אוכלים נכון – מתפקדים מצוין!
17/03/10 11:48
1978 צפיות
אתם קמים בבוקר, מגיעים למשרד, מציצים ביומן ומבינים שגם היום הזה הולך להיות מתיש: פגישות, דיונים, ישיבות, התרוצצויות. השעות חולפות במהירות, ופתאום אתם מבינים שלא ממש הספקתם לאכול – טוב נו, חוץ מאיזה בורקס בצהריים ובערך 7 כוסות קפה. ברור שזה לא בדיוק מה שהייתם רוצים להעניק לגוף שלכם, אב-ל למי יש זמן לאכול בריא?
הידעתם?עם קצת תשומת לב תוכלו לשפר את אופן האכילה שלכם ואת איכות תזונתכם, ובתמורה לזכות ביותר ערנות, ריכוז, מרץ וחיוניות. הדבר יתרום להגברת היעילות והתפוקות בעבודה, אז למה לא להתחיל כבר היום?..
אז מה ואיך לאכול כדי "לשפר ביצועים"??
1. מחלקים את הארוחות על פני היום: במקום לאכול ארוחה אחת גדולה, אכלו 4-6 ארוחות במשך היום. ארוחה כבדה תגרום גם לכם להרגיש כבדים, עייפים ותשושים, בשל העומס הרב המוטל על הגוף המעכל ארוחות עתירות שומנים וקלוריות.
2. לא מוותרים על ארוחת הבוקר: זה הדלק שלכם להמשך היום. ארוחת הבוקר גם תמנע מכם רעב והתנפלות על הנשנוש הראשון שתתקלו בו.
3. מורידים את כמויות הקפה: בטווח הקצר הקפאין מעורר, אך בשימוש מוגזם השפעתו עלולה להזיק. מומלץ לצרוך עד 3 כוסות קפה ביום.
4. אוכלים גם דגים:מומלצים דגי ים ממים עמוקים (סלמון, הליבוט, מקרל..) אשר מכילים חומצת שומן אומגה 3, זוהי רקמת השומן הנפוצה ביותר ברקמת המוח. מחקרים הראו כי אומגה 3 משפיעה על מערכת העצבים ומכאן על ריכוז, ערנות ושיפור מצב הרוח.
5. אוכלים את המזונות ש"נלחמים" למענכם:
אולי לא ידעתם, אבל גופנו חשוף כל הזמן לרדיקלים חופשיים, ובתרגום חופשי: תוצרי פעילות חימצונית. אלה הם חומרים פעילים הגורמים לנזק ולמות תאים כתוצאה מחימצון. הם מגיעים מזיהום אוויר, מסיגריות, מקרינה, מזונות מסוימים, וגם נוצרים בגופנו באופן טבעי. השפעתם רחבה, אך הבה נתמקד בפעילות המוח: הרדיקלים החופשיים במוח יגרמו לעודף פסולת ולפחות תאי עצב, ומכאן ירידה בחשיבה, בריכוז וזיכרון, ולטווח ארוך גם מחלות ניווניות, לא עלינו.
הגוף נלחם נגדם באמצעות נוגדי החימצון (או בלעז: אנטי אוקסידנטים), אשר נמצאים בגוף,אך גם מגיעים מהמזון – וחשוב לצרוך אותם, לדוגמא:
· ירקות ופירות:מכילים בין היתר ויטמין C המשמש הוא נוגד חמצון. מגן על מערכת העצבים ומסייע בייצור כימיקלים מוחיים.
· שמנים צמחיים, אגוזים:מכילים ויטמין E המשמש נוגד חמצון. מגן על קרומי התאים ומשפיע על הפעילות המנטלית.
6. לא שוכחים את הברזל:בשר, דגים, קטניות,ירקות עליים מכילים ברזל הנושא את החמצן לכל הגוף ובפרט למוח. חמצן זה חיוני בין השאר לחשיבה בהירה וריכוז.
7. וגם את הקמח המלא: אורז מלא, קמח מלא, שיבולת שועל ועוד,מכילים ויטמינים מקבוצת B המשפיעים על תפקודי מערכת העצבים. בחוסר עלולים להרגיש אדישות, דיכאון, ירידה בתפקוד שכלי.
תגובות
עדי גודל סולומון דיאטנית
דיאטנית קלינית בקליניקה בבית הרופאים בקניון עזריאלי שבמודיעין. מזה 8 שנים יועצת ומלווה בתהליכי הרזיה ושינוי אורח חיים. מ...
עוד פוסטים בבלוג: להראות טוב, להרגיש בריא
שוברת הצום
לא, זו לא כתבה על מה לאכול לאחר יום כיפור. החגים (תודה לאל, יגידו רבים) כבר מאחורינו. עצרו רגע ותרגמו את צמד המילים לאנג...
קראו עוד
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד סיבה מעניינת להגביר את צריכת הירקות היא לדעתי רמות הניטריק אוקסיד החיוני לכל כך הרבה תהליכים... כתבתי על זה רשימה:
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=168&v=168022&p=profilBlogDetail&idb=2030
ארתמיס
תודה זה ממש מאלף