מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תזונה ים תיכונית טובה ללב
מחקר: גברים האוכלים תזונה ים תיכונית הם בעלי תפקוד לב טוב יותר בהשוואה לגברים שאוכלים תזונה מערבית
מחקר שנערך על תאומים הראה כי גם אם יש להם גנים שמעמידים אותם בסיכון מוגבר למחלות לב, תזונה ים תיכונית יכולה לשפר את תפקוד הלב שלהם.
על פי המחקר שפורסם בכתב העת Circulation, גברים האוכלים תזונה ים תיכונית הם בעלי שונות גבוהה יותר בדופק בהשוואה לגברים שאוכלים תזונה מערבית.
שונות בדופק מתייחסת לשוני בטווח הזמן שבין פעימות הלב בחיי היום-יום. שונות מופחתת בדופק מהווה גורם סיכון למחלת לב כלילית ומוות פתאומי.
דיאטה ים תיכונית מאופיינת על ידי צריכה של רמות שומן רווי נמוכות, צריכה מרובה של דגים, פירות, ירקות קטניות, אגוזים, דגנים, שמן זית וכן צריכת אלכוהול מתונה.
במחקר הנוכחי החוקרים בדקו 276 תאומים. הבחירה בתאומים אפשרה לבדוק את השפעת התזונה על שונות הדופק, כאשר מנטרלים השפעות משפחתיות וגנטיות.
הנחקרים נשאלו לגבי הרגלי התזונה שלהם והחוקרים בדקו עד כמה הרגלים אלה תואמים את הדיאטה הים תיכונית. הם קיבלו ציון גבוה יותר, ככל שהתזונה שלהם הייתה קרובה לתזונה ים תיכונית. בנוסף נבדקה רמת שונות הדופק שלהם על-ידי הולטר אק"ג .
על פי ממצאי המחקר, ככל שתזונת הנחקרים דמתה לדיאטה ים תיכונית, שונות הדופק בין פעימה לפעימה הייתה גבוהה יותר. בקרב הגברים שהיו בעלי הציונים הגבוהים ביותר לעומת אלה שהיו בעלי הציונים הנמוכים יותר, היה הבדל בשונות הדופק שניתן לתרגמו לירידה של 9-14% בתמותה הקשורה למחלה לבבית.
פירוש הדבר שהמערכת האוטונומית, השולטת בקצב הלב, עובדת טוב יותר באנשים האוכלים על פי הדיאטה הים תיכונית.
לא ניתן לייחס את ממצאי המחקר לנשים, מאחר ו94% מהנחקרים היו גברים.
circoutcomes.ahajournals.org/cgi/content/abstract/CIRCOUTCOMES.109.905810v1
עריכה ותרגום: מיכל אברג'יל
למחקר קודם על השפעות התזונה הים תיכונית על הלב