מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמתכוננים לעל-האש: מתכוני סלטים לסוכרתיים

מתכוננים לעל-האש: מתכוני סלטים לסוכרתיים

סלטים עלולים להכיל פחמימות וקלוריות רבות ולהוות מלכודת לסוכרתיים. ריכזנו 3 מתכונים לסלטים בריאים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בדומה לחגים רבים, גם יום העצמאות מתאפיין באוכל משמין - מהכנפיים בתחילת המנגל, דרך החומוס, הטחינה והפיתות ועד הקינוחים המושחתים. כדי לשמור על איזון, הפתרון של סוכרתיים בחגיגות העצמאות הוא למלא את הצלחת בסלטים. אבל למרות שהם נתפסים כבחירה דיאטטית, בריאה ודלת פחמימות, במקרים רבים סלטים דווקא משבשים את איזון הסוכר בגלל הפחמימות המסתתרות ברטבים ובתוספות שונות כגון פירות יבשים ופיצוחים, והם עלולים להכיל קלוריות רבות.

 

עמית ספיר סרי, דיאטנית קלינית במכון סוכרת במכבי שירותי בריאות, מספקת מתכונים לסלטים טעימים - ללא תוספת סוכר ודלים בפחמימות - שלא יוציאו אתכם מאיזון.

 

סלט פטריות ועגבניות

 

 

קלוריות לסלט כולו: 480 קלוריות

 

פחמימות לסלט כולו: 33 גרם פחמימות

 

מרכיבים לסלט

 

• ½ קילו עגבניות שרי בצבעים שונים
• סלסלת פטריות שמפיניון
• 5 גבעולי בצל ירוק
• 6 עלי בזיליקום טריים

 

מרכיבים לרוטב

 

• 3 כפות שמן זית
• 2 כפות חומץ בלסמי
• חצי שקית ממתיק מלאכותי
• מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

 

1. חוצים את העגבניות.
2. את הפטריות חותכים לפרוסות דקות.
3. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
4. את עלי הבזיליקום קורעים ביד לחתיכות גסות.
5. בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב ובקערה נפרדת מערבבים את הירקות ללא הבזיליקום.
6. מערבבים את הרוטב עם הירקות ולבסוף מפזרים עלי בזיליקום.

 

מומלץ להגיש קר.

 

אנטיפסטי

 

 

קלוריות לסלט כולו: 500 קלוריות

 

פחמימות לסלט כולו: 59 גרם פחמימות

 

מרכיבים לסלט

 

• קישוא
• ½ חציל
• 2 פלפלים אדומים
• קולרבי
• ¼ ראש כרובית
• גזר בינוני
• 2 עגבניות

 

מרכיבים לרוטב

 

• 3 שיני שום כתושות
• 3 כפות חומץ בלסמי או סויה
• 2 כפות שמן
• מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

 

1. פורסים את כל הירקות לפרוסות ואת הכרובית מחלקים לפרחים ומניחים בקופסה רחבה או בתבנית אפייה.
2. יוצקים מעל את הרוטב ומשרים כשעה.

3. מוציאים את הירקות ומניחים ישירות על הגריל בהדרגה – תחילה את הגזר, הכרובית והקולרבי. לאחר 5 דקות מוסיפים את שאר הירקות.

4. בזמן הצלייה מומלץ להבריש את הירקות במרינדה.

 

סלט ברוקולי טרי

 

 

קלוריות לסלט כולו: 960 קלוריות

 

פחמימות לסלט כולו: 32 גרם פחמימות

 

מרכיבים לסלט

 

• 6 פרחי ברוקולי טרי (אפשר עם הגזע)
• שלושה פלפלים אדומים או צהובים
• ½ כוס בצל ירוק קצוץ
• ½ כוס עירית קצוצה

 

מרכיבים לרוטב

 

• ¼ כוס שמן זית
• ¼ כוס חומץ 5%
• 2 כפיות חרדל דיז'ון
• שתי שקיות ממתיק מלאכותי
• שתי כפיות סויה
• מלח ופלפל
• ½ כוס שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה

 

1. קוצצים את הברוקולי דק (למי שיש - מומלץ במכשיר "סלייסר").
2. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
3. קוצצים את הבצל והעירית, מוסיפים ומערבבים.
4. מערבבים את הרוטב ואז מערבבים את כל הירקות עם הרוטב.
5. מפזרים מעל את השקדים.

 

 

מתכונים לשיפודים בריאים 

 

מתכונים לטחינה בחמישה צבעים