מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

העצמות ועוד...

כמוניבלוגיםהעצמות ועוד...תזונה, אוסטאופורוזיס, ונפילות

06/06/12 11:09
2800 צפיות
תזונה, אוסטאופורוזיס, ונפילות

למרות ההתמקדות בסידן וויטמין D כטיפול בבריאות העצם, לאחרונה מכירים בחשיבותם של רכיבי תזונה נוספים שיש להעשיר בהם את התפריט וכאלו שצריך לצמצם.

לסידן, כאמור, תפקיד מרכזי והעשרה של התפריט במזון או תוסף תזונה מורידה את הסיכון לשברים בגברים ונשים.

לויטמין D תרומה משמעותית לצפיפות העצם ותפקוד השריר. גברים ונשים מעל גיל 65 שבבדיקת הדם נמצא מחסור בויטמין D, נמצאים בסיכון גבוה לאיבוד כוח השריר ומסת השריר וכתוצאה לנפילות ולשברים . תוספת של כ 400-800 יחידות ויטמין D ביום מורידה את הסיכון.

רכיבי תזונה נוספים כמו חלבון, איזו פלוונואידים, מגנזיום, אשלגן, ויטמין C וויטמין K להם תפקיד נוסף בבריאות העצם.

בקשישים צריכת חלבון כולל חלבון מן החי (בשר, עוף, דגים) בכמות הגדולה מהמומלצת מועילה לניצול הסידן בשילוב פירות וירקות כמקור לאשלגן וויטמין C.

מזון עשיר במלח גורם לאיבוד של סידן בשתן ומזונות העשירים בנתרן כמו ירקות כבושים, מזון מעובד, גבינות מלוחות וכד' כדאי לצרוך בכמות קטנה.

לסיכום: בריאות העצם תלויה, בחלקה, במזון שאנו אוכלים ולא אוכלים. מומלץ לכלול בתפריט פירות וירקות, חלבון סויה העשיר באיזופלוונואידים, חלבון מן החי, קיטניות ואגוזים העשירים במגנזיום ובמקביל לצמצם את המלח בתזונה./

גליק יועז

דיאטן קליני

המחלקה לתזונה קלינית בי"ח נהריה

תגובות

ד
ד"ר ילנה סיגל
רופאה בכירה ביחידה למחלות עצם מטבוליות, רמב"ם קריה לבריאות האדם, חיפה. תחומי ענין: מחלות המערכת ההורמונלית: בלוט...