סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
תזונה נכונה משפרת זכרון ובריאות
לבחון תזונה מפחיתה דלקתיות
מחקר ממרכז התזונה האנטי-סוכרתית באוניברסיטת לונד הראה השפעה מקיפה לתזונה בריאה על הבריאות.
הרעיון המנחה היה להפחית בעזרת התזונה את הדלקתיות הקשורה כידוע עם סיכוי מוגבר לסוכרת 2 או למחלות לב.
בדרך כלל בוחנים השפעת מזון זה או אחר אלא שכאן לראשונה בחנו החוקרים השפעה בו זמנית של מיגוון מזונות בריאים ואנטי דלקתיים על משתתפים בריאים.
הנבדקים היו 44 משתתפים בריאים בעלי עודף משקל ובגילים 50-75. הם קיבלו למשך 4 שבועות תזונה בריאה שהכילה הרבה נוגדי חמצון, אומגה 3, דגנים מלאים, פחמימות משחררות גלוקוז לאט (GI נמוך), הרבה סיבים ופרוביוטיקה.
התזונה הכילה למשל, דגים שמנים, חלבון סויה, שעורה, שקדים, אוכמניות, קינמון, לחם מלא מיוחד וחומץ.
התוצאות היו טובות משציפו ונראו במספר תחומים, הכולסטרול ה"רע" LDL ירד ב-33%, טריגליצרידים ירדו ב- 14%, לחץ הדם ירד ב- 8% וסמן קרישה ירד ב- 26%.
סמן דלקתיות ירד בהרבה ואילו הזכרון ויכולות קוגניטיביות השתפרו.
http://www.ffsc.lu.se/upload/LUPDF/Functional_Food_Science_Centre/afc_folder.pdf
אכן נמצא לאחרונה שהפלבנואיד luteolin הנמצא בהרבה ירקות כמו גזר, סלרי, פלפלים או שמן זית מגן על תאי המח מפני תהליכים דלקתיים הפוגעים בזכרון.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט