מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשות15 שנה למחקר קופקסון

15 שנה למחקר קופקסון

קופקסון, התרופה לטרשת נפוצה של חברת טבע הישראלית, סיימה מחקר פרוספקטיבי שנמשך 15 שנה בו הודגמה יעילות ובטיחות התרופה לאנשים עם טרשת נפוצה.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חברת טבע הישראלית, הודיעה ופרסמה נתונים ממחקר שנמשך 15 שנה בו נבחנה והוערכה התרופה קופקסון (גלטימאר אצטאט - glatiramer acetate, הניתן בזריקה), כאשר זהו מחקר האורך הפרוספקטיבי הארוך ביותר שנערך בקרב אנשים עם טרשת נפוצה עם מהלך התקפי-הפוגתי. הנתונים פורסמו בכתב העת Multiple Sclerosis.


המחקר הקליני שנמשך 15 שנה הראה שיותר מ- 80% מהמטופלים המשיכו ללכת ללא אמצעי עזר, על אף שמשך המחלה הממוצע במחקר היה 22 שנים, וכי שני שלישים מן המטופלים לא עברו למהלך מחלה פרוגרסיבי-משני. מטופלים שנשארו במחקר לאורך זמן ממוצע של 15 שנה הראו הפחתה בקצב ההתקפים (ARR -annualized relapse rate ) בהשוואה לקצב ההתחלתי, ורק עלייה מינימאלית במדד ה- EDSS, מדד להערכת הפגיעה הנוירולוגית. בממוצע, מדד ה- ARR במהלך המחקר פחת מ- 0.82±1.12 לרמה של 0.34±0.25 במהלך 15 שנות המחקר.


בנוסף, לנתונים המדגימים את יעילות התרופה, המחקר חיזק את בטיחות התרופה לאורך זמן. תופעת הלוואי הנפוצה ביותר שנצפתה בעת השימוש בקופקסון הייתה תגובות של העור להזרקה בנקודת ההזרקה, ותופעות חולפות שהגיעו כתגובה מיידית לאחר ההזרקה. לא דווחו במהלך המחקר תופעות לוואי הקשורות לפגיעה במערכת החיסונית, דלקות או מחלות ממאירות.


"מחקר זה חשוב מאוד לקהילת הטרשת הנפוצה כי הוא ממשיך לחזק את יתרונות השימוש הממושך בקופקסון ואת יכולתו האפקטיבית להאט את התקדמות המחלה", כך אמר פרופ' קורי פורד, החוקר הראשי. " מעודד לראות תוצאות כאלו לאורך זמן רב התומכות בטיפול קיים, מבוסס ובטוח הרלוונטי ויעיל למחלה כרונית זו".


" אנחנו מרוצים לראות שתוצאות המחקר מחזקות את אפקט ארוך הטווח והבטיחות של הקופקסון", כך אמר משה מנור, סגן נשיא קבוצת טבע. " מחקר ארוך טווח מסוג זה מדגים את השקעתה והמחויבות של חברת טבע לקופקסון ואת המשך המאמצים שלנו לשפר את מהלך מחלת הטרשת הנפוצה".


מחקר זה הוא המחקר הפרוספקטיבי (שבין היתר, תנאיו נקבעו מראש ולא בדיעבד, והופכות את המחקר למהימן יותר), הפתוח היחידי שבחן תרופה לטרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי לאורך זמן כה רב. המחקר, נכון להיום נמצא בשנתו ה- 19, והוארך ל- 20 שנה בעקבות התוצאות החיוביות שנראו עד עתה והעניין הרב שיש לקהילת הטרשת הנפוצה במחקר אורך ייחודי מסוג זה.

 

 

מתוך THE MULTIPLE SCLEROSIS RESOURCE CENTER

 


תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.
 

brazill
11/09/10 2:28

 חסרה השוואה לאנשים שלא לקחו תרופה