הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית.
בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר.
בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי.
כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/
אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה.
לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים.
בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב.
דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
תרופה מסוג אולנזפין לטיפול במשקל נמוך וחשיבה אובססיבית
מחקר על השימוש בתרופה מסוג אולנזפין לטיפול במשקל הנמוך והחשיבה האובססיבית אצל נשים אשר סובלות מאנורקסיה
12/07/09
תגובות 0(צילום: Shutterstock)
מחקר שנערך בקנדה ביקש לבדוק את היעילות של תרופה אנטי-פסיכוטית מסוג אולנזפין ביצירת עלייה במשקל והפחתה של מחשבות אובססיביות בקרב נשים אשר סובלות מאנורקסיה. אולנזפין הינה תרופה אשר ידועה כגורמת לעלייה במשקל בקרב כלל הציבור. במשך 10 שבועות, 34 מטופלות אנורקטיות שוייכו באופן רנדומלי לקבוצת ביקורת שקיבלה תרופת – דמה (פלצבו) או לקבוצה שקיבלה את הטיפול התרופתי ה'אמיתי' - אולנפזין במינון משתנה. בהשוואה לפלצבו, התרופה גרמה ליותר נשים לעלות במשקל, להגיע למשקל היעד ולירידה מהירה יותר בחשיבה האובססיבית. ממצאים ראשוניים אלה מצביעים כי התרופה אולנפזין יעילה ובטוחה לשימוש על ידי נשים אשר סובלות מאנורקסיה.
Am J Psychiatry. 2008, 165(10), 1281-1288