מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםעל חלב שנשפך או איך רזיתי 10 ק"ג

24/03/10 20:58
37009 צפיות
על חלב שנשפך או איך רזיתי 10 ק

...הפסקתי לאכול מוצרי חלב, מכמה סיבות שאפרט בהמשך. אחת מהן היתה רמת סוכר גבוהה שאיימה על בריאותי והפחד, שתמיד מאיץ אצלי דרכי בריאות, התווסף לשאר הסיבות.
התוצאה היתה שהתחזקתי בצורה יוצאת דופן, רמות הסוכר שלי בבוקר התאזנו תוך 3 ימים ולהפתעתי גם התחלתי לרזות בלי לשים לב בכלל...כבר יותר מ- 10 ק"ג...

זה כל כך הדהים אותי, הרי אני אוכלת נכון ועושה התעמלות בקפדנות כבר הרבה זמן... התחלתי להרהר... מה הוביל את השינוי?
נראה לי שזה שינוי שהתפתח בכמה רמות כשמסקנתו - הסרת דאגת גוף  מאפשרת הרזייה.

לא בכדי מתחילים לפרסם שהגיע הזמן לנסח הגדרת מטריקס של מזון ולא להתייחס לגורמים הנפרדים אותם הוא מכיל Whole dairy matrix.
ייתכן שהחלב, מסיבות שונות כמו חסר בלקטז (נכון!!! בדקתי ונמצאתי מאד חסרת לקטז) העיק על בריאות הגוף.
National Institutes of Health Consensus Development Conference:Lactose Intolerance and Health
דרך אגב, למתעניינים בהיסטוריה שלנו אז בעידן האבן אף אחד לא יכול היה לסבול חלב ורק לפני כמה אלפי שנים התפתחה היכולת של עיכול החלב, משערים שזה היה קשור לזמני רעב קשים.
גוף מודאג "שומר" על משאביו וכך ההרזייה מתעכבת גם בתנאים נכונים של תזונה וספורט. 
כן אני יודעת שכבר אמרתי את זה, אבל זה מרגש אותי לפגוש את זה מחדש ובטח לראות שבלי לשים לב רזיתי 10 ק"ג. 

מעניין אם שמנים רגישים יותר לחלב מאשר הלא-שמנים, אכן נמצא שכל מצב הדלקתיות מוגבר אצל שמנים.
אחת הבעיות של חלב ובשר היא הדלקתיות שהם משרים והקשר שלה גם להתפתחות סרטן. ועוד, התפרסם מחקר מצרפת שהראה שיש הבדל בשינויי משקל ומבנה הגוף ביחס לצריכת חלב ויוגורט בין שמנים ללא שמנים ובין גברים ונשים.

בסיכום של השנתיים האחרונות אצלי, אפשר להגיד שעם פחות או יותר אותה תזונה ואותה פעילות גופנית ההבדל בין עם חלב או בלי חלב היה דרמטי אצלי (ראו גרף נתונים למטה).
ללא חלב קצב ההרזייה הראשוני אצלי היה בערך פי 4 יותר גבוה מקצב ההרזייה עם חלב.

המשמעות המורחבת של זה היא שאם יש בתזונתנו משהוא שמעיק (כמו החלב אבל בטח יש חומרים נוספים שיכולים להעיק כמו תוצרי ה- DDT או כמו tributyltin שנמצאו להיות קשורים עם השמנה), הגוף ה"מודאג" מעכב את ההרזייה, כאילו "נלפת" בשומן.
למשל, הייתי בוחנת אם במצבי מועקה כאלה רמת המיוסטטין בשרירים עולה... לאחרונה הציעו שהחלב מעיק בגלל מוטציות מסוימות של הפרות העכשוויות...

מעניין שהרפואה הסינית מציעה למבוגרים לא להשתמש בחלב שכן הוא מגביר לחות/ליחה ומוציא את הגוף מאיזון. לאחרונה הראו שסויה קשורה יותר עם הורדת רמת כולסטרול בהשוואה לחלב.

ולאחרונה, החוקרים שפרסמו ב2011 מאמר ב- AJCN נתבקשו לחזור בהם מטענתם במחקר הלא מבוסס כראוי שהחלב מונע מחלות לב. ב-2015 פורסם מחקר המראה שחלב אינו מונע סוכרת2. וב-2016 הראו שכדאי פחות שומן ממוצרי חלב ולהחליפו בשומן מן הצומח כי זה מוריד סיכוי למחלות לב.

רב הרשימות שאני מעלה כאן מתמקדות ברעיונות הקשורים בתנועה ובהשמנה שהם מהנושאים המובילים של חיי... ובאות להראות שדווקא גישה סובייקטיבית (למה אני עצמי שמנה?) יכולה להוביל מחקר מעניין.
ראו למשל את הרשימה על אינטגרציה בין תקשורת בין-תאית ובין השמנה, השופכת אור חדש על חיוניותם של הירקות ושהובילה אותי גם להנות בכנס הבינלאומי על ניטריק אוקסיד שנערך בברגנץ.

בסקר עם עשרות אלפי שבדים שהתפרסם ב-2017 הראו שהרבה חלב בתזונה קשור עם שעור תמותה גבוה יותר ואילו צריכת ירקות ופירות בתזונה האריכה את החיים. Am J Epidemiol. 2017 Mar 1; 185(5): 345–36


היות ואינטגרציה היא מילת המפתח של תרבותי, אני בוחרת להתבונן על מהלכי החיים מזויות שונות ומגוונות.
הרשימה הזאת באה להמחיש איך שינוי אמיתי נובע מגיוס כוחות אינטגרטיבי ולא בהכרח מהתקפה חזקה על נקודת חסימה בולטת (זה לקח לי הרבה שנים להבין).

* מיום שנולדתי ועד לפני כמה חודשים היה החלב מרכיב מרכזי בתזונתי. את הבוקר הייתי מתחילה עם יוגורט ובמהלך היום הייתי שותה קפה עם הרבה חלב מוקצף ולא מחמיצה לאכול המון גבינת קוטג' (3%) בכל הזדמנות. למרות שכמו כולכם גם אני שמעתי על המלצות ההיזהרות מחלב שיכול להביא לנו נזקים ואף כתבתי על זה פוסט מקיף עם מחקרים המצביעים על יתרונותיו וחסרונותיו, לא האמנתי שחלב גורם לי איזשהוא נזק... יש לי חברה שבחנה את תזונתי והסבירה לי כבר מזה זמן שלמרות שאני אוכלת מזון בריא (הרבה סלטים, טונה וגם שקדים) הרי שהחלב לא מתאים לי.

החלטתי סוף סוף לבחון את העניין והפסקתי לאכול מוצרי חלב...למי שדואג לסידן כדאי להציץ למאמרו של ד"ר ברק (שגם הפנה את תשומת ליבי לשכיחות הגבוהה של רגישות לחלב בקרב היהודים) וגם למאמרו של ד"ר דני קרת.
דני קרת גם הפנה אותי למאמרו של ביורק משבדיה שהראה שלמרות ערכם הגליצמי הנמוך של מוצרי חלב הם מגבירים משמעותית את תגובת האינסולין.
עוד הראו שהפוספטים המוספים מלאכותית לחלב ולמוצריו יכולים להזיק לבריאות, בעיקר סטרס לכליות.

לאחרונה נמצא עוד כי עצירות ילדים קשורה הרבה פעמים בצריכת חלב וחוקר גרמני הציע מודל שהחלב קשור עם המחלות הכרוניות של החברה המערבית.
ועוד, נמצאה גם קורלציה בין אכילת גבינות וגבינות קוטג' ובין הסיכוי לפתח סוכרת 2.
ראו גם את כתבתו של אורי מאיר-צזיק.

