מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותפעוטות ששותים משקאות ממותקים – בסיכון להשמנה כבוגרים צעירים

פעוטות ששותים משקאות ממותקים – בסיכון להשמנה כבוגרים צעירים

חוקרים מבריטניה מצאו כי להעדפת משקאות ממותקים בילדות המוקדמת במקום מיצי פירות יש תרומה מדאיגה לצבירת משקל עודף בהמשך החיים


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משקאות ממותקים נמצאים בשנים האחרונות על המוקד ברבות ממדינות העולם לאחר שהובהרה מעל לכל ספק תרומתם לעלייה המבהילה בממדי ההשמנה. משקאות אלה למעשה מחדירים לגוף כמויות גבוהות של סוכר פשוט אשר נצבר עם הזמן ברקמות הגוף ועשוי להוביל להשמנה וסוכרת. מדינות רבות בוחנות בשנים הארונות הטלת מיסוי על משקאות ממותקים, בניסיון לצמצם את צריכתם.

 

אך עתה מתברר כי לא רק לאנשים בוגרים מוטב להתרחק ממשקאות ממותקים. חוקרים בריטיים מצאו כי כבר מגיל הילדות – שתיית משקאות ממותקים מלווה באימוץ דפוסי תזונה שליליים שעשויים לעודד השמנה בהמשך החיים.

 

יותר סוכרים ושומנים – פחות סיבים

 

במסגרת המחקר שנערך במסגרת בית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת סוונסי (Swansea) בבריטניה, בוצע מעקב אחר השפעות התזונה על בריאותם של 13,988 ילדים בריטיים תושבי אזור בריסטול במדינה מגיל לידה ועד גיל 24. המדובר באחד ממחקרי המעקב בתחום התזונה והבריאות הארוכים בעולם, שהחל באפריל 1991 (מחקר ALSPAC).  

 

במחקר נמצא כי ילדים ששתו משקאות ממותקים מוגזים כמו קולה או משקאות פרי ממותקים עשירים בסוכר לפני גיל שנתיים עלו יותר במשקל כשהגיעו לגיל 24.

 

בגיל שלוש, פעוטות ששתו משקאות קולה צרכו יותר קלוריות, שומן, חלבון וסוכר אך פחות סיבים תזונתיים. לעומת זאת, אלו שקיבלו מיץ תפוחים טהור צרכו פחות שומן וסוכר, אך כמויות גבוהות יותר של סיבים.

 

עוד נמצא כי אצל בנות, שתיית משקאות פרי טבעיים הייתה מלווה אף היא בעלייה במשקל, אם כי באופן מתון יותר ממשקאות ממותקים. ממצא זה לא תועד אצל בנים, שאצלם לא נמצאה השפעה "משמינה" כלשהי של מיצי פרי טבעיים.

 

המחקר גם הדגיש הבדלים בבחירות המזון. ילדים שצרכו מיץ תפוחים טהור הקפידו לעתים קרובות על תזונה שכוללת יותר דגים, פירות, ירקות ירוקים וסלט – שנחשבים למזונות בריאים, ונמנים היום גם על רכיבי התזונה הים תיכונית, ואילו אלה ששתו קולה אכלו יותר "ג'אנק פוד", דהיינו המבורגרים, נקניקיות, פיצה, צ'יפס, בשר, שוקולד וממתקים.

 

בנוסף, הצוות גילה קשר בין משקאות ממותקים עשירים בסוכר לבין מעמד סוציואקונומי, כאשר לילדים מרקע אמיד יש סיכוי גבוה יותר לקבל גישה למיץ פירות טהור.

 

המחקר קיבל תמיכה בלתי תלויה מאיגוד מיצי הפרי האירופי (AIJN), וממצאיו מדווחים בגיליון מארס 2024 של כתב העת European Journal of Clinical Nutrition.

 

מחלות דלקתיות וסרטן

 

החוקר הראשי, פרופ' דיוויד בנטון (Benton), הדגיש בהודעה לתקשורת לאחר פרסום הממצאים כי "הרגלי תזונה בגיל צעיר קובעים את דפוסי המזון שמשפיעים לאורך החיים על העלייה במשקל. האתגר הוא להבטיח שהילד יפתח הרגלים תזונתיים טובים: כאלה שמבוססים פחות על שומן וסוכר, בעוד שמיץ פירות טהור, מוסיף ויטמין C, אשלגן, חומצה פולית ונוגדי חמצון פוליפנולים צמחיים".

 

ממצאי העבודה מתווספים לשורה של ממצאים עדכניים על הסכנות האורבות לבריאות בשתייה מרובה של משקאות ממותקים מילדות. מחקרים מצאו כי משקאות ממותקים הם הגורם המשמעותי ביותר בתפריט היומיומי הממוצע במדינות המערב לעודפי סוכר, כאשר מנה אחת של כוס משקה קל ממותק מספקת לגוף כ-35 עד 37.5 גרם סוכר ו-150-140 קלוריות. מטה אנליזה של חוקרים מניו זילנד, שפורסמה בינואר 2013 בכתב העת British Medical Journal, קבעה כי צריכה גבוהה של משקאות ממותקים מעלה תוך שנה ב-55% את הסיכון לפתח עודף משקל או השמנת יתר. למרות קשר ברור בין שתיית משקאות ממותקים לסוכרת והשמנה, מחקרים לא זיהו עד כה ירידה משמעותית בהיקפי מחלות אלה בשני העשורים האחרונים – חרף ירידה בצריכת משקאות ממותקים. קיימים גם סיכונים נוספים: ביולי 2022 דיווחו חוקרים מסין כי מצאו שמשקאות ממותקים שמכילים סוכר מגדילים את הסיכון לפתח מחלות מעי דלקתיות, ובעיקר קרוהן, וזאת ככל הנראה על רקע השפעות של הסוכר במערכת העיכול על פעילות דלקתית מוגברת. במאי 2019 דיווחו חוקרים צרפתים בכתב העת British Medical Journal כי מצאו קשר בין שתייה מרובה של משקאות ממותקים לעלייה בסיכון למספר סוגים של סרטן, בהם סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן המעי הגס.

 

במדינות רבות בעולם נאבקים בשנים האחרונות בסכנות הבריאותיות של משקאות ממותקים באמצעות הטלת מיסים. גם בישראל הוטל מס על משקאות ממותקים בשנת 2022, אולם זה בוטל במארס 2023 לאחר חילופי שלטון. מחקר של בנק ישראל מצא כי הטלת המס בשנת 2022 הביאה לירידה של כ-5% בהיקף הרכישות של משקאות ממותקים לנפש בישראל, אולם השפעה זו נעלמה לאחר שבוטל כאמור המס. מחקר אמריקאי שפורסם בינואר 2024 בכתב העת JAMA Health Forum מצא כי הטלת מס מסוג זה בחמש מדינות בארה"ב הובילה לירידה ממוצעת של 33% ברכישת משקאות אלה תוך שנתיים.

 

European Journal of Clinical Nutrition, doi: 10.1038/s41430-024-01430-y