מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשות190,000$ שנאספו ברשת נותנים סיכוי אחרון לשחקנית האנורקטית

190,000$ שנאספו ברשת נותנים סיכוי אחרון לשחקנית האנורקטית

''יש לי ממש סיכוי לחיות'' אומרת רייצ'ל פארוֹ בסרטון בו היא מודה לגולשים שתרמו כסף שיאפשר לה טיפול


(צילום: מתוך סרטון יוטיוב)
(צילום: מתוך סרטון יוטיוב)

רייצ'ל פארוֹ סובלת מאנורקסיה נרבוזה קשה ונמצאת בסכנת חיים. לאחר שפרסמה סרטון ביוטיוב עם תחינה נואשת לעזרה, הצליחה לגייס באינטרנט כמעט 200,000$ שיאפשרו לה לקבל טיפול. כעת היא מודה לתורמים בסרטון מרגש.

 

בחודש שעבר פרסמה פארו (37), שחקנית מדרום קליפורניה, סרטון ביוטיוב בו סיפרה את סיפורה וביקשה מהגולשים סיוע במימון הטיפול להפרעת האכילה.

 

בסרטון היא סיפרה שהיא סובלת מהפרעת האכילה מזה כעשור ולדבריה במצבה הנוכחי בתי החולים לא מוכנים לטפל בה, פרט לבית חולים אחד שנמצא בקצה השני של המדינה - עבור הטיפול בו היא ביקשה לגייס כספים. עוד היא סיפרה כי בעלה, רוד אדמונדסון, התפטר מעבודתו כמאמן כושר וכיום מטפל בה 24 שעות ביממה. את אדמונדסון (41) פגשה פארו כשעבד כמאמנה האישי במכון הכושר לפני שפיתחה את המחלה.

 

בחשבון שפתחו באתר גיוס ההמונים GoFundMe כותב אדמונדסון שאשתו כבר נזקקה לעירויי דם רבים, סבלה מקרישי דם, בצקות, אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות ובעיות כבד, וכעת ימיה ספורים אם לא תקבל טיפול הולם באופן מיידי.

 

בראיונות לכלי תקשורת פארו סיפרה כי בימים שלפני הפרעת האכילה שקלה 57 ק"ג. בתחילה היא רק רצתה לרדת מעט במשקל כדי שתהיה לה בטן מעוצבת, אך דחיות באודישנים, איבוד עבודתה ועלייה של זיכרונות כאובים מהעבר דרדרו אותה להפרעת אכילה שיצאה משליטה. את משקלה המדויק כיום היא לא מפרטת. 

 

 

 

פארו ובעלה בימים טובים יותר (צילומים: פייסבוק) 

 

כעת התפרסם סרטון חדש בו פארו מודה לכל מי שתרם כסף או הפיץ את סיפורה ועורר מודעות להפרעות אכילה. פארו אומרת בסרטון שהגולשים לא רק הצילו את חייה, אלא גם את חייהם של אנשים אחרים באמצעות שיתוף סיפורה. לדבריה יצרו איתה קשר אנשים הסובלים מהפרעות אכילה שהפסיקו את ההתנהגות האכילה המסוכנות שלהם ופנו לעזרה בעקבות חשיפתם לסיפור הקשה של פארו.

 

 

בסרטון פארו מעדכנת שלאחר שגויס הכסף היא נפגשה עם הרופאה שלה שהסבירה כי הטיפול ההולם ביותר עבורה כרגע הוא להישאר בביתה, והיא ארגנה צוות נבחר של מטפלים מתאימים שיטפלו בה במיטתה עד שתעלה במשקל ותתחזק מספיק כדי לקבל טיפול מחוץ לביתה.

 

הטיפול בהפרעות אכילה במצב כה קשה הוא מורכב ביותר. "מה שאנשים לא מבינים זה שאני לא יכולה פשוט לאכול צ'יזבורגר בגלל שזה יכול להרוג אותי" אמרה פארו בראיון ל-CNN. כעת כחלק מהטיפול היא תעלה את הצריכה הקלוריות שלה באופן הדרגתי ותחחיל מ-25 קלוריות ליום. בסרטון היא מספרת שהבינה שלהחלמה יידרש תהליך שייקח זמן רב - אולי 3-5 שנים, "זה יותר זמן ממה שציפיתי, אך עם התמיכה שלכם אני יודעת שאני יכולה לעשות את זה" היא אומרת. בינתיים היא מקווה שהסיפור שלה יעלה מודעות להפרעות אכילה מסוכנות, ושאחרים הסובלים מהפרעות שכאלה ידעו שהם לא לבד ויפנו לטיפול.