מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשות 2 חברים, 2 פציעות ומשימה אחת!

2 חברים, 2 פציעות ומשימה אחת!

סיפור מדהים של שני חברים נכים


חברות אמיתית
חברות אמיתית

לאחר שהיו חברים לכיתה בשנות ה-80, דני הוימן ואלן בראון חולקים סיפור ייחודי שאיחד אותם שוב כחברי דיקטריון של קרן ע"ש כריסטופר & דיינה ריב.

 

דני נפגע בהיותו בן 18 באוגוסט 1985 בתאונת דרכים. בינואר 1988, אלן הפך להיות משותק בגיל 20, כתוצאה מתאונת שחייה.

 

"לעולם לא הייתי חושב שבכיתה של 70 ילדים, שני ילדים, שני החברים הכי טובים, יגמרו בכסא גלגלים", אומר אלן. "הלכנו יחד בטקס סיום של בית הספר התיכון שלנו", מסביר אלן, שרואה את דני כאח שלו. "זו היתה כנראה הפעם האחרונה שראיתי את דני  הולך".

 

הגב השבור של דני

שבועיים לפני שדני אמור היה להתחיל את שנת הלימודים הראשונה שלו באוניברסיטה, הוא נפצע בתאונת דרכים בעת שירותו כמדריך במחנה בהרי האדירונדק. "הנהג של המכונית בה ישבתי דהר סביב מדרכה", מסביר דני וממהר להוסיף שלא היו מעורבים סמים או אלכוהול. "הנהג נהרג, שניים האחרים יצאו מהתאונה בלי שריטה, ואני שברתי את הגב שלי ונהייתי משותק."
כאשר דני נפגע, אלן החליט שהוא יעשה כל מה שביכולתו כדי לעזור לחברו. "הייתי לוקח אותו לכל מיני מקומות, מסיע אותו מסביב", אומר אלן. "דברים שמעולם לא חשבתי שאעשה, אבל לא היה אכפת לי. הייתי עוזר לו להתלבש, דברים אורולוגיים ... כל דבר להקל ולו במעט על החיים שלו."

 

הצוואר השבור של אלן

שלוש שנים מאוחר יותר, אלן היה בחופשה בקלאב מד. "הייתי בדרכי אל החוף כאשר הוזהרנו לא להיכנס למים בגלל סערה", מסביר אלן את סיפור הפציעה שלו. "נכנסתי למים, נמשכתי מתחת לגל ופגעתי בקרקעית האוקיינוס. הייתי מתחת למים קצת יותר משלוש דקות לפני שהחברים שלי משכו אותי החוצה. הייתי בהלם שדרתי והייתי ערני מאוד. זכרתי באותו רגע ללמוד מן התאונה של דני ואמרתי להם לא להזיז אותי". ביום ההולדת ה -21 שלו, עבר אלן ניתוח בו הוכנסו 2 לוחות מתכת ו -11 ברגים לחוליות C5-C6 שלו. "צחקתי הרבה, אף פעם לא באמת כעסתי. כשהייתי במחלקת טיפול נמרץ ניסיתי להוציא את המיטב מהמצב שנקלתי אליו. למדתי, למשל, שאם אני עוצר את הנשימה, זה מפעיל את האזעקות בתחנת אחיות. כאשר האחיות היו מגיעות אליי בריצה, הייתי אומר, "דברו איתי! אני משועמם!"

 

לגרום לשינוי

בשנת 1986, דני, יחד עם משפחתו וחבריו, הקים את "קרן דניאל" למחקרים בנושא פגיעות חוט שדרה. בשנת 1998 הוא קיבל את התואר שלו במשפטים.

 

אלן הוא מייסד של "קרן אלן בראון לריפוי שיתוק (ATBF)", אשר הוקמה בשנת 1988. ATBF תומכת במחקרים מדעיים ורפואיים.

 

"אלן ואני נמצאים בכסאות מסיבה מסוימת", אומר דני. "אני מאמין שאיש למעלה לא היה מרוצה מחיינו כהולכים על הרגליים. הוא חשב שאלן ואני בעלי פוטנציאל רב יותר כיושבים בכיסאות גלגלים עם צוואר וגב שבור".

 

"יש לי תמונות שלנו לפני הפציעות, עומדים יחד," אומר אלן. "עכשיו, אנחנו יושבים ביחד ועושים את השינוי בעולם של נפגעי חוט השדרה".

 

גם דני וגם אלן לא נותנים לפציעות שלהם להוריד את המורל.  "אנחנו משנים את המשחק. במקום להיות קורבנות שפשוט שוכבים במיטה, אנחנו מול פניהם של אנשים. אף אחד לא זוכר אותנו בשל סכום הכסף בחשבון הבנק שלנו או מכוניות מהודרות בהן אנחנו נוסעים. אנשים יזכרו אותנו בשל תרומתינו לאנושות".
"היו לנו נסיבות הכי גרועות עם התחזית הטובה ביותר", מוסיף אלן.

 

מתוך-Alan.T. Browm

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן