ולמידה מסוימת של חופש ואוטונומיה, ואלה מתקשים לפרוח במערכת יחסים ארוכה, במיוחד ב"זוגיות מערבית קלאסית" (דהיינו קשר מונוגמי ארוך טווח המוביל להקמת משפחה).
איני מתכוונת לחרוץ דעה על "טיפול זוגי- כן או לא"? (במיוחד מכיוון שטרם התנסיתי בטיפול כזה בעצמי). עם זאת, נראה לי שישנם מקרים בהם בני הזוג יכולים להפיק תועלת מטיפול זוגי ולהעמיק את ההבנה ההדדית. למשל- במקרים שהבעיות בקשר נובעות מארועים טראומטיים שארעו לאחד מבני הזוג (כגון: הלם קרב, נפגעי/ות תקיפה מינית ועוד).
אשמח לשמוע עוד דעות. אולי ערן יוכל להעשיר אותנו מנקודת מבטו? :-)
ערן ברקוביץ
אני מסכים עם תגובתה של עדי.
הטיפול הזוגי מניסיוני הוא עם אחוזי הצלחה נמוכים וחוסר שביעות רצון של לפחות אחד מבני הזוג. לדעתי בטיפול חשובה הפתיחות, של המטפל ושל בני הזוג, למציאת האיזון הנכון. אל לקבוע מראש שטוב שתהיה פתיחות מלאה בין בני הזוג, שצריך לבצע יחסי מין פעמיים ביום או שעליהם לרקוד סלסה ביחד כל יום חמישי. לכל זוג האיזון ודרכי ההתמודדות המתאימים לו ויש צורך בנכונות ושיתוף פעולה בין כל היושבים בחדר הטיפולי כדי להגיע לכך. לצערי, ולתסכולם של רבים מן המטפלים שעימם דיברתי על הנושא, זוגות מגיעים לטיפול זוגי לאחר שכלו כל הקיצין ואז השגת מטרות הטיפול קשה יותר. אם יש מסר שהייתי רוצה להעביר הוא, לא לחכות יותר מידי - הטיפול יעיל, טוב, קצר וזול יותר כשמגיעים ישר שהצורך בטיפול עולה.
אינני עוסק בטיפולים זוגיים, אך מבצע התערבויות עם זוגות הנוגעות להתמודדות משותפת עם התפרצות המחלה של אחד מבני הזוג וגם כאן אני רואה שהגעה מוקדמת ושיתוף פעולה (שוב,קל יותר שמגיעים מוקדם) מביאים לשינויים ולתוצאות טובות ומהירות לשני בני הזוג.