מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הדרך של הרפואה המשלימה להתמודד עם כא...

איך יכולה הרפואה המשלימה לסייע ולהקל על כאב

09/01/12 12:29
1237 צפיות
אנשים מתמודדים עם סוגים שונים של כאב הנובעים מתאונה, חבלה, ניתוח, פציעה, מחלה ועוד. אחת מהדרכים להתמודדות עם כאב כרוני היא באמצעות משככי-כאבים. תרופות אלו אינן מטפלות בגורם לכאב אלא משקיטות אותו ולרוב יוצרות תלות של האדם בתרופה (וזה עוד לפני שדיברנו על תופעות הלוואי שלהן...)
ברוב המקרים לאחר שימוש ממושך באותה התרופה המינון הראשוני כבר לא מספיק להשקיט את הכאב ומכאן המינונים רק עולים.

אז מה יש לרפואה המשלימה להציע?


הרפואה המשלימה מספקת קשת רחבה של תראפיות מגע אשר באפשרותן לסייע ולהקל בהתמודדות עם הכאב בדרך טבעית. האופציות כ"כ רבות ומגוונות כך שכל אדם יכול למצוא טכניקה אליה הוא מתחבר.
הרפואה המשלימה מכירה בכך שיש להתייחס גם להיבטים אחרים בחיים אשר גם אם הם אינם מהווים את המקור לכאב, הם בעלי השפעה על עוצמתו והופעתו כגון- אורח החיים, תזונה, נשימה, מצב-רוח ועוד.
הטיפול ברפואה המשלימה יטפל בכם וישים דגש על שיפור איכות חייכם ולכן מאוד יכול להיות שפתאום תשימו לב שאתם ישנים טוב יותר בלילה ושהכאב בגב כבר לא כ"כ מציק (גם אם בכלל הגעתם לטפל בכאבי הראש...)

חשוב לזכור שהטיפול ברפואה המשלימה הוא תהליך ולא קסם! הרפואה המשלימה אולי לא תספק לכם את הפתרון המהיר לכאב אך תשים דגש על שיפור איכות חייכם לאורך זמן ולא רק לאחר הטיפול.
 

תגובות

משה-61
11/01/12 22:32

אפרת עקיבא  שלום,
מה שכתבת - הכול נכון
אך אני מתקוממם מעצם שימוש במוסג  - רפוא משלימה
זאת רפוא בפני עצמה והיא לא משלימה שום דבר לאף אחד
ישנן שתי רפואות - מערבית, שקיימת בקושי 250 שנה,הרפואה הזאת שולטת בחצי כדור הארץ, מפיונרית ביסודה,ומושטתת על מכירת תרופות והוצאת כספים מאנשים הזקוקים לעזרה
רואים את בארץ- מדוע הרופאים שובתים?אינם רוצים שעון נכחות,הם מעל כולם ויש לשלם את    משכורתם  אך ורק בשל העובדה היותם רופאים.אגב,כל שאר צוות רפואי- אחיות,מנהלה צריכים להצטדק על כל דקה
ואם חלילה יש צורך בטיפול מסובך, הם מבקשים בלי בושה תשלום נוסף
במילה,הרפואה המערבית מתמודדת עם סיממנים החיצוניים של מחלות בלי להבין אותם, וכל זאת בעזרת תרופות כימיות,שכאשר קוראים את דף הסבר של כל תרופה ותופעות הלוואי, מבינים שעדיף לא ליטון תרופות כי אפשר למות מתופעות הלוואי.
ישנה רפואה מזרח הרחוק - רפואה סינית,טיבטית,הודית
הרפואה הזאת שונה בתחליט בכך שהיא רואה את האדם כמערכת גוף-נפש אחתו ומטפלת בבעיות היסוד
ולא בסיממנים החיצוניים
בסין העתיקה היו משלמים לרופא משכורת אך ורק ולא היו חולים בכפר שלו
ואם היו חולים, היו מצליפים בהם
סינים - הם אלה שהמציעה את הרפואה המונעת
אני הייתי בביקור בסין, וערכתי לעמצי בדיקה אצל רופא ברפואה הסינית המסורתית
הוא בדק לי דופק - עם 3 עצבאות - ברפואה סינית בודקים עד 20 סוגי דופק,ולכן בודקים עם 3 עצבעות, תחת כול עצבה סוג שונה של דופק
בקיצור,לאחר כ5 דקות ידעה לספר על בעיות ברכיים- ויש לי ברכיים מנותחות לאחר תאונות דרכים,ידעה לספר על כבד ועוד ועוד
מה אני רוצה לומר - המפיה של הרפואה המערבית אינה מוכנה להכיר בכך שקיימת רפואה אחרת,שונה
וכמו בכול מפיה,מי שלא משלנו אז נחות ובוודאי טוב רק להשלים משהו וזה בוודאי משהו שלא חשוב
אגב,בסין,מי שלומד רפואה סינית מסורתית, לומד גם רפואה מערבית ומשלב אותה בתהליכי הריפוי - עושים בדיקות,רנטגן וכדומה
והם לא קוראים לזה - רפואה משלימה אלא רפואה משולבת
 

אפרת-עקיבא
12/01/12 15:47

היי משה.

כעקרון אני מסכימה איתך לחלוטין- אישית אני מעדיפה להשתמש במושג "רפואה משלימה" ולא "אלטרנטיבית" (רק בגלל הקונוטציות שזה מעורר)
ולגבי ההבדל בין "משלימה" ל"משולבת"- אני מניחה שזה תלוי איך מסתכלים על זה: אתה קורא לזה משולבת ונותן דוג' של רופאים סינים שמשלבים כלים מתחום הרפואה המערבית ואני משתמשת במונח "משלימה" כי לרוב הטיפול/ התהליך  ניתן ביחד עם אבחנה/ טיפול מערבי. עם כל המודעות שיש היום עדיין מעטים הם האנשים שמסתמכים על רפואה טבעית (ואולי זה בכלל המושג הנכון להשתמש בו...?)
אבל נראה לי ששנינו מתכוונים לאותו הדבר.

ולגבי רופאים מערביים- אני חושבת שהיום, עם הכניסה של הטיפולים המשלימים/ טבעיים/ משולבים לבי"ח ולקופ"ח יש קצת קצת (אבל ממש קצת!) יותר מודעות.

תודה,
אפרת