מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשות"מערכת הבריאות בקריסה"

"מערכת הבריאות בקריסה"

נתונים קשים על מצב מערכת הבריאות בישראל הוצגו היום (ג') בכנס חירום שנערך בכנסת


"פעם כירורג היה כטייס... כיום למעטים שבאים אומרים ברוך הבא" (צילום: אתר panthermedia)

 

תמונה עגומה של ירידה דרמטית במספר הרופאים הצעירים ושל רופאים הנוטשים את הרפואה הציבורית לטובת הרפואה הפרטית, הוצגה היום במסגרת כינוס חירום בכנסת שדן בנושא המשבר ברפואה בישראל.

 

את הכנס יזמו ח"כ ד"ר רחל אדטו וההסתדרות הרפואית, על רקע דיוני תקציב 2011-2012, על מנת להתריע על המשבר החמור בו ניצבים בתי החולים בישראל ועל הצורך הדחוף בתוספת תקנים אשר נשארו ללא שינוי ב-30 השנים האחרונות.

 

ד"ר יצחק ברלוביץ, מנהל בית החולים וולפסון, הציג נתונים אודות המחסור ברופאים: "מאז 1992 בולטת הירידה בשיעור הרופאים ובעיקר בקרב רופאים צעירים שכיום עומדת על פחות מ-0.4 ל-1000 איש לעומת שיעור הגבוה מ- 0.65 נכון לשנת 92" אומר ד"ר ברלוביץ' "כיום יש כ-3.5 רופאים לכל 1000 איש ובהתאם למגמה הנוכחית, בשנת 2020 מספר הרופאים ירד ל-2.73. גם שיעור המתמחים יורד באופן מתמיד, מ-0.11 מתמחים חדשים נכון לשנת 1999, הגענו לשיעור של 0.08 נכון לשנת 2008. ברפואה פנימית למשל, מ-200 מתמחים חדשים בשנת 2000 ירד מספרם לפחות מ- 140 בשנת 2008".

 

"מערכת הבריאות הציבורית במדינת ישראל הינה מערכת בקריסה" אמרה ח"כ אדטו "חובה להגדיל את מסגרת התקציב על מנת לאפשר תוספת מיטות אשפוז, תשתיות ותקני רופאים, זאת על מנת שלא נדרדר למצב המאפיין מדינות העולם השלישי."

 

ונראה כי אנחנו בהחלט בדרך. יו"ר איגוד המרדימים פרופ' עזריאל פרל אמר כי "המדינות העניות ביותר במזרח אירופה נמצאות במצב מתקדם מאיתנו מבחינת תקנים. בעוד שבמדינה מתוקנת ישנם 18 תקני מרדימים למאה אלף איש בישראל ישנם 6. יש לנו בתי חולים מפוארים, אך מבחינת הגירת רופאים למערב אנו דומים יותר למזרח אירופה". פרופ' פרל אמר שכאשר הוא מציג את הנתונים ברחבי העולם, מסתכלים עליו ברחמים.

 

ד"ר חזי לוי, ראש מנהל רפואה במשרד הבריאות, מסביר כי בין היתר, הסיבות למשבר הן הירידה בעלייה לארץ והנגיסה של רופאים מהמערכת הציבורית למערכת הפרטית "במקביל הורדנו את התמותה, הארכנו את תוחלת החיים ובכך העלנו את הביקוש לרפואה" הוא מוסיף. לדבריו נערכים כיום דיונים לגבי האפשרות להאריך את גיל הפרישה של רופאים.

 

אין ספק שהנפגעים המרכזיים הם החולים. "פעם כירורג היה כטייס, כאשר מי שלא עמד בדרישות הכי גבוהות פשוט לא התקבל, אולם עם הזמן שחלף כך גם האיכות, כיום למעטים שבאים אומרים ברוך הבא" אמר ד"ר ריקרדו אלפסי, יו"ר האיגוד לכירורגיה.

 

ח"כ דב חנין הציע שתגובש קבוצה של חברי כנסת שתידבר עם האוצר בסוגיה לקראת תקציב 2011. ח"כ פרופ' אריה אלדד אמר שאם המצב לא ישתפר יש לעגן בחקיקה את מספר מיטות האשפוז כך שיקביל לחציון המיטות במדינות האיחוד האירופאי".

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה