השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
3 מתכונים לשיפודים בריאים ומאוד טעימים
לקראת יום העצמאות: שיפודי דג, שיפודי פרגית ושיפודי ירקות שתהיו גאים לשים על המנגל שלכם
שיפודי סלמון
12 מנות
החומרים לשיפודים
דג סלמון (800 גרם) חתוך לריבועים 2X2 ס"מ
12 בצלצלים קטנים סגולים
12 פרוסות קטנות מרובעות של פלפל אדום
12 פרוסות קטנות מרובעות של פלפל צהוב
12 פרוסות קטנות מרובעות של פלפל ירוק
החומרים לרוטב
4 כפות שמן זית
8 שיני שום כתושות
כף רוטב טריאקי או סויה
כף חרדל דיז'ון
1/2 כוס יין אדום
2 כפות שומשום קלוי – אופציונלי
אופן ההכנה
מערבבים את כל רכיבי הרוטב ביחד ומשרים את הדג ברוטב במשך כשעתיים.
משפדים את הדגים עם בצל ופלפלים משלושת הצבעים ומקשטים בשומשום הקלוי.
ערכים תזונתיים למנה
קלוריות: 157
חלבון: 17 גרם
שומן: 10 גרם
פחמימות: 10 גרם
סיבים: 2 גרם
שיפודי פרגית ותאנים
12 מנות
החומרים לשיפודים
ק"ג פרגיות רחוצות חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ עד 3X3 ס"מ
24 תאנים יבשות חתוכות לחצאים
24 בצלצלים קלופים
החומרים לרוטב
2-3 כפות חרדל
5 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
2 כפיות רוטב סויה או טריאקי
1/4 כוס יין אדום יבש
כף דבש
אופן ההכנה
מערבבים את כל רכיבי הרוטב ביחד, מורחים על הפרגיות ומשרים כשעה.
משפדים את הבשר עם תאנה ובצל לסירוגין וצולים קלות ככל האפשר.
מומלץ להגיש עם סלט מרענן מחסות, צנוניות, נבטוטים, זרעי חמניות, אגוזי מלך וחמוציות, בתיבול של מלח, שמן זית ולימון.
ערכים תזונתיים למנה (ללא סלט)
קלוריות: 240
חלבון: 25 גרם
שומן: 7 גרם
פחמימות: 18 גרם
סיבים: 3 גרם
שיפודי ירקות
12 מנות
החומרים לשיפודים
24 פטריות
24 בצלצלים קטנים - לבנים או סגולים
24 פרוסות פלפלים אדומים
24 פרוסות פלפלים צהובים
24 פרוסות פלפלים כתומים
24 חצאי פרוסות אננס (אפשר גם אננס מיובש ללא סוכר)
ניתן להוסיף קוביות חצילים בגודל 1X1 ס"מ
ניתן להוסיף קוביות טופו
החומרים לרוטב
3-4 שיני שום כתושות דק
7-8 כפות שמן זית
4 כפות שומשום מלא או שחור
כף חרדל
3-4 כפות מיץ לימון
כף רוטב טריאקי או סויה
2 כפות טימין
כף דבש
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ומשרים בהם את הירקות למשך הלילה.
משפדים את הירקות וצולים קלות.
הרכיבים התזונתיים למנה
קלוריות: 148
סיבים: 4-5 גרם
שומן: 4 גרם
פחמימות: 2 גרם
במידה ומוסיפים את הטופו: חלבון: 5 גרם ו-20 קלוריות נוספות למנה
מתכונים לטחינה בחמישה צבעים
*ד"ר רלי אבל היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז מרכז של שרותי בריאות כללית וממנהלות קהילת סרטן באתר בכמוני