השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
השיטה שתפחית את הקלוריות באורז ביותר מחצי
מדענים טוענים כי מצאו דרך לבשל אורז שמביאה לכך שהגוף סופג רק כ-40% מהקלוריות שבו
רוצים לאכול את אותה מנת אורז אך לצרוך פחות קלוריות? מדענים פיתחו דרך חדשה ופשוטה להכין אורז, שביכולתה להפחית את הקלוריות הנספגות בגוף ב-50-60%: מבשלים את האורז עם כפית שמן קוקוס ואז מכניסים למקרר למשך 12 שעות. לפני האכילה תוכלו לחמם את האורז בשנית.
אנו מפיקים אנרגיה מהמזון שאנו אוכלים כדי להשתמש בה על מנת לבנות ולקיים את הגוף. אנרגיה שצרכנו ממזון ולא הוצאנו בפעילות הבסיסית של הגוף או בפעילות יזומה, תיאגר ברקמות השומן כדי לשמש אותנו בעת הצורך – כשלא תהיה מספיק אנרגיה ממזון לדרישות הגוף. ככל שתיאגר יותר אנרגיה שלא תשמש אותנו – כך נצבור יותר ויותר שומנים. קלוריות הן יחידות מדידה המשמשות לתיאור תכולת האנרגיה המאוחסנת במזון.
במחקר שערכו חוקרים מהקולג' למדעי הכימיה בסרי לנקה הם ביקשו לבחון אם יש דרך לשנות מזון - במקרה הזה אורז - באופן בו הוא "ירמה" את הגוף ויגרום לכך שנפיק ממנו פחות קלוריות.
אורז מכיל כמויות גדולות של עמילן. בנוסף לסוגי עמילן הניתנים לעיכול, קיים באורז גם עמילן עמיד שלא מתפרק על ידי אנזימים במעי הדק – המקום בו באופן רגיל יש מטבוליזם של הפחמימות לסוכרים הנספגים בזרם הדם.
החוקרים ביקשו להפוך עמילן מתעכל לעמילן עמיד, בניסיון להפחית את כמות הקלוריות שהגוף יכול להפיק מהאורז. השיטה שלהם כללה הוספת כפית שמן קוקוס למים רותחים ואז הוספת חצי כוס אורז. הם בישלו את האורז במשך 40 דקות, אך הם מציינים כי ניתן לבשלו גם במשך 20-25 דקות. בשלב הבא הם שמו את האורז במקרר למשך 12 שעות. בצורה זו הם הצליחו להעלות את העמילן העמיד באורז פי עשרה. הם מבהירים כי לאחר הקירור של האורז המבושל ניתן לחממו שנית וזה לא ישפיע על הקלוריות שנספגות.
ממצאי המחקר יוצגו היום (ד') בכנס הארצי של החברה האמריקנית לכימיה (ACS). בימים אלה החוקרים בוחנים את ההשפעה של שיטת הבישול שפיתחו על רמות הסוכר לאחר אכילת סוגים שונים של אורז בבני אדם, כדי לבדוק באילו סוגי אורז השיטה החדשה יעילה במיוחד. כמו כן, הם מתכננים לבדוק אם שימוש בשמנים שאינם שמן קוקוס יוביל לאותה השפעה.
בשנה שעברה ניסוי שנערך בתוכנית "Trust Me, I’m a Doctor" של ה-BBC, הראה כי לאחר אכילת פסטה שבושלה, קוררה ולאחר מכן חוממה שוב, העלייה ברמת הסוכר בדם נמוכה ב-50% בהשוואה לאכילת פסטה חמה שבושלה מיד לפני אכילתה.
להודעה לעיתונות של החברה האמריקנית לכימיה ותקציר המחקר
pfs1
איך בכלל אפשר לדעת שזה עובד גם בעיכול על ידי אדם ולא בניסוי במעבדה בזכוכית? [ לא שזה נראה הגיוני מדי גם ככה].
denur1
כנראה שיש משהו בקירור המזון המבושל, זה עבד גם עם פסטה, לאלו שאוכלים דגניים שווה לנסות.
אלה הר-נוי
נדע יותר על זה כשהחוקרים יסיימו את הניסוי עם סוגים שונים של אורז על בני אדם. מבטיחים לדווח
שלומ
זה תקף גם לאורז מלא? האם יש הבדל?