פרופ' מלניק מגרמניה טוען שהחלב קשור עם מחלות המערב הכרוניות ועכשו העלה תאורית הסבר לקשר בין חלב וסיכוי מוגבר לסוכרת 2.
לאחרונה מצאו שצריכת חלב קשורה עם עלייה בסיכון לסרטן הכבד, כולל בחלב הישראלי.
מעניין שכמחצית מהילדים שסבלו מכאבי בטן כרוניים, ושקיבלו דיאטה דלת לקטוז, השתחררו מכאבי הבטן (לא כולם היו רגישים ללקטוז).

ושאלה - למה עשיתי את זה בתקופה זאת של חיי?
* השתתפתי בקורס חכם על יחסינו אל עצמנו שכללו גם את יחסי הורינו ו"ניזכרתי" שבעצם אמא שלי נורא אוהבת אותי שלא לדבר על כמה אני אוהבת אותה... האם זה עזר לי סוף סוף לוותר על חלב שמייצג את הקשר הראשוני שלנו עם האם? מעניין שאכן מצאו קשר בין הנקה ובין תחושת שובע שמפתח הילד הגדל.

 בגרף ההרזיה שלי (ירידה בעודף הק"ג/חודש), ראו את ההבדל בקצב ההרזיה אחרי הפסקת צריכת חלב ומוצריו, וזאת למרות שקלורית התחלתי לאכול יותר קלוריות במקום הגבינות קוטג' שהיפסקתי לאכול.

תגובות

delola
25/03/10 20:49

שלום לך דינה

קראתי את מה שכתבת
וכולי קנאה!!
גם אני לפני שנתיים בערך
הפסקתי לאכול מוצרי חלב
ובאמת כאבי הבטן שליוו אותי שנים, חלפו להם בלי שוב
אך לדאבוני לא רזיתי ולו גרם אחד עקב השינוי
אציין שאינני אוכלת יותר...

שלום וברכה,

אני לא ניסיתי להגיד שהפסקת שתיית חלב היא המרזה...אמרתי שאם מישהוא אמור לרזות כי הוא אוכל נכון ועושה ספורט, שתיית חלב יכולה לעצור את זה ואז כדאי להפסיק לשתות חלב ולבחון את ההשפעה.

הסיבה שרזיתי היא שילוב של פעילות גופנית של שעה כל יום (הרמת משקולות, פילאטיס או שחייה) ותזונה של הרבה חסה עם טונה וכמעט בלי פחמימות.
 

עוגית
26/03/10 1:32

בדיאטה על פי סוג הדם מותר לי לאכול מוצרי חלב. מותר לסוג דם B ו-AB...
הבנתי שזה לא בדיוק מוכח ומדעי
אבל יכול להיות שיש לי הרבה לקטז או שלמרות זאת חלב ובשר ישרו דלקתיות בגוף של כל אחד?
וכשאומרת "הגוף שלי צריך את זה" זה יכול להיות יותר מהרגשה? (הגוף שלי מצד שני "צריך" כמעט הכל אבל לחלב ומוצרי חלב אני נמשכת במיוחד ולא יכולה לדמיין את חיי בלעדיהם)
"ברמן! שוקו און דה רוקס בשבילי!"

הי עוגית,
לקח לי שנתיים להסכים עם עצמי לנסות להפסיק מוצרי חלב, כי כמוך זה היה "חיוני" לחיי...

