מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםאיך אפשר להכין עוגות ועוגיות (כמעט) ללא שומן?

איך אפשר להכין עוגות ועוגיות (כמעט) ללא שומן?

לטובת אלו שנזקקים להפחית בצריכת השומנים, שלושה מתכונים שמוכיחים כי ניתן להמשיך וליהנות ממאכלים מתוקים נטולי שומן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אנחנו מנסים לשמור על תזונה בריאה, שואפים לרדת במשקל ולהימנע ככל האפשר מנשנושים מתוקים שלא תורמים דבר מלבד קלוריות ריקות. וזה לא קל עם כמות הפיתויים עימם אנו נאלצים להתמודד, בסופי השבוע, בחגים, וגם בסתם יום של חול בעבודה או בבית.

 

הניסיון להימנע מאכילת מתוקים חסרי ערך תזונתי מוביל פעמים רבות לחיפוש תחליפים, אלא שמרבית התחליפים המצויים כיום בשוק לא תמיד טעימים, ולא מספקים את הצורך לאכול משהו מנחם. וכך לעתים אכילתם מובילה דווקא לאכילת יתר.

 

בנוסף, רבים מהתחליפים למאכלים מתוקים הינם עתירי שומן - מתוך רצונם של היצרנים לחפות על הפחתת הסוכר וחוסר של טעם מתוק. כל זה עלול להוביל לרגעי שבירה ולנקיפות מצפון, וככל שמקפידים יותר, הסיכון ל"נפילה" גדול יותר. שכן אכילת מתוקים אינה עונה רק על הצורך של הגוף באנרגיה, אלא יש לה גם בסיס רגשי ונפשי – חיפוש אחר פינוק, נחמה, הנאה וסיפוק.

 

כדי לנסות להימנע מרגעי השבירה, אספנו לכם שלושה מתכונים של מתוקים, שאין בהם תוספת של ממתיקים מלאכותיים או סוכר (המתיקות בהם היא מפירות או דבש) ושיש בהם כמות מועטה, אם בכלל, של שומן, לטובת מי שזקוקים להפחית את כמות השומן בתפריט.

 

"חשוב שהתפריט היומי שלנו יכלול את אבות המזון בצורה מאוזנת. דהיינו – 5% פחמימות, ושרובן יהיו מדגנים שעשירים בסיבים תזונתיים, כמו חיטה מלאה, שיפון, אורז מלא, שיבולת שועל ועוד. חשוב גם שהמאכל יכיל 20-25% חלבונים, ורצוי חלבונים מלאים ומזינים שחשובים לגדילה והתפתחות כמו ביצה ומוצרי חלב", מדגישה הדיאטנית הקלינית ד"ר רלי אבל, "ולא פחות חשוב שהמזון שלנו יכיל שומן בכמות השווה ל-25-30% מהקלוריות בתפריט".

 

אילו שומנים חשוב לכלול בתפריט?

 

ד"ר אבל: "שומנים שהמקור שלהם יהיה עד כמה שיותר טבעי, כדי שלא יהפכו בחימום לשומני טראנס. כמו אבוקדו, טחינה, אגוזים, שקדים, וכן שמנים צמחיים מכבישה קרה כגון שמן זית ושמן פישתן. כדאי מאד לוותר על שומנים מתועשים שעברו עיבוד ומזונות שמכילים אותם, כמו מרגרינה, פיצוחים קלויים, חטיפים מלוחים, צ'יפס לסוגיו וכדומה.

 

מה נחשב למנה של שומן?

 

ד"ר אבל: "מובן שאי אפשר ולא כדאי לאכול שומנים ללא הגבלה. מנה של שומן בריא משתווה ל-2 כפות אבוקדו, כף טחינה, 8 אגוזים או שקדים, כף שמן צמחי מכבישה קרה. כדאי לאכול בין 5-8 מנות ושמן כאלה, ותלוי בכמות הקלוריות הנצרכת. לכן, חשוב להדגיש כי כמות הפחמימות והסוכרים במתכונים שלהלן גבוהה יחסית, וכך גם כמות הקלוריות הן בכדורי השוקולד והן בפאי".

 

כדורי "שקולד" עם גזר

 

כמו כדורי השוקולד המצופים קוקוס או סוכריות שאהבנו להכין ולזלול בילדות, גם הכדורונים האלה קטנים, חגיגיים, מתוקים ומענגים, ואין בהם טיפה של שומן. ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, ללא כולסטרול, ללא שומן.

 

המצרכים הדרושים לכ-10 כדורוני גזר:

 

1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

 

1 כוס גזר מגורר

 

חצי כוס צימוקים, אוכמניות מיובשות ו/או חמוציות

 

7 תמרים גדולים ללא חרצנים (מזן מג'הול)

 

רבע כוס מים

 

1 כפית תמצית וניל

 

1 כפית קינמון טחון

 

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

 

רבע כפית ג'ינג'ר טחון או ציפורן טחון

 

אופן ההכנה:

 

1. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד לקבלת מרקם שמזכיר קמח.

 

2. מוסיפים למערבל המזון את הצימוקים / אוכמניות / חמוציות, ומערבלים זמן קצר כדי "לשבור" מעט את הפירות היבשים.

 

3. מוסיפים את הגזר, תמצית הווניל והתבלינים. מערבלים מעט, ומוסיפים את התמרים המגולענים ואת המים. מערבלים עד שנוצרת עיסה דמויית בצק.

 

4. יוצרים מה"בצק" כדורים. אפשר לגלגל את הכדורים בקוקוס מגורר (זהירות, שומן!), ומקפיאים למשך שעתיים.

 

ערכים תזונתיים לכל הכמות, שחישבה עבורנו הדיאטנית ד"ר רלי אבל (כדי לדעת ערכים תזונתיים לכל "כדור" ניתן לחלק ב-10): 831 קלוריות; 18 גרם חלבון; 6 גרם שומן; 173 גרם פחמימות; 13.4 גרם סיבים תזונתיים; וכמות עשירה של בטא קרוטן.

 

מה אומרת הדיאטנית? ד"ר אבל: "מדובר בממתק שמתאים לילדים, ושיש בו מעט שומן יחסית וכמות יפה של סיבים תזונתיים".

 

עוגת "שקולד" בכוס

 

העוגה הזו מכילה ביצה כך שמלבד החלמון שמכיל כולסטרול, אין בה כל תוספת שומן, מכינים אותה בדקות ספורות, ואפילו לא צריך תנור אפייה: את העוגה הזו מבשלים במיקרוגל. ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן.

 

המצרכים הדרושים לכוס עוגה:

 

1 בננה בשלה

 

1 ביצה

 

2 כפות קקאו

 

חצי כפית קינמון טחון

 

לתוספת מתיקות אפשר להוסיף כף דבש או ממתיק אחר שאוהבים

 

אופן ההכנה:

 

1. מועכים את הבננה במזלג בתוך ספל או כוס גדולה עמידה לחום.

 

2. מערבלים בקערה את שאר החומרים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

3. מוסיפים את התערובת לספל עם הבננה ומערבבים מעט.

 

4. "אופים" את התערובת שבספל במשך 4.5-4 דקות.

 

5. מצננים מעט ואוכלים בכפית מתוך הכוס.

 

ערכים תזונתיים שחישבה עבורנו הדיאטנית ד"ר רלי אבל לכוס עוגה: 267 קלוריות; 10.3 גרם חלבון; 7.5 גרם שומן; 39 גרם פחמימות; 207 מ"ג כולסטרול; ו-4.5 גרם סיבים תזונתיים.

 

מה אומרת הדיאטנית? ד"ר אבל: "7.5 גרם שומן זו כמות קטנה יחסית ובהחלט סבירה לממתק".

 

פאי דלעת חלבי

 

דלעת נחשבת אצלנו כירק, אבל במתכונים אמריקנים רבים היא מהווה מרכיב מתוק מרכזי, ובעיקר בסתיו, עונת הבשלת הדלעת. בעוגה הזו יש ביצים, אבל משתמשים רק בחלבונים שלהן, כך שאין בה אפילו טיפה של כולסטרול או שומן אחר. אמנם העוגה מכילה חלב, אך כמובן שאפשר להשתמש בחלב 1 אחוז שומן, חלב סויה, שקדים או אורז. ללא תוספת סוכר וללא גלוטן.

 

המצרכים הדרושים לעוגה שלמה:

 

2 כוסות דלעת מבושלת, סחוטה מנוזלים

 

חצי כוס דבש

 

4 חלבונים

 

1 כפית קינמון טחון

 

חצי כפית ג'ינג'ר טחון

 

רבע כפית ציפורן טחון

 

כוס וחצי חלב דל שומן

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבלים את כל החומרים לעיסה חלקה.

 

2. יוצקים לתבנית פאי – אפשר להכין מראש קלתית, אך כדאי לקחת בחשבון שלא ניתן להכין קלתית בצד ללא שומן כלשהו. ואפשר לאפות את הפאי ללא תחתית, בתבנית זכוכית או בתבניות אישיות ולהגיש אותו כמו "פודינג", מקושט במעט פירות טריים.

 

3. אופים את התערובת כ-15 דקות בחום של 200 מעלות, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים עוד כ-40 דקות. מניחים לעוגה / פודינג להתקרר לפני ההגשה.

 

ערכים תזונתיים שחישבה עבורנו הדיאטנית ד"ר רלי אבל לעוגה שלמה: 647 קלוריות; 32.5 גרם חלבון; 2 גרם שומן; 112 גרם פחמימות; 9 מ"ג כולסטרול; ו-2 גרם סיבים תזונתיים.

 

מה אומרת הדיאטנית? ד"ר אבל: "גם במתכון זה כמות השומנים היחסית נמוכה מאד".

 

(עודכן לאחרונה בתאריך 1.11.2015)

pfs1
10/12/16 20:33

שאלה בעניין עוגת הבננה בכוס: ה7.5 גר' שומן זה מה2 כפות אבקת קקאו בלבד? [ואם כן - האם לא כדאי להחליף במשהו פחות שומני?]

LoveHeals
04/11/15 15:33

אסנת, העוגה בכוס נשמעת נהדר...
אך אני לא אוכלת ביצים. יש דרך להחליף את הביצה במשהו אחר?
תודה cheeky

תמורה-קייל
01/11/15 8:34

חשוב לשים לב שיותר ויותר מידע מצטבר על החשיבות להימנע מפחמימות יותר מאשר הימנעות משומנים.

היות ושקדים ואגוזים לא משמינים מאד כמו שחשבנו, אני מצרפת בקישור מירשם לעוגת שקדים טעימה ובריאה המתאימה גם לטבעונים.

ויש עוד  - עוגת פרג ושקדים.