סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
מתכוננים לעל-האש: מתכוני סלטים לסוכרתיים
סלטים עלולים להכיל פחמימות וקלוריות רבות ולהוות מלכודת לסוכרתיים. ריכזנו 3 מתכונים לסלטים בריאים
בדומה לחגים רבים, גם יום העצמאות מתאפיין באוכל משמין - מהכנפיים בתחילת המנגל, דרך החומוס, הטחינה והפיתות ועד הקינוחים המושחתים. כדי לשמור על איזון, הפתרון של סוכרתיים בחגיגות העצמאות הוא למלא את הצלחת בסלטים. אבל למרות שהם נתפסים כבחירה דיאטטית, בריאה ודלת פחמימות, במקרים רבים סלטים דווקא משבשים את איזון הסוכר בגלל הפחמימות המסתתרות ברטבים ובתוספות שונות כגון פירות יבשים ופיצוחים, והם עלולים להכיל קלוריות רבות.
עמית ספיר סרי, דיאטנית קלינית במכון סוכרת במכבי שירותי בריאות, מספקת מתכונים לסלטים טעימים - ללא תוספת סוכר ודלים בפחמימות - שלא יוציאו אתכם מאיזון.
סלט פטריות ועגבניות
קלוריות לסלט כולו: 480 קלוריות
פחמימות לסלט כולו: 33 גרם פחמימות
מרכיבים לסלט
• ½ קילו עגבניות שרי בצבעים שונים
• סלסלת פטריות שמפיניון
• 5 גבעולי בצל ירוק
• 6 עלי בזיליקום טריים
מרכיבים לרוטב
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפות חומץ בלסמי
• חצי שקית ממתיק מלאכותי
• מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חוצים את העגבניות.
2. את הפטריות חותכים לפרוסות דקות.
3. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
4. את עלי הבזיליקום קורעים ביד לחתיכות גסות.
5. בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב ובקערה נפרדת מערבבים את הירקות ללא הבזיליקום.
6. מערבבים את הרוטב עם הירקות ולבסוף מפזרים עלי בזיליקום.
מומלץ להגיש קר.
אנטיפסטי
קלוריות לסלט כולו: 500 קלוריות
פחמימות לסלט כולו: 59 גרם פחמימות
מרכיבים לסלט
• קישוא
• ½ חציל
• 2 פלפלים אדומים
• קולרבי
• ¼ ראש כרובית
• גזר בינוני
• 2 עגבניות
מרכיבים לרוטב
• 3 שיני שום כתושות
• 3 כפות חומץ בלסמי או סויה
• 2 כפות שמן
• מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. פורסים את כל הירקות לפרוסות ואת הכרובית מחלקים לפרחים ומניחים בקופסה רחבה או בתבנית אפייה.
2. יוצקים מעל את הרוטב ומשרים כשעה.
3. מוציאים את הירקות ומניחים ישירות על הגריל בהדרגה – תחילה את הגזר, הכרובית והקולרבי. לאחר 5 דקות מוסיפים את שאר הירקות.
4. בזמן הצלייה מומלץ להבריש את הירקות במרינדה.
סלט ברוקולי טרי
קלוריות לסלט כולו: 960 קלוריות
פחמימות לסלט כולו: 32 גרם פחמימות
מרכיבים לסלט
• 6 פרחי ברוקולי טרי (אפשר עם הגזע)
• שלושה פלפלים אדומים או צהובים
• ½ כוס בצל ירוק קצוץ
• ½ כוס עירית קצוצה
מרכיבים לרוטב
• ¼ כוס שמן זית
• ¼ כוס חומץ 5%
• 2 כפיות חרדל דיז'ון
• שתי שקיות ממתיק מלאכותי
• שתי כפיות סויה
• מלח ופלפל
• ½ כוס שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
1. קוצצים את הברוקולי דק (למי שיש - מומלץ במכשיר "סלייסר").
2. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
3. קוצצים את הבצל והעירית, מוסיפים ומערבבים.
4. מערבבים את הרוטב ואז מערבבים את כל הירקות עם הרוטב.
5. מפזרים מעל את השקדים.
מתכונים לשיפודים בריאים
מתכונים לטחינה בחמישה צבעים