מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתלעסו כל ביס 40 פעמים – אולי תרזו

תלעסו כל ביס 40 פעמים – אולי תרזו

מחקר: לעיסה מרובה של כל ביס מפחיתה באופן משמעותי את מספר הקלוריות שנצרכות באותה ארוחה


לעיסה ממושכת עשויה לגרום לכם לאכול פחות (צילום: Shutterstock)
לעיסה ממושכת עשויה לגרום לכם לאכול פחות (צילום: Shutterstock)

 

תמיד אמרו לנו לאכול לאט וללעוס היטב. תוצאותיו של מחקר סיני חדש אולי יצליחו לשכנע אותנו להקפיד על זה. נחקרים שלעסו כל ביס 40 פעמים, אכלו 12% פחות קלוריות מאשר כשהם לעסו רק 15 פעמים. לפי המחקר שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition נראה שהסיבה לכך היא שלעיסה ממושכת מפחיתה את הרמות של הורמון הרעב גרלין.

 

חוקרים מאוניברסיטת Harbin בסין גייסו 16 גברים צעירים רזים ו- 14 גברים צעירים שמנים וביצעו שני ניסויים.

 

בניסוי הראשון הם ביקשו לבדוק אם הגברים השמנים לועסים את המזון שלהם באופן שונה מהגברים הרזים. כל נחקר קיבל פשטידה וצולם במצלמה נסתרת. החוקרים לא מצאו הבדל בין גודל הביסים שנלקחו על ידי גברים שמנים לאלו של הגברים שהיו במשקל תקין. יחד עם זאת נמצא כי בהשוואה למשתתפים רזים, משתתפים שמנים בלעו כל ביס לאחר מספר נמוך יותר של לעיסות.

 

בניסוי השני החוקרים ביקשו לבדוק אם לעיסה מרובה תגרום לנבדקים לאכול פחות ותשפיע על רמות הסוכר בדם ורמות של הורמונים מסוימים המווסתים תיאבון. הנבדקים קיבלו ארוחה זהה בשתי פעמים שונות – פעם לאחר שהם לעסו כל ביס 15 פעמים ופעם לאחר שלעסו 40 פעמים.

 

בלי קשר למשקל של הנבדקים, ב"ארוחת ה- 40 לעיסות" הם צרכו בממוצע 12% פחות קלוריות מאשר ב"ארוחת ה- 15 לעיסות". החוקרים גם מצאו קשר בין מספר הלעיסות ורמות של מספר הורמונים שאומרים למוח מתי לאכול ומתי להפסיק לאכול. לעיסה רבה יותר נקשרה עם רמות נמוכות יותר של גרלין בדם, הורמון שמעורר תיאבון, ורמות גבוהות יותר של הורמונים מפחיתי תיאבון. במחקר לא נמצא קשר בין משך הלעיסה לרמות הסוכר בדם או רמות האינסולין.

 

 

American Journal of Clinical Nutrition, online July 20, 2011

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אם יש בידכם צימוק אתם מוזמנים לנסות תרגיל MINDFULNESS ידוע שקשור באכילה, מעניין מה תרגישו? אל תנסו לדמיין מה הייתם מרגישים אילו היה לכם צימוק, פשוט קחו צימוק אמיתי...אנא התחילו בכמה נשימות עמוקות...

החזיקו את הצימוק ביד, התבוננו בו בקפדנות. כשתהיו מוכנים, אני מזמינה אתכם לחקור את הצימוק הזה בכל החושים שלכם. מה הצבע שלו? האם הוא משנה את צבעו במקומות שונים? איך משטח הפנים שלו נראה? האם הצימוק יבש או לח? האם צורתו סימטרית? נסו להרגיש את הצימוק...האם הוא רך או קשה? האם לקצוותיו יש צורה מובנית? האם הטקסטורה שלו זהה בכל שטח פניו? כמה הוא כבד? האם יש לו ריח? שימו את הצימוק בפה...איך מגע הלשון עם הצימוק? האם הוא מורגש אחרת באיזורים שונים של הפה? האם בציפייתכם לאכול את הצימוק אתם מרגישים בהפרשת הרוק הנלווית? האם אתם מרגישים בטעם עוד לפני שנגסתם בו עם השיניים? יש לו ריח? האם הטקסטורה שלו משתנית ככל שהוא נמצא יותר זמן בפה? אנא התבוננו במחשבותיכם ובציפיותכם. האם אתם מצפים לבלוע את הצימוק ולאכול אחד נוסף, או שאולי אתם פשוט נהנים מעושר החוייה העכשוית של הצימוק שנמצא בפה? כשתהיו מוכנים אנא ניגסו בצימוק בעדינות. מה הטעמים המשתחררים מהצימוק אחרי הנגיסה? האם הטעם והטקסטורה של פנים הצימוק שונים מהחוץ שלו שהירגשתם קודם? האם יש שינוי בלחות? בטעם? האם התחושות בפה שונות בחלקי הפה השונים? נסו לשים לב לתחושות המלוות את הלעיסה האיטית של הצימוק והתייחסו אל כל תחושה בנפרד. כשהגעתם לבליעה האם אתם מרגישים את התחושות במורד הגרון שלכם? האם תוכלו לעקוב אחריהן עד שיגיעו לקיבה? איזה תחושות נותרו בפה? האם הטעם והתחושה בפה שונים עכשו ביחס לתחושות שהיו לפני אכילת הצימוק, לפני בליעת הצימוק? האם המחשבות שלכם עדיין בחווית האכילה הזאת או שהן נדדו למקום אחר?