מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותתזונה בריאה עשויה לבטל השפעות שליליות של השמנה

תזונה בריאה עשויה לבטל השפעות שליליות של השמנה

השמנה קשורה לסיכון מוגבר למוות מוקדם. מחקר חדש מעלה כי זה לא רק המשקל עצמו – לאיכות התזונה השפעה גדולה על הסיכון


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השמנה קשורה לסיכון מוגבר למחלות רבות, לרבות מחלות לב וכלי דם, ולמוות מוקדם בכלל וממחלות לב וכלי דם בפרט. כעת מתפרסם מחקר חדש ולפיו תזונה הדומה במאפייניה לתזונה ים תיכונית איכותית מאזנת את הקשר בין השמנה וסיכון למוות מוקדם ובמידה מסוימת מפחיתה גם תמותה ממחלות לב וכלי דם באופן ספציפי.

 

המחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת PLOS Medicine נערך על ידי חוקרים שוודים מאוניברסיטת אופסלה ושותפים, בקרב 79,003 מבוגרים שוודים. החוקרים חילקו את הנבדקים בהתאם למידת ההשמנה שלהם לפי מדד ה-BMI לבעלי משקל תקין, משקל עודף והשמנה.

 

בהמשך הצמדות לתזונה ים תיכונית הוערכה בכל נבדק בסולם של 0 עד 8 בהתאם לצריכת פירות וירקות, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים או לא מזוקקים, דגים, בשר אדום ומעובד ושמן זית. הנבדקים חולקו לשלוש קטגוריות בהתבסס על הקרבה של התזונה שלהם לתזונה ים תיכונית: 3-0 הצמדות נמוכה, 5-4 הצמדות בינונית או 8-6 הצמדות גבוהה.

 

בידי החוקרים היה גם מידע נוסף על הנבדקים, לרבות הגיל, הפעילות הגופנית, מצב משפחתי, עישון, מחלות נוספות והמצב הסוציו-אקונומי.

 

במהלך 21 שנות מעקב, 38% מהמשתתפים מתו. לאחר ניתוח הנתונים - במסגרתו החוקרים נטרלו גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות - הם הגיעו למספר ממצאים מעניינים. 

 

ראשית, נמצא כי הסיכון הנמוך ביותר למוות היה דווקא בקבוצה של אנשים בעלי עודף משקל עם תזונה קרובה לתזונה ים תיכונית – סיכון נמוך ב-6% בהשוואה לאנשים בעלי משקל תקין עם תזונה קרובה לתזונה ים תיכונית.

 

עוד נמצא כי תזונה ים תיכונית בריאה יכולה לבטל את הסיכון המוגבר למוות מוקדם שמתלווה להשמנה. במילים אחרות: באופן כללי אנשים שמנים שאוכלים ממש בריא לא נמצאים בסיכון מוגבר באופן משמעותי למוות מוקדם.  

 

תזונה ים תיכונית בריאה יכולה גם להפחית חלק מהסיכון המוגבר למוות ממחלות לב וכלי דם הקשור להשמנה, אם כי לא לנטרל את ההשפעות השליליות של השמנה לחלוטין. לאנשים עם השמנה שהקפידו על תזונה קרובה לתזונה ים תיכונית עדיין היה במחקר סיכון גבוה ב-29% למוות ממחלות לב וכלי דם בהשוואה לאנשים במשקל תקין ותזונה קרובה לתזונה ים תיכונית.

 

ממצא חשוב נוסף הוא שמשקל תקין לא מבטל את הסיכון המוגבר למוות הקשור לתזונה שאינה בריאה - כזו שאינה קרובה לתזונה ים תיכונית איכותית. במחקר זה אנשים במשקל תקין עם הצמדות נמוכה לתזונה ים תיכונית היו בסיכון גבוה ב-60% למוות מוקדם בהשוואה לאנשים במשקל תקין שהתזונה שלהם הייתה קרובה לתזונה ים תיכונית.

 

התזונה הים תיכונית כוללת מגוון ויטמינים ומינרלים וגם נוגדי חמצון רבים (מירקות, פירות עשבי תיבול, שמן זית, תבלינים ויין אדום), חומצת שומן חד בלתי רוויה וחומצת שומן רב בלתי רוויה מסוג אומגה 3 ושפע של סיבים תזונתיים.

 

רכיבים אלה פועלים יחד למניעת מחלות רבות במגוון מגנונים ובהם הפחתת סטרס חמצוני, הפחתת דלקת, שמירה על ריכוז נמוך של LDL מחומצן ששוקע בעורקים וגורם לחסימתם, סיוע לאיזון הסוכר בדם, שמירה על תפקוד תקין של אנדותל – מה שמאפשר גמישות של העורקים וכן סיוע בשמירה על איזון פלורת המעי.

 

רוצים להתאים את התזונה שלכם לתזונה הים תיכונית? ריכזנו את כל המידע המעשי - גם תפריטים יומיים - במדריך מפורט על תזונה ים תיכונית

 

 

PLoS Med 17(9): e1003331. doi.org/10.1371/journal.pmed.1003331