מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותתרבות הסלברטי בעידן הגלובלי מתדלקת את הפחד שלנו מחוסר חשיבות

תרבות הסלברטי בעידן הגלובלי מתדלקת את הפחד שלנו מחוסר חשיבות

בדור הקודם צעירים חלמו ושאפו להיות עורכי דין ורופאים. עכשיו הם כמהים לזכות באוסקר או להיות כוכב פופ מופרסם. ד"ר קרלו שטרנגר מאוניברסיטת תל אביב מזהיר ששינוי זה גורם נזק רב לדימוי העצמי ולתחושת הערך העצמי.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בשנים האחרונות רואים יותר ויותר אנשים בעולם אשר סובלים מפחד הולך וגדל מלהיות חסרי משמעות וחסרי חשיבות. ד"ר שטרנגר יזם לפני כ – 10 שנים פרוייקט רב תחומי בנושא, לאחר שראה בקליניקה יותר ויותר מטופלים אשר סובלים מפחד כזה, וכתוצאה מכך עלייה בדיכאון ובחרדה.

 

ד"ר שטרנגר חושב שהוא גם מצא את הגורם לבעיה. לדבריו האשמה נעוצה בהשפעה של רשת החדשות – שעשועים העולמית (Infotainment) על הפרט.
 

 

שטרנגר בספרו "אני פרוייקט מיתוג" בוחן לעומק את אי-הנחת הקיומית המתמדת שמקננת בכל מי שחייו קשורים קשר בל-ינותק לרשת הגלובלית. קרלו שטרנגר מנתח את האובססיה לסולמות הדירוג, שהפכו מדד לערכו של כל דבר בעולם: חברות, מוצרים, מותגים ובסופו של דבר גם בני-אדם. הוא מדגים כיצד תרבות העזרה-העצמית ורוחניות-הפופ אינה מציעה אלא נחמה מדומה להומו גלובליס, שהוא טיפוס מזן חדש אשר מוגדר ע”י הקשר האינטימי שלו לאותה רשת עולמית.
 

כבני אנוש אנחנו באופן טבעי נוטים למדוד את עצמינו בהשוואה לאחרים סביבנו, אבל עכשיו אנחנו חיים בכפר גלובלי ואנחנו נוטים להשוות את עצמינו לאנשים החשובים והמשמעותיים יותר בעולם.

 

היום גם אנשים בעלי הישגים מרשימים חיים בפחד מתמיד שהם חסרי חשיבות או משמעות, כאשר הם משווים את עצמם לסיפורי הצלחה בתקשורת. תהליך זה יוצר דימוי עצמי מאד לא יציב וחברה בלתי יציבה.

 

לדבריו אנשים צריכים להפסיק למדוד את הישגיהם בהשוואה לפנטזיות תרבותיות של אושר ופרסום, כי זה לעולם לא יוביל לתחושת סיפוק.

 

ד"ר שטרנגר קורא לנו לשוב לבחינה ביקורתית ומעמיקה של שאלות קיומיות בסיסיות לתפיסה אקזיסטנציאלית של האינדיבידואליות החורגת מעבר לעצמי הממותג. לדבריו הריפוי הוא תהליך שהוא קורא לו "קבלה עצמית אקטיבית" והוא ממליץ לאנשים להשקיע זמן בפיתוח השקפת עולם באותה המידה בה הם משקיעים זמן בקריירה.

 

 

www.dailymail.co.uk/health/article-1357122/Psychologist-says-fear-insignificance-driven-global-culture.html#

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק