מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניכמוניחדשות1 מכל 3 נשים בעולם הותקפה פיזית או מינית

1 מכל 3 נשים בעולם הותקפה פיזית או מינית

כך עולה מדוח חדש של ארגון הבריאות העולמי, הקובע שאלימות נגד נשים גורמת נזק לבריאות הציבור


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ישנן פנים רבות ומזעזעות לאלימות ואלימות מינית נגד נשים, אך המשמעות של התופעה למערכות הבריאות ולבריאות הציבור הנה נושא פחות מדובר. כעת, דוח חדש וראשון מסוגו של ארגון הבריאות העולמי קובע כי אלימות ואלימות מינית נגד נשים הנם בעיית בריאות גלובלית המשפיעה על כ-35% מהנשים בעולם.


הדוח, שנערך על ידי הארגון בשיתוף עם בית הספר להיגיינה ומחלות טרופיות בלונדון ומועצת המחקר הרפואית של דרום אפריקה, מנסה לראשונה לכמת את נתוני האלימות נגד נשים בעולם מנתונים של מדינות חברות וגם כאלה שאינן חברות. בנוסף, הוא מנסה לכמת גם התוצאות הבריאותיות.
יחד עם הדוח פרסם ארגון הבריאות העולמי גם הנחיות כיצד להתמודד עם הנושא.


מן הנתונים עולה כי אלימות נגד נשים יכולה להתרחש גם  מצד בני זוג וגם מצד זרים.
על פי הדוח, דווקא האלימות מצד בני זוג הנה בשיעור גבוה יותר – 30% מהנשים.
עוד עולה מן המחקר כי 38% מהנשים שנרצחו, נרצחו על ידי בני זוגן ו-42% מהנשים שהותקפו על ידי בני זוגן סבלו מפציעות גופניות כתוצאה מכך.


לדברי ארגון הבריאות, על הרשויות להתמודד עם תופעת האלימות נגד נשים ביד קשה, כמו גם לפתח יותר מנגנוני תמיכה בנשים שסבלו מתקיפה שכזו.


בין התופעות הבריאותיות הנגרמות מאלימות פיזית ואלימות מינית נגד נשים נמצאת תופעת הדיכאון, כאשר נשים שהותקפו על ידי בן הזוג נמצאות בסיכון כמעט כפול לסבול מדיכאון לעומת נשים שלא הותקפו. בנוסף, תקיפות אלו גורמות גם לבעיית התמכרות לסמים ואלכוהול, גם כאן הסיכון עולה פי שניים לאחר תקיפה של בן הזוג.


בעיה בריאותית נוספת קשורה למחלות המועברות במגע מיני, כאשר נשים שהותקפו מינית נמצאות בסיכון של פי 1.5 להידבק בסיפיליס, כלמידה וזיווה. באזורים מסוימים בעולם תקיפה כזאת מעלה את הסיכון להידבקות ב-HIV פי 1.5.
עוד נמצא, כי אצל נשים שעברו תקיפה פיזית או מינית, בין אם מצד בן הזוג ובין אם לא, הסיכון להפלה הכפיל את עצמו.


לבסוף, נמצא כי נשים שעברו תקיפה מינית נמצאו בסיכון גבוה ב-16% ללידת תינוק במשקל לידה נמוך לעומת נשים של סבלו מתקיפה שכזו.


ארגון הבריאות העולמי טוען כי עובדי מערכת הבריאות צריכים להיות מוכשרים לטפל בנשים אלה ולשפר את הטיפול בהן. לדברי הארגון יש להכשיר את העובדים לזהות נפגעות תקיפה מינית היות ופעמים רבות הנשים יפנו לעזרה רפואית מבלי לגלות את הסיבה האמתית, יש לשמור על סודיות ופרטיות בעת הטיפול  ויש גם להתייחס גם לאספקטים הנפשיים בעת הטיפול.


הארגון מסביר כי יתחיל לקדם הטמעה של הנושא במדינות דרום מזרח אסיה בימים אלו תוך שיתוף פעולה עם הממשלה המקומית.

 

לאתר ארגון הבריאות העולמי

NAMA
22/11/13 19:00

מי זוכר את רוז פיזם זכרה לברכה?