כל מה שאני מציעה הוא לנסות חודש אחד בלי חלב ולראות מה קורה.
בברכה, דינה

קרן-אור
27/03/10 10:49

היי דינה,

מאוד מעניין.אני הפסקתי לצרוך מוצרי חלב אחרי לידת בתי.בתור אחת שהיתה מכורה לנס קפה על בסיס חלב,אייס קפה בכול הזדמנות,פתאום בלי התראה משהו השתנה.לקח לי זמן להבין שזה מחסור בלקטאז.אי סבילות.היו לי כאבי בטן לא מוסברים,בחילות,וכשהפסקתי לצרוך מוצרי חלב,הכול פתאום נעלם.היום די בכף אחת של גלידה או גבינה כדי לגרום לי להתנפחות הבטן,כאבים דוקרים..ולמדתי לחיות בלי,וזה לא נורא כ"כ.אני חושבת שהרבה מזה אולי בגלל שבשנים האחרונות(להבדיל משנות ילדותי) ידוע כי הפרות מקבלות אנטיביוטיקה שעוברת אלינו בחלב...
קראתי כבר כמה וכמה מאמרים לנצט שמוכיחים קשר ישיר בין תזונה הכוללת מספיק  סידן לבין ירידה במשקל..
ולגבייך-הורדת מוצרי חלב מהתפריט,מה הוספת במקום??האם יכול להיות שהשינוי במשקל נובע מתצרוכת נמוכה יותר של קלוריות??(שהרי אם הוספת במקום ירקות,הרי שמן הסתם הערך הקלורי שלהם נמוך יותר יחסית למוצרי חלב) סתם מעניין לדעת...

בכול אופן,נשמע שווה לנסות.
קרן אור.

הי קרן אור,
אם שיניתי משהוא זה דווקא לכיוון של הוספת קלוריות שכן אני הוספתי אכילת שקדים לתזונה שאותם אני מרבה לאכול, בטח 100 גר ליום שזה המון קלוריות ובטח יותר מיוגורט או גבינה 3%.
ועוד, מה שרציתי להדגיש הוא קצב ההרזיה ובריאות משופרת.
למי שלא ניסה עדיין אני ממליצה לנסות...

קרן-אור
27/03/10 15:35

שלום דינה,

נשמע בהחלט מבטיח! ולא ממש מסובך כנראה לביצוע,לעומת היתרונות שיכולים להיות ושאת מדווחת עליהם.

שבוע טוב,
קרן אור.

שרה12
04/04/10 20:20

היי דינה
אני חדשה כתבתי תגובה קודמת אך איני מוצאת אותה.
ויתרתי על החלב אני שותה חלב סויה.
קשה לי לוותר על מוצרי החלב.
אני אוכלת יוגורט אקטיביה ,קוטג' 5% ,גבינה מלוחה 5%.
ירדתי 22 ק"ג המשקל נתקע לתקופה ועכשיו אני שוב במגמת עלייה.
מאוד חבל אך לצערי מוכר לי כי אני אכלנית כפייתית.
אם תוכלי לעזור לי ולאמר לי מה את אוכלת במקום מוצרי החלב.
חג שמח
שרה

לשרה שלום,
אני חוזרת על תשובה קודמת::
אני לא ניסיתי להגיד שהפסקת שתיית חלב היא המרזה...אמרתי שאם מישהוא אמור לרזות כי הוא אוכל נכון ועושה ספורט, שתיית חלב יכולה לעצור את זה ואז כדאי להפסיק לשתות חלב ולבחון את ההשפעה.
הסיבה שרזיתי היא שילוב של פעילות גופנית של שעה כל יום (הרמת משקולות, פילאטיס או שחייה) ותזונה של הרבה חסה עם טונה וכמעט בלי פחמימות.

אבל בעיקר הבאתי את עניין החלב כדוגמה ל"דאגת הגוף ומכאן את יכולה להבין שבשביל לרזות כדאי להשקיע בהרבה אהבה אלייך, תנסי למצוא מה משקף את אהבתך אל עצמך ותנסי להגביר את זה ויחד עם התעמלות  כל יום זה בטח יעזור.
חג שמח

