מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשות1 מ-14 נשים הרות סובלת מהפרעת אכילה

1 מ-14 נשים הרות סובלת מהפרעת אכילה

מחקר בריטי מצא כי רבע מהנשים ההרות מודאגות מאוד ממשקלן ו-7.5% סובלות מהפרעות אכילה


הפרעות אכילה בהריון עלולות להשפיע על האם והעובר (צילום: Shutterstock)
הפרעות אכילה בהריון עלולות להשפיע על האם והעובר (צילום: Shutterstock)

אחת מכל 14 נשים סובלת מהפרעת אכילה בשלושת החודשים הראשונים להריון. כך עולה ממחקר מדאיג שפורסם בכתב העת European Eating Disorders Review.

 

במסגרת המחקר שערכו חוקרי University College London כמעט 740 נשים הרות שהגיעו לסקירת המערכות הראשונה מילאו שאלון מקצועי, בו נבחנו סימפטומים להפרעות אכילה בשליש הראשון להריון.

 

הם מצאו כי רבע מהנשים היו מודאגות מאוד ממשקלן ומבנה גופן. סך הכל, 7.5% מהנשים עמדו בקריטריונים האבחוניים של הפרעות אכילה.

 

כמעט 9% מהנשים ההרות דיווחו שהן אוכלות יתר על המידה ומאבדות שליטה על מה שהן אוכלות פעמיים בשבוע. 2% מכלל הנשים צמו, התעמלו בצורה מוגזמת, גרמו לעצמן להקיא או השתמשו במשלשלים כדי להימנע מעליה במשקל במהלך ההיריון.

 

החוקרים מבהירים כי הפרעות אכילה בהריון עלולות להשפיע גם על האם וגם על התינוק המתפתח. פעמים רבות נשים עם הפרעות אכילה בהריון לא מאובחנות, מכיוון שתסמיני הריון טיפוסיים כמו עליה במשקל והקאות עשויים לטשטש את נוכחות הפרעות האכילה.

 

לדבריהם, יש להעלות את המודעות להפרעות אכילה ולסימפטומים שלהן בקרב רופאים המטפלים בנשים הרות, כדי לזהות אותן בצורה טובה יותר ולטפל בהן.

 

 

Eur Eat Disord Rev. 2013 Mar 14