טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תמריץ נוסף לחקר טרשת נפוצה
המחלקה לנוירולוגיה בבית החולים ג'פרסון קיבלה גראנט (מענק מחקר) בסך כמה מיליוני דולרים מארגון הבריאות העולמי ה- NIH, בכדי להקים מרכז מוביל לחקר מחלות אוטואימוניות, החל מהמחקר הבסיסי ועד לתרגום הממצאים ליישומים קליניים שישמשו את המטופלים
הגראנט שילווה את המרכז לאורך 5 שנים מתחיל בסכום של 4 מיליון$, אבל יכול להגיע עד ל- 10 מיליון$ בתום תקופת המענק. המרכז יהיה אחד מתוך 9 הנמצאים במדינה והיחידי שקיים בפנסילבניה.
"מטרת העל למרכז ולפרס שקיבלנו היא לתרגם את הידע המדעי הבסיסי לתוך יישומים מעשיים, קליניים לטיפול במחלות אוטואימוניות", כך אמר פרופ' רוסטאמי ראש מחלקת הנוירולוגיה. "ראשית אנחנו הולכים להתמקד במחלת הטרשת הנפוצה ו- זאבת אדמנתית מערכתית SLE. בנוסף, נחקור מחלות אוטואימוניות נוספות כמו סקלרודרמה – טרשת רקמת החיבור. המרכז יתמקד בכיצד מחלות אלו נוצרות, כאשר המטרה היא למצוא טיפולים חדשים ויעילים יותר לטפל בהן".
נכון להיום, פרופ' רוסטאמי חוקר את תפקיד תאי ה- TH17, תאי T (חלק מהמערכת החיסונית של הגוף) המעודדים פעילות דלקתית, בטרשת נפוצה ודרכים לדכא את תאים אלו מתוך תקווה למצוא בדרך זו טיפול טוב יותר לטרשת הנפוצה.
מעבדת המחקר שלו הראתה ש- interkeukin-27, חומר המופק ע"י תאי T מסויימים, יכול לדכא ולהפסיק את פעילותם של תאי ה- TH17. עוד מעבדתו גילתה ש IL-27 יכול לחסום את התפרצות המחלה או להחזיר אותה אחורה במודלים של טרשת נפוצה בחיות. "נראה כי אחת הדרכים בה ישנה התאוששות מן התקף של טרשת נפוצה, כאשר חלק מן המערכת החיסונית מפסיקה את פעילותה, מונעת את פעילות המערכת החיסונית במוח. ה IL-27 מצליח לדכא את פעילותם של תאי Th17 וזהו אחד התהליכים הקריטיים בתהליך", כך סיכם פרופ' רוסטאמי.
במרכז ג'פרסון נמצאים והולכים להיות שותפים במחקר מטובי החוקרים בעולם. מענק זה מצטרף למספר יוזמות שהולכות ועולות בעת האחרונה לקדם ולהשקיע משאבים רבים למציאת טיפול הולם לטרשת נפוצה. אין ספק שמאמצים אלו מבורכים והולכים לקצר את זמן ההמתנה לתגלית הבאה.
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.