שרה12
05/04/10 8:40

דינה בוקר טוב
כן אהבה עצמית היא תחילת הפתרון. בזמנו  שתיתי כל שעה ביום ועד הלילה נס+חלב
הדבר גרם לי לכאבי בטן עזים והמשכתי לשתות. כשהגעתי לקבוצה של אכלנים כפייתיים
לפני 15 שנה דיברו על אהבה עצמית. הגעתי למסקנה שהאקט של הכאבה פיזית לעצמי
ע"י שתיית החלב נון-סטופ  הוא כמובן חוסר אהבה עצמית. הפסקתי שתיית חלב ונכנסתי
להמנעות מעוד מרעין בישין.
כנראה שהחלב פותח לי את שערי התיאבון.
היו לי  המון ירידות ועליות במשקל. עכשיו עם הגיל זה קשה יותר.
אני אוהבת להתעמל ,הולכת ברגל שותה חלב סויה ובכל זאת מאוד קשה לי.
ראיתי באחת התגובות שכתבת כי את אוכלת שקדים האם תוכלי לפרט כמה פעמים
ביום ומה כדאי לי וגם יהווה תחליף לגבינות שאני כה רגילה אליהן.
בתודה
יום נעים
שרה

הי שרה,
אני אוכלת המון שקדים 100 גרם ביום אבל לגמרי בלי פחמימות כמו לחם, פסטה תפו"ח או אורז...
:-)
גם מעניין מה שכותבת סימונה רהב על פריטין
http://www.camoni.co.il/?idr=402&pid=2250

עפרה
05/04/10 22:52

שלום דינה
אני הבנתי מהמאמר שלך שכל אחד צריך למצוא מה מעיק עליו, להוריד אותו מהתפריט ולאזן אותו. אני היתי צמחונית 20 שנה וכשגילו לי סכרת הבנתי שהבטן הנפוחה והעור האדום שמכסה אותה מצריך שינוי. עד אז אכלתי חלב סויה וקטניות. החלטתי לחזור ולאכול בשר. השינוי היה מידי. הבטן הנפוחה ירדה מיד ואני השלתי 7 קילו בקלות. עכשו אני תקועה ואפילו מעלה. .
במאמר שלך כתבת שגוף במצוקה נאחז בשומן. מה יכולה להיות המצוקה של הגוף שלי? האים עישון יכול ליצר את זה?
עפרה
.

הי עפרה,
לגלות מה "מדאיג" את גופך זה לא קל אבל זה מעניין....אז אני מציעה שתעשי לך ניסויים ותבחני מה ואיך משפיע עליך. ואם בא לך תפתחי בלוג שבו תתעדי את המהלך...
תזונה זה רק אחד התחומים... את יכולה לנסות גם מצדדים אחרים, אני למשל למדתי לצייר למרות שלפני זה הייתי בטוחה שאני חסרת כשרון מינימלי.
או אולי פעילות גופנית מסוג שאף פעם לא ניסית?  טאי צ'י? ריקודי בטן?
תני לדימיון שלך להפליג...
ניסית לתופף?
http://www.camoni.co.il/?idr=402&pid=247

ענתושי
24/12/11 21:29

 גם אני למדתי בקורס ההדרכה אירובי / עיצוב וחיזוק כשהגוף נמצא בסטרס הוא "שומר" על השומן - וגם לי המליצה רופאת א.א.ג להפסיק עם החלב עוד לפני 30 שנה

עכסה
25/01/12 14:55

לא  המלצת על הספר "שוטי החלב" של ד"ר אבני,הדברים מוסברים שם באופן משכנע. גם בספר "מחקר סין" יש הסבר משכנע נגד אכילת חלבונים מהחי.
אני כבר לפחות חמש שנים מתנזרת ממוצרי חלב בקר,להוציא יוגורט;ובמקומם אני צורכת גבינות צאן וחלב סויה.אני יודעת שיש נטורופטים הממליצים להתנזר ממוצרי חלב לחלוטין.
בעקבות הספר מחקרי סין ,התחלתי לצמצם את תצרוכת הבשר והדגים,ואני אוכלת אותם רק בשבתות וחגים,,אבל ביצה אני אוכלת יומיום.
מעניין לראות אם אפסיק לצרוך גבינות צאן,אם זה יתרום לירידה שלי במשקל.כרגע אני קצת תקועה;לאחר שהשלתי 10 קילו בתשעה חודשים, אני לא מצליחה לרדת עוד.
ייתכן שאני צריכה לעשות שינוי תזונתי בכיוון שאת ממליצה.

