דיכאון וחרדה
מנהלי קהילה
"הורמון ההתחבקות" הופך את הגברים לאמפתיים
מדענים: ספריי לאף יכול לגרום לגברים להיות רגישים יותר לרגשותיהם של אחרים
נשים רבות חיכו זמן רב לחדשות הבאות: חוקרים מצאו כי שאיפת "הורמון ההתחבקות" אוקסיטוצין הפכה גברים לאמפתיים יותר. המחקר הראה גם כי ההורמון העלה את היכולת ללמוד מחיזוקים חברתיים חיוביים. החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of Neuroscience אמרו שספריי המכיל את ההורמון יוכל לשמש לשיפור טיפול התנהגותי במצבים כמו סכיזופרניה.
האוקסיטוצין המכונה גם "הורמון האהבה" או "הורמון ההתחבקות" הוא הורמון טבעי, הידוע כמעורר כאבי לידה ומקדם את החיבור הרגשי בין אם לתינוק. ההורמון גם מופרש בכמות גדולה במהלך אורגזמה. אבל ההורמון גם משחק תפקיד בקשרים חברתיים, אהבה ואמון.
בחלק הראשון של המחקר שנערך על 48 מתנדבים, מחצית מהגברים קיבלו תכשיר ספריי לאף המכיל אוקסיטוצין ומחצית קיבלו ספריי דמה. נטילת ההורמון דרך האף, גורמת לכך שהוא יגיע למוח במהירות.
לאחר מכן הוצגו למתנדבים תמונות של סיטואציות טעונות רגשית שכללו ילד בוכה, ילדה מחבקת את החתול שלה וגבר מתאבל. המתנדבים נשאלו שאלות על עומק רגשותיהם לגבי האנשים בתמונות. אלה שקיבלו את התכשיר עם ההורמון היו בעלי רמות אמפתיה גבוהות יותר באופן משמעותי, בקנה מידה של אמפתיה שלרוב נצפית בקרב נשים, שהן באופן טבעי יותר רגישות לרגשותיהם של אחרים.
בחלק השני של המחקר החוקרים מדדו "למידה עם מוטיבציה חברתית". המתנדבים נתבקשו לבצע מבחנים ממוחשבים, כאשר הופיע פרצוף מרוצה על המסך אם הם צדקו בתשובה, ופרצוף עצוב אם טעו. הגברים ששאפו את ההורמון הגיבו טוב יותר למשוב באמצעות הפרצוף המחייך, מאשר הגברים בקבוצה שקיבלה את תכשיר הדמה.
לדברי החוקרים ההורמון משפר את היכולת של אנשים ללמוד כשהם מקבלים חיזוק חיובי מהסביבה, ושזה חשוב בגלל שזה יוכל אולי לעזור לשפר את האפקטיביות של טיפול התנהגותי, ואולי אפילו לשמש אנשים עם קשיי למידה. הם מוסיפים כי המחקר הוא האחרון בשורת מחקרים שמציעים כי נטילת אוקסיטוצין דרך האף גורמת לאנשים להיות רגישים יותר וערניים יותר לרמזים חברתיים מאנשים אחרים, ואף לנטייה להיות יותר סימפטיים אליהם.
החוקרים אומרים כי תכשיר האוקסיטוצין אולי יהיה יעיל בעתיד לטיפול באנשים עם מצבים הקשורים ליכולת נגישות חברתית מופחתת ונסיגה חברתית, כמו סכיזופרניה. חוקרים אחרים בוחנים כיום את הטיפול הפוטנציאלי באמצעות ההורמון באוטיזם.
http://www.physorg.com/news191761448.html
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה