מדברים בריאות Healthtalkonline
08/04/10 14:20
1343 צפיות
מה יכול חולה ללמוד מניסיונם של חולים אחרים? נראה שהרבה, ועל זה מבוסס האתר הבריטי "שיחות בריאות און-ליין". כמו שנאמר בו "סיפורים אמיתיים הינם מזינים ומסייעים, הם מספקים למח אינפורמציה וללב הם נותנים תקוה וכח".
Healthtalkonline הוא אתר אינטרנט בריטי אשר מנוהל על ידי קבוצת מחקר באוניברסיטת אוקספורד (The Health Experiences Research Group).
זוהי קבוצת מחקר איכותני אשר חוקרת מחלות שונות, משבץ לבעיות פריון, מנקודת המבט של החולה. המחקרים מתמקדים בחוויות של החולים כולל חרדת הגילוי, התמודדות עם הכאב, בחירת טיפול, דימוי גוף, מקורות תמיכה, התמודדות כלכלית ועוד.
תוצרי המחקרים ביחד עם קטעי וידאו ושמע מראיונות עם חולים מועלים לאתר האינטרנט המאפשר גישה לידע לאנשים ברחבי העולם.
לגבי כל מחלה יש ניתוח עומק של עשרות ראיונות יחד עם סרטוני וידאו ערוכים מתוך הראיונות בהקשר לתמות העיקריות שעלו בראיונות:
האתר אשר מציג מחקרים לגבי יותר מ- 40 מחלות זוכה לפופולאריות גדולה. וכיום יותר משני מיליון אנשים נכנסים לאתר כל חודש. הייחוד שלו בהשוואה לאתרים אחרים העוסקים במחלות נעוץ בכך שהוא לא מציג סיפורים אנקדוטליים, אלא מציג זה בצד זה תוצרים של מחקר רציני ומעמיק, ע"פ שיטה שפיתחה קבוצת המחקר, וכן את הסיפורים האישיים של מי שחווים את המחלות על בשרם.
ראו למשל בע' המקושר סרטוני חולים המדברים על לחץ דם גבוה ועל סטרס.
קבוצת המחקר התחילה את דרכה בפיתוח אתר המיועד למבוגרים:
http://www.healthtalkonline.orgאך כיום קיים גם אתר נפרד לנוער וצעירים:
http://www.youthhealthtalk.orgמתוך הנחה כי על מנת להגיע לבני נוער צריך להציע להם פלטפורמה ייעודית להם.
הייעוד של שני האתרים היא לאפשר לחולים ללמוד מניסיונם של חולים אחרים וכמו שכתבתי, מתוך אמונה ש-
"True stories are...nutritious and sustaining. They feed the mind with information and the heart with hope and strength" (Philip Pullman, מתוך האתר)
בנוסף, הרעיון בבסיס הפרויקט כולו הוא שהידע של החולים חשוב לא רק לחולים אחרים אלא גם למשפחותיהם וגם לאנשי מקצועות הרפואה.
כיום ארגון הבריאות הלאומי בבריטניה ובתי ספר לרפואה בבריטניה משתמשים בחומרים של האתר בתהליך ההכשרה של אנשי מקצוע – רופאים, סגל רפואי ופארא-רפואי – מתוך רצון לתת מקום לחוויית החולה גם בתוך הקשר מקצועי. להעצים את החולה ולסייע לקשר עם איש המקצוע.
קבוצת המחקר והאתר זכו כבר בפרסים רבים ובתמיכתם של אנשי מפתח מכל התחומים. המטרה שלהם היא להציב את קולות הפציינטים במרכז השיח הרפואי ולהביא קולות אשר אינם נשמעים מספיק מתוך רגישות תרבותית וגישה רב-תרבותית.
תגובות
ד"ר מיה לביא-אג'אי
רכזת אקדמית של המרכז הישראלי למחקר איכותני וחוקרת במכון גרטנק
עוד פוסטים בבלוג: מדברים בריאות
על רפואה מחקר ומגדר
אפשר לומר כי עד שנות ה80 של המאה הקודמת, מדעי הרפואה התייחסו לגוף הזכרי כגוף האנושי. ניתן לראות שברוב המחקרים הגוף הנקבי...
קראו עוד
מחקר איכותני
התיאוריה הפוסט מודרנית, בהשפעת הפילוסוף הצרפתי מישל פוקו, טוענת כי ייצור ידע אינו תהליך אובייקטיבי אלא תהליך הנקבע על יד...
קראו עוד
ד"ר דינה ראלט PhD
בדיוק כמו רוח "כמוני"...
ד"ר פוגלמן יעקב
החולים הם לב הענין , ובידיהם הכוח לרפא אחרים. אנשי הצוות הרפואי הם רק יועצים ומלווים.