מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותתרופות ללא מרשם: האפליקציה שתעשה לכם סדר

תרופות ללא מרשם: האפליקציה שתעשה לכם סדר

סובל מצרבת? לילד יש חום? אפליקציה חדשה של משרד הבריאות מספקת את כל המידע על תרופות ללא מרשם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

"20% מהתרופות בישראל הן תרופות ללא מרשם. אנחנו רוצים שאנשים יעשו בהן שימוש מושכל" כך אומר ד"ר איל שורצברג, מנהל אגף הרוקחות של משרד הבריאות, עם השקת "תרופה TO GO" – אפליקציה לתרופות הנמכרות ללא מרשם רופא.

 

האפליקציה, אותה ניתן להוריד ללא עלות מחנויות Google Play ו-App Store, מספקת מידע מפורט, עדכני ואמין על מגוון התרופות ללא מרשם הנמכרות בישראל. היא מאפשרת לחפש תרופות לפי המצב הרפואי/ התסמין (לדוגמה: תרופות לטיפול בצרבת, חום או כאב גרון) ולחפש מידע מפורט על תרופות לפי השם המסחרי של התרופה או סריקת הברקוד שלה.

 

המידע על כל תרופה כולל תמונה של אריזת התרופה, פירוט החומר הפעיל, ההתוויות, אופן הנטילה והעלון המלא לצרכן המכיל מידע רב על התרופה, לרבות תופעות לוואי ואזהרות. כמו כן, מצוין גודל וכמות באריזה וכן מחיר מקסימלי לאריזה ויחידה, מה שמאפשר להשוות עלויות של תרופות.

 

"המטרה של האפליקציה לתת את המידע הנדרש למטופלים בתרופות ללא מרשם ולשפר את בטיחות השימוש בתרופות" מסביר שורצברג. "אם יש לך ילד עם חום וקצת נזלת ואתה רוצה לדעת מה אפשר לתת לו, אתה יכול לבדוק באפליקציה מה קיים ויכול לעזור. אם יש לך בבית תרופה שאתה לא בטוח למה היא משמשת ואין את העלון בפנים – אפשר לסרוק את הברקוד ולקבל מידע".

 

את המיזם הייחודי יזם אגף הרוקחות במשרד הבריאות והוא נעשה בשיתוף אגף תקצוב ותמחור, האגף לבריאות דיגיטלית ומיזם ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי.