חיפוש ב \"גוגל\" האם המידע מהימן?
25/01/12 20:26
1042 צפיות

כואב לכם הגב?, קרוב לודאי שהקלדתם מילות חיפוש " כאבי גב" ב "גוגל". האם המידע שקיבלתם מהימן?
ממצאים בנושא חיפוש מידע אודות כאבי גב באינטרנט, הוצגו בכנס השנתי ה-10 של החברה האמריקאית להרדמה אזורית ורפואת כאב ע"י ד"ר Frank H. Lee, מאוניברסיטת ג'ון הופקינס בולטימור.
בעבודות שנעשו בהקשר, נמצא כי כ- 50% של האנשים הסובלים מכאב גב תחתון מחפשים מידע באינטרנט, כאשר מנוע החיפוש העיקרי מתבצע באמצעות מנוע החיפוש גוגל.
בשנת 2010 96% מההכנסות של גוגל מקורן בפרסום, חלקן ממתן תשלום עבור כל קליק על מידע מועדף המתקבל במרחב החיפוש.
במהלך אוגוסט, גוגל הסכים לשלם 500 מיליון דולר ליישב אישומים בגין פרסום מודעות שיש בהן מרכיב הונאה. לאור זאת, החליט ד"ר לי ועמיתיו לבחון את איכות האתרים המופיעים במודעות גוגל לגבי מילות החיפוש " כאבי גב תחתון".
העבודה של ד"ר לי ושות' בדקה את מהימנות המידע המתקבל באמצעות הקלדת מילות החיפוש " כאב גב תחתון" בגוגל: 10 אנשים השתמשו בעשרה מחשבים שונים, בהקלדת מילות מפתח " כאב גב תחתון". החוקרים תיעדו את התוצאות המתקבלות בדפי החיפוש הראשונים וזיהו את חמשת אתרי האינטרנט הנפוצים ביותר. התברר כי אלה ייצגו חברות שהציעו את המחיר הגבוה ביותר עבור מילות החיפוש שהוקלדו.
בהמשך, אנשי מקצוע בדקו את איכות המידע שהתקבל באמצעות חמשת האתרים.
הממצאים הראו כי לחמשת האתרים לא היו אישורים למתן מידע בריאותי. שני אתרים התמקדו בניתוב הצרכן לחברות תרופות שפרסמו תרופות לשיכוך כאבים. שני אתרי אינטרנט פרסמו טיפולי עמוד שדרה והציעו MRI- חינם וגם סמינרים חינמיים העוסקים בהדרכה. אתר אחד בתחום הכירופרקטיקה הציע ייעוץ חינם ל- 50 המתקשרים הראשונים ודיווח כי הטיפול שמציע יעיל ב- 86% בסובלים מפריצת דיסק, עם הפחתת הכאב לחלוטין ב-96% מהמטופלים לאחר 4 שנים.
מסקנות החוקרים, כי יש להדריך את המטופלים לנקיטת זהירות בקבלת המידע האינטרנטי , ובמקביל לפעול ליצירת מאגרי תוכן איכותיים שיסופקו ע"י אתרי אינטרנט מהימנים עבור אוכלוסיית הסובלים מכאב.- במטרה לקבל מידע שפרסומו אינו תלוי תשלום THE INDEPENDENT MONTHLY NEWSPAPER FOR PAIN MANAGEMENTבואו נדבר על זה בפורום כאב
תגובות

אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיא...
עוד פוסטים בבלוג:
מה מטופלים מדווחים על הטיפול באופיואידים?
השימוש בתרופות ממשפחת האופיואידים מיועד לכאב בעוצמה חזקה עד בינונית. להבדיל מכאב כרוני, בכאב חריף, לרוב השימוש מוגבל ...
קראו עוד
תרופות ותופעות לוואי בקשישים לאחר אשפוז בבית החולים
זיהוי תופעות לוואי כתוצאה מנטילת תרופות, באוכלוסיה מבוגרת ובעיקר בקשישים , דורש התייחסות מיוחדת במיוחד בתק...
קראו עוד
לחיות עם כאב כרוני
איכות הטיפול מתיחסת להבנת תהליכים נלווים ולא רק לפעולות המתמקדות בפתולוגיה. זאת, במ...
קראו עוד
הכשרה מוזיקלית בילדות משפרת עיתוי התגובה לצלילים בגיל המבוגר
תפקוד מערכת השמיעה יורד במהלך השנים, כפי שבא לידי ביטוי בתגובה העצבית לשינוי מהיר במרכיבי הצליל, קושי...
קראו עוד
האם החשש מכאב מציק יותר מהכאב עצמו?
כיצד אנשים הסובלים מכאב מתמודדים עם החשש שמא חוויית הכאב תחזור? במאמר שפורסם בתא...
קראו עוד
soserm
כמו כל מידע ממקור אחר , צריך לבדוק 100 פעמים, מרסל וכמובן כאשר ממליצים לך לקנות משהוא............