שווה בדיקה - ראו את המאמר המציין ש- 80% מהאשכנזים רגישים ללקטוז...

http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=372&ArticleID=4524&Search

ועוד מחקר המראה כי לפני 5000 שנה באירופה כולם היו רגישים ללקטוז.

היסטוריה של צריכת החלב, בערך כ-6000 שנה

ענתושי
13/11/14 12:24

טוב, תראו מרוב מחקרים כבר לא יודעים מה לא לאכול ומה כן לאכול surprise

כל אחד אוכל לפי מה שמתאים לו ולא לפי מחקרים 

אז שתהיה שבת מקסימה לכולם

חיחי
12/05/15 16:47

שלום דינה

כולנו יודעים שלא כל מה שמתאים לאחד מתאים גם לאחר.

ציינת שאינך אוכלת פחמימות  גם אני משתדלת לא לאכול פחמימות ולעיתים קרובות יש לי היפו. 

אגב לא ציינת איזו סוכרת יש לך ואם עציותיך טובות לכל סוגי הסוכרת.

חיחי

 

יש לי סוכרת2 ועיקר המימצאים על מוצרי החלב שייכים לסוכרת2. אבל בלי קשר, כל עיצה היא פרטית ומה שטוב לאחד לא בהכרח רלבנטי לאחר. מה שאני תמיד מציעה הוא לנסות...אנחנו החוקרים של עצמנו.

ענתושי
10/09/15 17:12

שנה טובה לכולם

קראתי שוב את המאמר וחשבתי לעצמי כמה פעמים ניסיתי ללא הצלחה להפסיק עם שתיית חלב ולא הצלחתי אלא רק לצמצם את צריכתו גיליתי כי החלב קר או חם עוזר לי לישון בלילה (סיסרא ויעל זוכרים?) ואני לא יודעת אם אצלי צמצום הצריכה יגרום לי להרזיה כי כמו שקראתי במאמר הקודם לכל אחד יש את הנתונים השונים שלו (גאוגרפיים, פיזיים, מנטליים) להרזיה

 

3ziv
05/04/16 7:42

שלום דינה ,
קראתי את הדברים שכתבת בבלוג שלך בנושא צריכת החלב. גם אני חווה זאת . במהלך חודש וחצי אחרונים של הפסקת
שמוש בחלב ובמוצריו בהמלצתך חלו בי כמה שינויים : א. רמת הסוכר בדם ירדה ממוצע   של 170 - 190  לרמה
של 95  - 115. (הבקר, למשל , בצום  היתה רמת הסוכר שלי 111)   ב. ממשקל גוף של  87 ק"ג ירדתי ל  81.3 ק"ג.
עדיין איני מעז על דעת עצמי לרדת מכדורים שאני עדיין לוקח לטיפול בסוכרת אבל בפגישה הראשונה עם הרופאה
המטפלת, אבדוק אפשרות זו.     עיינתי גם בשני המאמרים שהמלצת - של ד"ר ברק ושל פרופ' קראפט  והחכמתי 
קצת בנושא. תודה לך על הפתיחות והעזרה. צבי
 

ד"ר דינה ראלט היקרה,

על הירידה במשקלך אחראית הפחתת הפחמימות למינימום האפשרי,
לאו דווקא הגליית החלב מתפריטך. משום מה לא ייחסת חשיבות רבה למיזעור הפחמימות 
כמו להגליית החלב מתפריטך.
  אני צרכן של חלב ומוצריו וקמצן בצריכת פחמימות . 60 גרם פחמימות ליום מתורגמים אצלי 
ל-60 ק"ג. לא נותן ללבלב השובב להשתולל.  הוא רוצה עוגה מקבל פשטידה. pie . ככה אני
מצליח לבלבל אותו 26 שנה וזה עובד יפה. הדיאטה דלת הפחמימות שאימצתי דומה מאוד
לדיאטה של פרופ' סינתיה קניון, גנטיקאית מספר אחת בעולם המערבי, לא מתנזרת מחלב ומוצריו.
גם פרופ' מוטי רביד לא שולל צריכת חלב ומוצריו .

שבוע טוב ומבורך לך וליקיריך,
        

 

הי ברוך, ההרזיה שליוותה את הפסקת החלב ומוצריו לא היתה קשורה אצלי עם ירידה בצריכת הקלוריות שכן במקום לאכול יוגורט או גבינה רזה עברתי לאכול שקדים :) כבר מזמן אנחנו יודעים שזאת מדיניות הגוף להפנות שומן לאגירה בתאי השומן שמשפיעה על דרגת ההשמנה ולא בהכרח מספר הקלוריות. לא בכדי אני מכנה את ההרזיה הנכונה והעקבית - הסר דאגה מגופך.

zvirot6
01/09/16 15:23

האמת עשההיתי צמחוני לא נגעתי בחלב גם היום לא נוגע בחלב נמנעתי שנתים מדברי חלב לא הרגשתי הבדל והיום כשניתרה הירידה בטבעונוץת התחלתי ברנשטיין ושם אומרים עם הבנתי נכון שככול שאחוזי השומן גבוהים כך פחות פחממות אך זה מתחשא עם הכתבה ופה אני חוזר למה שאמרת ששלחת תכתבה כמו שכל העצביות לא שוות כך גם בני האדם וכל אחד מרגיש ומושפע אחרת 

חלבון צמחי יכול לסייע בבניית שריר כמו whey - חלבון החלב
http://www.nutraingredients.com/Research/Wheat-protein-rivals-whey-for-muscle-growth-study-suggests

יוגורט טבעוני - מאגוזי קשיו...טעים ובריא
 

הפוליטיקה של המזון, חלב או סויה דמוית חלב...

תובנת תזונת חלב מחייבת התייחסות מורכבת Whole dairy matrix or single nutrients in assessment of health effects

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200115120634.htm  חלב עם שומן דל יותר בריא משמן...

 
 
 
 
גלי-אלן
15/09/17 0:56

מה עם תחליפי חלב? ניסיתי סויה וזה עשה לי ממש לא טוב. מה התחליף הבריא ביותר מישהו יודע? כרגע אני שותה שיבולת שועל..

מחקר מ-2018 מראה כי לגברים הניזונים ממוצרי חלב יש עצם מחוזקת יותר

7 שעורי הרזיה - "הסר דאגה מגופך"

תמורה-קייל
01/01/19 22:41

רבים רגישים לחלב ומוצריו והתעלמות מובילה לדלקתיות במעי

היום החלב הוא המזון אליו רגישים הכי הרבה אנשים https://www.medscape.com/viewarticle/949331

סקירה על המלצות חלב ומוצריו

סקירה על בשר וגבינות ועל מי כדאי לוותר...

עמי-3
18/04/21 23:51

ופה יש מאמר שנכתב ע"י פרופ גמליאל על חשיבות צריכת מוצרי חלב שמנים לבריאות http://rotem.org.il/%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99-%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%93 נראה שברשת אפשר [לצערנו] למצוא עדויות ומחקרים ל 2 הכיוונים

כדאי לנסות ולבחון את ההשפעה...

עמי-3
19/04/21 10:46

11 שנה בנושא כזה עם המחקרים שמצטברים זה המון זמן. מרבית האנשים יקראו את הפוסט ולא את התגובות. אם נראה לך חשוב עבור הקוראים, כדאי שתוסיפי כוכבית בכותרת או בתוך המאמר לפיה יש גם מחקרים התומכים במוצרי חלב עתירי שומן

ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  

עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים

גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד