מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתזונה נכונה משפרת זכרון ובריאות

תזונה נכונה משפרת זכרון ובריאות

לבחון תזונה מפחיתה דלקתיות


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

מחקר ממרכז התזונה האנטי-סוכרתית באוניברסיטת לונד הראה השפעה מקיפה לתזונה בריאה על הבריאות.

הרעיון המנחה היה להפחית בעזרת התזונה את הדלקתיות הקשורה כידוע עם סיכוי מוגבר לסוכרת 2 או למחלות לב.


בדרך כלל בוחנים השפעת מזון זה או אחר אלא שכאן לראשונה בחנו החוקרים השפעה בו זמנית של מיגוון מזונות בריאים ואנטי דלקתיים על משתתפים בריאים.


הנבדקים היו 44 משתתפים בריאים בעלי עודף משקל ובגילים 50-75. הם קיבלו למשך 4 שבועות תזונה בריאה שהכילה הרבה נוגדי חמצון, אומגה 3, דגנים מלאים, פחמימות משחררות גלוקוז לאט (GI נמוך), הרבה סיבים ופרוביוטיקה.
התזונה הכילה למשל, דגים שמנים, חלבון סויה, שעורה, שקדים, אוכמניות, קינמון, לחם מלא מיוחד וחומץ.


התוצאות היו טובות משציפו ונראו במספר תחומים, הכולסטרול ה"רע" LDL ירד ב-33%, טריגליצרידים ירדו ב- 14%, לחץ הדם ירד ב- 8% וסמן קרישה ירד ב- 26%.
סמן דלקתיות ירד בהרבה ואילו הזכרון ויכולות קוגניטיביות השתפרו.
 

http://www.ffsc.lu.se/upload/LUPDF/Functional_Food_Science_Centre/afc_folder.pdf

 

 אכן נמצא לאחרונה שהפלבנואיד luteolin הנמצא בהרבה ירקות כמו גזר, סלרי, פלפלים או שמן זית מגן על תאי המח מפני תהליכים דלקתיים הפוגעים בזכרון.

 

 

תרגום  ועריכה: ד"ר דינה ראלט