מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות"תאכל כבר" או "את זה אסור לך" - לא מועילים להרגלי האכילה של ילדיכם

"תאכל כבר" או "את זה אסור לך" - לא מועילים להרגלי האכילה של ילדיכם

לטענת החוקרים יש ללמד הורים כיצד לנהוג על מנת לשפר את יכולות ילדיהם בהתמודדות עם אוכל


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש שפורסם בג'ורנל הרפואי Pediatrics בדק האם לצורה שבה ההורים מתייחסים להרגלי האכילה של בני נוער, אילו הרגלים קיימים, והאם הם קשורים לרמת ההשמנה של הילדים. 

 

לצורך המחקר נבחרו 2,231 ילדים בגיל ממוצע של 14.4 שנים ו-3,431 הוריהם. במסגרת המחקר נבחנו גורמים הקשורים למשקל בני הנוער, מוצאם והתנהגויות הקשורות במשקל שלהם. במקביל מילאו ההורים שאלונים הקשורים להתנהגות שלהם בקשר עם הרגלי האכילה של ילדיהם.

 

על פי התוצאות נראה כי הורים רבים נוהגים להשתמש בשתי אסטרטגיות משמעותיות הקשורות לאכילת הילדים שלהם – לחץ לאכול ("אתה חייב לאכול") ויצירת הגבלות על מאכלים מסוימים. מן המחקר עולה, כי אצל הורים לילדים בעלי משקל יתר קיימת נטייה מוגברת לאסור על מזונות מסוימים לעומת הורים לילדים שאין להם משקל עודף. עוד נמצא שהילדים שהוגבלו פיתחו חיבה מוגברת למזון האסור ואכלו ממנו כמויות מוגברות כשהייתה להם הזדמנות.

 

עם זאת אצל ילדים ללא משקל עודף נמצא כי ההורים נוהגים יותר ללחוץ על הילדים לאכול. ככלל אבות היו בעלי נטייה גבוהה יותר להשתמש באסטרטגיית הלחץ לאכול מאשר אימהות, ובנים נוטים יותר לסבול מהנושא מאשר בנות. לעומת זאת בשאלת ההגבלות לא היה הבדל בין אימהות לאבות וגם לא הייתה משמעות האם מדובר בבנים או בנות.

 

החוקרים מסכמים כי לאור העובדה שלאופי שבו הורים מתייחסים לאוכל יש השפעה משמעותית על הרגלי האכילה של הילדים והיכולת שלהם למנן את אכילתם, יש לחנך את ההורים ולהעצים אותם כך שיוכלו להקנות הרגלים בריאים לילדיהם. לדוגמה ללמד את ההורים להציע אפשרויות בריאות חליפיות ולא רק לאסור חלופות לא בריאות.

 


Pediatrics. 2013, 131(5), e1443-50

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

חיזוקים שליליים לא עוזרים לא לילדים ולא למבוגרים,אלא מביאים לתוצאה הפוכה לה ייחלנו.

תרצה-שני
04/06/13 14:16

קיימת גישה שאותה מובילה אלין סאטר שנקראת "חלוקת אחריות בהאכלה" ההורה אחראי על סוג האוכל שקיים בבית ומוגש לשולחן וכן על זמני הארוחות. הילד אחראי על מה הוא אוכל וכמה. אם ישמרו כללים אלה ההתנהלות התזונתית בבית תהיה הרבה יותר בריאה.