מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתזונה ים תיכונית ובריאות

תזונה ים תיכונית ובריאות

השפעת התזונה הים תיכונית על מרכיבי הסינדרום המטבולי


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

בסקירה מקיפה ביותר של תוצאות מ- 50 מחקרים על השפעת התזונה הים-תיכונית, ועם כחצי מיליון אנשים, נמצא כי תזונה זו מייטיבה עם הסינדרום המטבולי ועם המשתנים האישיים כמו היקף המתניים, רמות הכולסטרול והטריגליצרידים, רמת לחץ הדם ומטבוליזם הסוכר.


הסינדרום המטבולי המוביל גם למחלות לב, נהיה נפוץ בעולם במהירות יחד עם הצמיחה בהשמנה ובסוכרת מבוגרים ולכן חיפוש אמצעי מניעה כמו בעזרת תזונה הופך לחיוני בעולם המערבי.


התזונה הים תיכונית מאופיינת על ידי שפע ירקות ופירות, שמן זית, דגנים מלאים, מוצרי חלב דלי שומן וצריכת דגים ומיני אגוזים. תזונה המאופיינת על ידי שפע נוגדי חימצון ודלקתיות.


בסקירת התזונה הים תיכונית הקשורה פחות עם תמותה, אכן נראה כי היא קשורה עם פחות מחלות לב, פחות מקרי סוכרת מבוגרים ופחות השמנה וסרטן. תזונה זו קשורה גם עם פחות הצטברות שומן בטני ופחות לחץ דם גבוה.


התזונה הים-תיכונית יחד עם פעילות גופנית אפשרית לכולם ואין ספק שכדאי להשקיע מאמצים בקידום הגישה הבריאותית הזאת.


J Am Coll Cardiol 2011, 57(11), 1299-1313
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט