מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותתמיסת סוכרוז יעילה להפחית כאב בילודים

תמיסת סוכרוז יעילה להפחית כאב בילודים

מתוצאות מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת Pediatrics., מרץ 2011 , מתן סוכרוז נמצא יעיל בהפחתת כאב כתוצאה מדקירה לצורך בדיקת דם, יותר מאילחוש מקום הדקירה על ידי קרם לידוקאין.


Panther-Media
Panther-Media

עבודות רבות הוכיחו את יעילות מתן הסוכרוז ( דו סוכר-סוכר שולחני) להפחתת כאב במהלך  טיפולים כואבים כמו מתן חיסונים ובדיקות דם בקרב ילודים ותינוקות. כאשר עוצמת הכאב נמדדת באמצעות הצפייה בסימנים התנהגותיים שהילד מראה כמו הבעת פנים ובכי.

 

מטרת המחקר הייתה לבדוק את היעילות והתרומה היחסית של מתן סוכרוז לעומת מריחת קרם מאלחש "לידוקאין" בהפחתת כאב כתוצאה מדקירה לצורך לקיחת בדיקת דם בקרב ילודים.
לדברי מובילת המחקר ד"ר אנה טדיו , מאוניברסיטת טורונטו, אונטריו, ועמיתים, בדיקת יעילות הסוכרוז בהפחתת כאב לעומת קרם הלידוקאין טרם נבדקה.

 


מדגם: 330 ילודים בריאים שנולדו במועד. הנבדקים נבחרו באופן אקראי לפני הבדיקה: חלקם קיבלו סוכרוז  2 מ"ל בריכוז של 24% , חלקם קיבלו את תמיסת הסוכרוז בשילוב עם מריחת קרם הלידוקאין בכמות מדודה של 1 גרם, וחלקם טופלו בקרם לידוקאין בלבד.

 


הליך המחקר: אומדן הכאב במהלך הבדיקה בוצע בשלושת קבוצות הטיפול המתוארות, בהתאם להבעת הפנים – דירוג 0-100 . בנוסף, נבדקו תופעות הלוואי שנצפו.

 


תוצאות: נמצא שציון הבעת הפנים היה נמוך יותר בקבצת הילודים שקיבלו את הסוכרוז, לעומת אלה שטופלו בקרם הלידוקאין. שילוב של סוכרוז עם לידוקאין לא תרם להפחתת הציון. התוצאות תומכות בממצאי עבודות קודמות בכל הקשור ליעילות הסוכרוז בהפחתת הכאב באוכלוסיית הילודים.


תופעות לוואי: לא נמצאו הבדלים בתופעות לוואי הקשורות לגירוי מקומי של העור כתוצאה ממריחת קרם הלידוקאין. לא נצפו תופעות לוואי למתן הסוכרוז .


מגבלות המחקר בכך שלא כלל קבוצת ביקורת שקיבלו פלצבו ( שלא ניתן להבדיל בין סוכרוז / משחת לידוקאין). בנוסף, יתכן שאומדן הכאב לא היה מספיק רגיש בזיהוי היתרונות הנוספים שיש למריחת קרם הלידוקאין, במהלך פרוצדורות טיפול אחרות, לכן לא ניתן להכליל את תוצאות מחקר זה, לגבי יעילות הלידוקאין להפחתת כאב בפרוצדורות טיפוליות אחרות.

 


טיפול יעיל להפחתת כאב הינו קריטי באיכות הטיפול הרפואי של הילוד. למרות אמצעים זמינים להפחתת כאב עדיין הפחתת כאב במהלך פרוצדורות טיפוליות הכרוכות באי נוחות וסבל אינה מטופלת כהלכה. המכשול העיקרי נובע מאי בהירות / חשש לגבי השפעת המרכיבים הפרמקולוגיים של התרופות השונות בקרב ילודים.
 

 

http://www.medscape.com/viewarticle/739132?src=rss