מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםמהן פחמימות?

מהן פחמימות?

האם צריך לחשוש מפחמימות? איך אוכלים אותן בלי לפגוע בבריאות? ולמה יש לנו דחף למתוקים?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כמה פרוסות לחם מותר לאכול ביום? כמה פעמים בשבוע מותר לאכול פסטה? אלה פעמים רבות בין השאלות הראשונות ששואלים אותי בטיפול. לאורך השנים אני מבינה יותר ויותר כי המושג פחמימה אינו ברור לחלוטין, רווי סטיגמות שליליות ומהווה מקור לפחד וכמיהה בו זמנית אצל אנשים רבים.

 

במקום שבו מתחילה ההבנה, נגמר הפחד - וכשאין פחד ההנאה היא שלמה יותר. אז כדי להחזיר לכם את היכולת ליהנות מפחמימות, נעשה לכם היכרות מעמיקה יותר.

 

מה זה בכלל פחמימות?

 

פחמימה וסוכר הם שמות זהים לאותה תרכובת כימית. נהוג לקרוא לפחמימות הפשוטות סוכרים, מאחר וטעמן מתוק יותר.

 

בטבע קיימים:

 

חד סוכרים שלא ניתן לפרקם לסוכרים פשוטים יותר - גלוקוז, פרוקטוז וגלקטוז - אלה מוגדרים כפחמימות פשוטות.

דו סוכרים שמתפרקים לשתי יחידות חד-סוכרים.

אוליגו סוכרים שמתפרקים ל-3-6 יחידות חד-סוכרים.

רב-סוכרים המורכבים מאלפי יחידות רב סוכרים. הרב סוכרים מוגדרים כפחמימות מורכבות. אלו הם העמילן, הגליקוגן והתאית.

 

העמילן הוא צורת אגירת הסוכר בצמח. הוא מצוי בעיקר בקטניות, דגנים, תירס, חיטה, פירות וזרעים.

 

הגליקוגן משמש כמחסן לאנרגיה בבעלי חיים והוא מצוי בעיקר בכבד ובשרירים.

 

התאית מהווה מרכיב עיקרי בדופן התא הצמחי. היא מתעכלת באופן חלקי בלבד ומפורקת על-ידי החיידקים המצויים במעי הגס. התאית השייכת למשפחת הסיבים התזונתיים. היא מסייעת בשימור פעילות תקינה של מערכת העיכול ומונעת מחלות.

 

כמה פחמימות מותר לאכול?

 

פחמימה הינה מקור האנרגיה הזמין ביותר לגוף. עד 60% מסך הקלוריות היומי שלנו אמור להגיע מפחמימות. לכן, אין מניעה לאכול פחמימה בכל ארוחה ביום - גם בארוחות העיקריות וגם בארוחות הביניים.

  (ניתן לאכול פחמימה בכל ארוחה ביום. צילום: Shutterstock)

 

איזה פחמימות עדיף לאכול?

 

רצוי להעדיף צריכת פחמימות מורכבות על-פני צריכת פחמימות פשוטות מכמה סיבות:

 

• הפחמימות הפשוטות אינן מספקות לגופנו דבר מלבד הגלוקוז. לעומתן, הפחמימות המורכבות מספקות לנו מגוון מינרלים וויטמינים החשובים לגופנו (בעיקר ויטמיני B לסוגיהם) ואת התאית ממשפחת הסיבים התזונתיים, שעל יתרונותיהם נפרט בהמשך.

 

• פחמימות פשוטות עלולות להגביר את הרעב ואת הדחף למתוק זמן קצר לאחר אכילתן. לעומתן, צריכת פחמימות מורכבות תוביל לשובע מתמשך לאורך זמן.

 

• פחמימות פשוטות משבשות את מאזן הסוכר והאינסולין בדמנו ותורמות להתפתחות תנגודת לאינסולין אשר תוביל בסופו של דבר למחלת הסוכרת.

 

האם פחמימות באמת משמינות?

 

בניגוד לחשש הרווח בקרב האוכלוסייה, פחמימות לא בהכרח תורמות להשמנה. חשוב להבין כי הגורם מספר 1 להשמנה הוא עודף קלוריות – בין אם מקורן מפחמימות, חלבונים או שומנים.

 

כאשר אוכלים ארוחה לא מאוזנת, למשל ארוחה המבוססת בעיקר על פסטה, עולה הסיכון להשמנה, זאת מאחר ואוכלים יותר קלוריות לשם הגעה לרמת שובע מספקת. לעומת זאת, אם לצד הפסטה נאכל מנת חלבון ומנת ירק, נצרוך פחות קלוריות מאחר ותוספת הירק והחלבון מביאה לתחושת שובע מהירה יותר.

 

בנוסף, לא מומלץ לאכול הרבה פחמימות בארוחה אחת, מכיוון שעודף צריכת פחמימות בזמן נתון מעבר לקיבולת המאגרים בגוף (הגליקוגן), עלולה להוביל ליצירת שומנים הנקראים טריגליצרידים בדם.

 

מהם סיבים תזונתיים?

 

סיבים תזונתיים הם המרכיב העיקרי בדופן תא הצמח. הסיבים התזונתיים נחלקים לשני סוגים:

 

סיבים מסיסים במים - נמצאים בעיקר בפירות, ירקות וסובין שיבולת שועל.

סיבים בלתי מסיסים במים - נמצאים בעיקר בסובין החיטה ובדגנים מלאים.

 

לסיבים המסיסים מספר תפקידים בתהליך העיכול: ראשית, הם מזרזים את תהליך התרוקנות המעיים וכך פועלים נגד עצירות.

 

שנית, הסיבים המסיסים קושרים את ה-LDL (המכונה הכולסטרול הרע) והגלוקוז וכך נמנעת ספיגתם המלאה בגוף והם יוצאים בצואה יחד עם הסיבים. בדרך זו עוזרים הסיבים להגן מפני סוכרת ומעודף כולסטרול בדם העלול להוביל למחלות לב וכלי דם.

 

בנוסף, במגע עם נוזלים מתנפחים הסיבים ליצירת ג'ל צמיגי ובכך משהים ומווסתים את ספיגת המזון המעוכל לדם. בדרך זו תורמים הסיבים ליצירת שובע מתמשך, על-ידי אספקת חומרי הזנה לדם לאורך זמן.

 

גם לסיבים הבלתי מסיסים תפקידים חשובים: הם סופחים מים ובכך מגדילים את נפח הצואה, וגם מגבירים את תנועתיות המעי ובכך מגדילים את תדירות פינוי הצואה ומגנים מפני עצירות.

 

בנוסף, לסיבים תפקיד חשוב במניעת גידולים סרטניים שונים, בייחוד סרטן המעי הגס והם מהווים מצע מזון לחיידקים הידידותיים שנמצאים במעי וחשובים לגופנו.

 

אזהרה קטנה: הסיבים עלולים לקשור אליהם גם תרופות ותוספים שאנו כן רוצים שיספגו מיידית ולא יצאו בצואה, לכן, רצוי לא לנטול תרופות/תוספים בסמוך למזון עתיר סיבים תזונתיים.

  (ספקו לנפש את מה שהיא מבקשת תוך השמת גבולות עצמיים. צילום: Shutterstock)

 

למה לפעמים מופיע הדחף למשהו מתוק?

 

בא לכם משהו מתוק? לפני שאתם מושיטים את היד למגירת החטיפים, בדקו את האפשרויות הבאות:

 

• כשהגוף חסר אנרגיה לחלוטין, הוא מבקש לקבל אנרגיה בצורה הזמינה ביותר לניצול. צורה זו היא החד-סוכרים - אלו הן כאמור הפחמימות המתוקות. לכן, נסו לחשוב אם אכלתם מספיק בשעות האחרונות. אולי גופכם פשוט רעב?

 

• כאשר התפריט היומי אינו מכיל מספיק פחמימות, תהליך ייצור הסרוטונין נפגע במידה מסוימת. הסרוטונין הוא מוליך עצבי המשפיע על מצב הרוח וכאשר רמתו נמוכה, מצב הרוח ירוד. במצב זה, אנו נוטים לפנות למתוק, מאחר ואנו מודעים לכוחו המנחם. נסו לחשוב - יכול להיות שצמצמתם היום את כמות הפחמימות שלכם?

 

• לפעמים מתחשק לנו משהו מתוק, סתם כי בא לנו להתפנק. כמו שלגוף יש דרישות, כך גם לנפש. ספקו לנפש את מה שהיא מבקשת תוך השמת גבולות עצמיים לכמות ולמינון, כתלות במצבכם הבריאותי ובמשקל שלכם.

 

איך אוכלים פחמימות נכון?

 

לסיכום, אם אתם אוהבים פחמימות – אין סיבה להילחם בזה. אבל נסו להקפיד על אכילה בריאה:

 

• נסו לגוון בסוגי הפחמימות שאתם אוכלים על מנת להרחיב את היצע הוויטמינים והמינרלים שאתם מקבלים בצריכתן.

 

• נסו לצרוך פחמימות במפוזר לאורך היום על מנת לחדש בכל פעם את מאגר הגליקוגן שמשמש לאנרגיית הגוף.

 

• רצוי להעדיף צריכת פחמימות מורכבות.

 

• אם אתם בוחרים בפחמימות פשוטות, נסו להוסיף למנה מעט סיבים תזונתיים על מנת לשפר את העיכול ולווסת את הספיגה.

 

• הכי חשוב - הקשיבו לגוף שלכם. תנו לו אוכל כשהוא צריך ומתוק רק כשהוא באמת מבקש.

 

 

*רונית ציוני היא דיאטנית קלינית העוסקת בטיפול בהשמנת יתר ושינוי דפוסי אכילה וממנהלי קהילת השמנה בכמוני

faylou
20/10/16 11:50
מייטל
18/05/16 16:41

דל פחמימות זה הכי עוזר לירידה במשקל 60 גרם זה מצויין לגוף פחמימות מירקות וקצת פירות. לא צריך לחם.

" לצרוך את הפחמימות לאורך היום בצורה מאוזנת ומדודה",

דהיינו 60 גרם פחמימות ליום ולא 600 . ירדתי מ-600 גרם פחמימות

ליום  ל-60 גרם פחמימות ליום ויצאתי נשכר. 23 שנה אני שוקל 60 ק"ג

בתמורה להתמדה בצריכת 60 גרם פחמימות.

  תודה לך רונית היקרה על המלצתך שקיבלה חיזוקים מניסיוני רב השנים.

     בהוקרה,

 ברוך הלוי-סגל

יקירתי , לחצי על הלינק הבא, מאמר שכתבתי

בבלוג שלי ב-3.8.2011 ובו תשובה איך התגברתי על עודפי הפחמימות . 

http://babin.co.il/sr_project/archives/604

varduku - האם את אוכלת פחמימות במהלך היום? אם אכילת הפחמימות שלך לא מאוזנת, הגיוני ביותר שתרגישי לעיתים דחף מוגבר לפחמימות או למתוקים.

חשוב לצרוך את הפחמימות לאורך היום בצורה מאוזנת ומדודה.

בדקי את צריכתך.,וכן, תמיד יש גם את הגורם הרגשי שמשפיע...

varduku
29/07/13 8:27

כיצד נגמלת מפחמימות ? 

varduku
29/07/13 8:25

שלום, נהניתי לקרוא את המאמר. מוסבר בצורה ברורה ועניינית. ישר כוח. מאז שנפצעתי יש לי דחף בלתי מוסבר לפחמימות, עליתי במשקל משהו כמו 10-12 קילו, יש לי הרבה פעמים תחושה/דחף לפחמימות. ולפעמים אחרי זה גם למתוקים... יש שיגידו כי מדובר באכילה רגשית וייתכן כי זה המצב ... אבל מדוע הגוף מרגיש כמו צורך בלתי נשלט לאכול פחמימות? 

מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בראשותה של פרופ' סינתיה קניון, חוקרת בתחום הגנטיקה מלמד על כך, שעתירי פחמימות משפיעים במישרין על הקוד הגנטי השולט בנעורים ובזיקנה.

מומחים מתחום הגנטיקה מאמינים שפרופ' קניון תזכה בפרס נובל על מחקרה המהפכני המנפץ באיבחה אחת את כל המיתוסים שעליהם מושתת מדע התזונה מזה ארבעה עשורים.

אני מפחד מעודפי פחמימות. 60 גרם פחמימות ליום זוהי

הצריכה היומית שלי לשימוש 60 ק"ג משקל גופי מזה

23 שנה. עד גיל 58 הייתי נרקומן של פחמימות וניגמלתי

מהסם הפחמימתי לנצח נצחים.

ענתושי
19/02/13 14:10

תמיד בעלי עניין ימכרו לנו את העניין של הפחמימות שאסור פה ואסור שם ולאכול משהו אחר במקום.

סוף סוף יש סדר בעניין

כל אחד מגיב בצורה אחרת לעניין הפחמימות - אחד ירזה, השני ישמין , כמובן שיש צורך לצרוך את כל אבות המזון  בצורה מסודרת

אהבתי

 

על פי מימצאי המחקר שנערך בקריה למחקר גרעיני בראשות ד"ר איריס שי, ראש צוות המחקר הבינלאומי, מהמחלקה לאפידמיולוגיה והמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה באוניברסיטת בן-גוריון, הדיאטה דלת הפחמימות היא המנצחת.  ממצאי המחקר התפרסמו בתאריך 17 ביולי 2008, בעיתון המדעי היוקרתי "ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין".

על פי פרסום מטעם דובר אוניברסיטת בן-גוריון בתאריך 30.11.2008

"חשיבות המחקר הישראלי, שנעשה בשיתוף פעולה בינלאומי, היא בהיקפו, אורכו, באחוזי ההתמדה הגבוהים ובהיקף הבדיקות שנערכו בקרב המשתתפים. מימצאים אלו עשויים להביא לפריצת דרך ולשינוי התפיסה המסורתית כי פחמימות כגון לחם, תפוחי אדמה ואורז צריכות להיות מרכיב מרכזי בצלחת".

בראיון עיתונאי מפרטת ד"ר איריס שי את תמצית המחקר ב-53 מילים:

"בניגוד לדיאטות בהן נדרשים חישובים, הדיאטה דלת הפחמימות היא מאוד פשוטה, כי הפחמימות יורדות לרמה מינימאלית, וכל מה שאין בו פחמימות הוא לכאורה מותר, כך שמי שעושה את הדיאטה הזו, לא צריך להסתובב כל היום עם מחברת ועט.  הרמה המינימאלית שאנחנו צריכים לתפקודי הגוף השונים היא בין 50 ל-60 גרם פחמימות ליום"  (ליאם אקשטיין 11.9.06 Nrg  מעריב).