מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות15 עצות לשמירה על המשקל בפסח

15 עצות לשמירה על המשקל בפסח

רגע לפני פסח: עצות שיסייעו לכם ולילדיכם לשמור על המשקל בתקופה של ארוחות חג ובילויים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

1. בפני עיוור לא תיתן מכשול. הוציאו מהבית את חבילות השי המתוקות והבונבוניירות שאתם מקבלים כמתנות בחגים - הן פיתוי מיותר לכם ולילדיכם. העבירו אותן לשכנים - שהם ישמינו!

 

2. אם בכל זאת החלטתם להשאיר מעט מהממתקים בבית, אכלו במתינות. קבעו לילדים שעת חטיף ביום, בה יוכלו לבחור חטיף אחד שאינו מכיל יותר מ-200 קלוריות.

 

3. במהלך היום שלפני ארוחת החג מומלץ לאכול ארוחות קטנות דלות בשומן.

 

4. חשוב לא להגיע רעבים לארוחת החג, מאחר שכושר השיפוט בנוגע למזון אינו טוב במצבי רעב.

 

5. חשוב לזכור כי הברכות בתחילת הארוחה הן רק סמלים למהות החג ולא המנה העיקרית - טעמו מעט מהחרוסת ומתפוח האדמה, אך אל תגזימו באכילתם.

 

6. המגוון הרחב שפרוס על השולחן מסנוור ומפתה, אך אם תחשבו לרגע, תיווכחו כי את רובו אתם כבר מכירים. אין צורך לאכול מהכל. בחרו בתחילת הארוחה מה לאכול (העדיפו מבושל על פני מטוגן) ואת גודל המנה, דבקו בהחלטות וכך לא תסחפו.

 

7. על מנת לסייע לעצמכם ולילדים בבחירת גודל מנה נכון, עברו לצלחות מנת הביניים שבסט הכלים החגיגי. הן קטנות יותר ומתאימות לגודל מנה שפוי.

 

8. לכל אחד יש את המאכל האהוב עליו בחגים אשר לו הוא מחכה במשך כל השנה. אל תוותרו עליו. אכלו אותו בהנאה וללא רגשות אשמה, אך זכרו שבתמורה כדאי להוריד מאכלים אחרים נחשקים פחות. 

 

9. אוהבים מצות? זכרו שזוהי מנת פחמימות דחוסות ולכן ותרו על שאר הפחמימות בארוחה. שימו לב - במצה אחת יש כ-120 קלוריות, בלחמניה מקמח מצה יש כ-130 קלוריות ובכופתאת קניידלך אחת יש כ-100 קלוריות. 

 

10. אם אתם כל-כך אוהבים את האוכל, למה אתם ממהרים? אכלו לאט והתענגו על כל ביס. לעסו היטב על מנת למצות את הטעם.

 

11. לפעמים רק השתייה יכולה לעשות הבדל עצום. הימנעו משתייה מתוקה ודבקו בקנקן מים שיהיה לידכם או לפחות בשתייה דלת קלוריות. לגבי ארבע הכוסות - העדיפו יין אדום חצי יבש (כ-95 קלוריות לכוס) על פני יין אדום מתוק (כ-170 קלוריות לכוס) או מיץ ענבים (כ-140 קלוריות). רק מי שלא חייב להישאר פיכח כמובן. 

 

12. מבין מגוון הקינוחים ניתן למצוא כאלו שימלאו את המשימה ולא את רקמת השומן כמו סלט פירות, עוגות גבינה או גזר. גם אם לוקחים עוגת שוקולד, מישהו אמר שחייב להיות מעל סירופ?

 

13. זכרו כי הערך הקלורי של עוגיות הפסח הוא גבוה ביותר. עוגיות קוקוס ובוטנים יכולות להכיל כ-100 קלוריות בעוגיה אחת. אכלו מהן במתינות.

 

14. מומלץ לא לשבת יותר מדי זמן ליד השולחן. ישיבה ממושכת מול המנות עלולה להביא לאכילת יתר. אם אתם חלק מהמשפחה המארחת פנו את המזון עם סיום הארוחה. אם אתם מתארחים היו מנומסים והציעו עזרה בהגשה ופינוי.

 

15. חג משמעו חופש - הילדים כבר לא חייבים לשבת בכיתה, אז למה לשבת בבית? עכשיו כשמזג האוויר יותר נוח, צאו עם הילדים לטייל, לשחק בפארקים או לכל בילוי אקטיבי שיעזור לכם לשרוף את קלוריות החג העודפות.

 

 

*רונית ציוני היא דיאטנית קלינית העוסקת בטיפול בהשמנת יתר ושינוי דפוסי אכילה