מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
1.2 מיליון ישראלים בעלי עודף כולסטרול
סקר: 65 אחוז מהאזרחים אינם מודעים לרמות הכולסטרול שלהם
1.2 מיליון ישראלים הם בעלי עודף כולסטרול, אבל 65% מהאוכלוסייה כלל לא מודעים לרמות הכולסטרול שלהם, כך עולה מנתונים שמפרסמת החברה הישראלית לטרשת עורקים לרגל יום המודעות הלאומי הראשון לנזקי הכולסטרול שצוין אתמול.
עודף כולסטרול (היפרכולסטרולמיה), הוא אחד מגורמי הסיכון המרכזיים להתפתחות של מחלות לב ושבץ. עם זאת, על פי נתוני איגודי הרופאים, מטופלים נגד המחלה כ-470 אלף בני אדם המהווים כשליש מהסובלים בלבד. בנוסף שליש מבעלי עודף הכולסטרול לא מאוזנים ולא עומדים ביעדים שנקבעו. חמור יותר מכך הוא הנתון המעיד כי קרוב ל-50% מהחולים בסיכון גבוה, הסובלים ממחלות לב וכלי דם, לא מאוזנים.
לאחרונה פרסמו איגודי הרופאים המלצות טיפוליות עדכניות לטיפול בכולסטרול ובהם ערכי מטרה חדשים מעודכנים על פי רמת הסיכון ללקות במחלת לב. על פי המלצות אלה, חולים בסיכון גבוה (כאלו הסובלים ממחלת לב, סוכרת או לקו בשבץ, או הסובלים מהצטברות של גורמי סיכון מרובים כגון השמנה או לחץ גם גבוה) צריכים להקפיד על רמת כולסטרול "רע" (LDL) פחותה מ-70 מ"ג/דצ"ל. הנמצאים בסיכון בינוני (שני גורמי סיכון ויותר למחלות לב) צריכים להקפיד על רמת LDL של פחות מ- 130, ורצוי פחות מ- 100 מ"ג/דצ"ל.
"חולה לא מאוזן הוא בבחינת פצצה מתקתקת שבכל רגע יכול ללקות בהתקף לב או שבץ", אומר יו"ר החברה הישראלית לטרשת עורקים ומנהל מרכז הליפידים בשיבא, פרופ' דרור חרץ. "טיפול נכון ובזמן מציל חיים ואנו רואים שלאורך השנים מאבק בכולסטרול הוא מאבק משתלם וחלה ירידה בתמותה".