מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבמדריכים תסמונת תפס של העצב הטריגמינלי

תסמונת תפס של העצב הטריגמינלי

האדם הסובל מתסמונת נוירלגיה טריגמינלית סובל מכאב נוירופתי קשה הפוגע מאוד באיכות החיים. נוירלגיה טריגמינלית נגרמת לרוב בגלל פגיעה קטנה (0.5 ס"מ) והפיכה של העצב האחראי על התחושה בפנים. הפגיעה מתרחשת 1st 0.5 ס"מ לאחר יציאת העצב מהמוח.


נוירלגיה טריגמינלית היא אחת התסמונות הכאובות ביותר.

התסמונת מאופיינת בהתקפים פתאומיים של כאבים  במשך זמן קצר- כמה שניות עד שתי דקות. הכאבים חמורים, אינטנסיביים ומורגשים כדקירות או דומים לשוקים חשמליים.

אנטומיה של עצב טריגמינל

העצב מסומן במיספור רומי V . יש לעצב שלושה ענפים המעצבבים את המצח והעין (Ophthalmic V1 ),את הלחי (maxillary V2) ואת הפנים התחתונות והלסת (mandibular V3) . העצב הטריגמינלי מתפקד כמעביר תחושת מגע על הפנים, תחושת כאב וטמפרטורה ושולט על השרירים המשמשים ללעיסה. יש להבדיל בין העצב הטריגמינלי לעצב הפנים ( עצב קרניאלי מספר VII ) ששולט על כל שאר שרירי הפנים.

העצב הטריגמנלי הוא העצב החמישי מתוך 12 זוגות עצבים קרניאליים המעצבבים את הפנים והראש.

.נוירונים מיוחדים הנקראים trigeminal nerve nucleus .מידע שהובא באמצעות העצב הטריגמינלי מעובד שם לפני שהוא נשלך למוח ולסרברל קורטקס. במוח ובסרברל קורטקס מתקבלת תמונה מודעת לתחושה מהפניםהעצב הטריגמינלי ממשיך לגזע המוח לתוך הפונס. בתוך גזע המוח הסינגלים החשמליים מגיעים לצבר

 

הכאב

הכאב הנגרם בנוירלגיה טריגמינלית מורגש רק בצד אחד של הפנים ומורגש בחלק העליון, האמצעי ולעיתים גם התחתון של הפנים. כל התקף יכול לקרות באופן ספונטני או שניתן לעורר אותו על ידי גירוי קל של מגע עדין, בדרך כלל באזורים המושפעים מהכאב. דברים שכיחים היכולים לעורר את הכאב הם מגע, דיבור, אכילה, שתייה, לעיסה, צחצוח שיניים, הברשת שיער, מקלחת ונישוק. צביטה או לחיצה של אזורי הכאב בדרך כלל לא יגרמו לכאב להתעורר.

 


 

ההתקף 

שההתקפים הפתאומיים של התעוותות הפנים הם התפרצויות ולכן קראו לתופעה tic doloureux או neuralgia epileptiforme. לעיתים נדירות ההתקפים מתרחשים בעת שינה אך ההתקפים יכולים להחמיר או להירגע בזמן שכיבה או המצאות בתנוחות ספציפיות. בזמן התקף הכאבים לעולם לא עוברים לצד השני של הפנים. במקרים נדירים בהם הכאב מופיע בשני הצדדים של הפנים, הכאבים מורגשים בצורה נפרדת.

 

בזמן התקף של - Trigeminal Neuralgia נוירלגיה טריגמינלית , האדם הסובל כמעט תמיד יישאר קפוא וימנע מדיבור או תנועה של הפנים על מנת לא לעורר התקפים נוספים של כאב.

 

 ערכה: חיה  יוסף