מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות3 מתכונים לשיפודים בריאים ומאוד טעימים

3 מתכונים לשיפודים בריאים ומאוד טעימים

לקראת יום העצמאות: שיפודי דג, שיפודי פרגית ושיפודי ירקות שתהיו גאים לשים על המנגל שלכם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

שיפודי סלמון

 

12 מנות

 

החומרים לשיפודים

 

דג סלמון (800 גרם) חתוך לריבועים 2X2 ס"מ

12 בצלצלים קטנים סגולים

12 פרוסות קטנות מרובעות של פלפל אדום

12 פרוסות קטנות מרובעות של פלפל צהוב

12 פרוסות קטנות מרובעות של פלפל ירוק

 

החומרים לרוטב

 

4 כפות שמן זית

8 שיני שום כתושות

כף רוטב טריאקי או סויה

כף חרדל דיז'ון

1/2 כוס יין אדום

2 כפות שומשום קלוי – אופציונלי

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את כל רכיבי הרוטב ביחד ומשרים את הדג ברוטב במשך כשעתיים. 

משפדים את הדגים עם בצל ופלפלים משלושת הצבעים ומקשטים בשומשום הקלוי. 

 

ערכים תזונתיים למנה

 

קלוריות: 157

חלבון: 17 גרם

שומן: 10 גרם

פחמימות: 10 גרם

סיבים: 2 גרם

 

שיפודי פרגית ותאנים

 

12 מנות

 

החומרים לשיפודים

 

ק"ג פרגיות רחוצות חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ עד 3X3 ס"מ 

24 תאנים יבשות חתוכות לחצאים

24 בצלצלים קלופים

 

החומרים לרוטב

 

2-3 כפות חרדל

5 כפות מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

4-5 שיני שום כתושות

2 כפיות רוטב סויה או טריאקי

1/4 כוס יין אדום יבש

כף דבש

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את כל רכיבי הרוטב ביחד, מורחים על הפרגיות ומשרים כשעה. 

משפדים את הבשר עם תאנה ובצל לסירוגין וצולים קלות ככל האפשר.

מומלץ להגיש עם סלט מרענן מחסות, צנוניות, נבטוטים, זרעי חמניות, אגוזי מלך וחמוציות, בתיבול של מלח, שמן זית ולימון. 

 

ערכים תזונתיים למנה (ללא סלט)

 

קלוריות: 240

חלבון: 25 גרם

שומן: 7 גרם

פחמימות: 18 גרם

סיבים: 3 גרם

 

שיפודי ירקות

 

12 מנות

 

החומרים לשיפודים

 

24 פטריות

24 בצלצלים קטנים - לבנים או סגולים

24 פרוסות פלפלים אדומים

24 פרוסות פלפלים צהובים

24 פרוסות פלפלים כתומים

24 חצאי פרוסות אננס (אפשר גם אננס מיובש ללא סוכר)

ניתן להוסיף קוביות חצילים בגודל 1X1 ס"מ

ניתן להוסיף קוביות טופו

 

החומרים לרוטב

 

3-4 שיני שום כתושות דק

7-8 כפות שמן זית

4 כפות שומשום מלא או שחור

כף חרדל

3-4 כפות מיץ לימון

כף רוטב טריאקי או סויה

2 כפות טימין

כף דבש

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ומשרים בהם את הירקות למשך הלילה.

משפדים את הירקות וצולים קלות.

 

הרכיבים התזונתיים למנה

 

קלוריות: 148

סיבים: 4-5 גרם

שומן: 4 גרם

פחמימות: 2 גרם

במידה ומוסיפים את הטופו: חלבון: 5 גרם ו-20 קלוריות נוספות למנה

 

 

מתכונים לטחינה בחמישה צבעים


*ד"ר רלי אבל היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז מרכז של שרותי בריאות כללית וממנהלות קהילת סרטן באתר בכמוני