מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
תזונה בריאה מפחיתה סיכון להתקף לב או שבץ שני
סובלים ממחלת לב, שבץ או סוכרת? בנוסף לתרופות חשוב להקפיד על תזונה בריאה
תזונה עשירה בפירות, ירקות, אגוזים ודגים מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון למוות, התקף לב ושבץ באנשים עם מחלת לב וכלי דם או סוכרת. כך עולה ממחקר חדש שערכו חוקרים מאוניברסיטת McMaster.
המחקר שפורסם בכתב העת American Heart Association Rapid Access Journal נערך בקרב 32,000 מטופלים בני 55 ומעלה ב-40 מדינות שונות ברחבי העולם, ונמשך 5 שנים.
המשתתפים, כולם עם מחלות לב וכלי דם או סוכרת סוג 2 עם פגיעה באיברים ותחת טיפול תרופתי, נשאלו באיזו תדירות הם צרכו מזונות כמו חלב, ירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים, אגוזים, בשר ועוף ב-12 החודשים האחרונים. המשתתפים נשאלו גם על גורמים אחרים הקשורים לאורח החיים, בהם צריכת אלכוהול, עישון ופעילות גופנית.
תזונה בריאה הוגדרה כתזונה שכללה צריכה גבוהה של ירקות, פירות, דגנים מלאים ואגוזים וגם צריכה גבוהה של דגים בהשוואה לבשר, עוף וביצים.
לאחר שנלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, ניתוח הנתונים הראה כי אלה שהקפידו על תזונה בריאה ללב היו בעלי סיכון נמוך ב-35% למוות הקשור למחלות לב וכלי דם, 14% הפחתה בסיכון להתקף לב חדש, 28% הפחתה בסיכון לאי-ספיקת לב ו-19% הפחתה בסיכון לשבץ.
החוקרים מסבירים כי יש מטופלים שחושבים שהם לא צריכים להקפיד על תזונה בריאה מאחר והתרופות שהם נוטלים כבר הפחיתו את לחץ הדם והכולסטרול שלהם, אבל זו כמובן תפיסה שגויה.
אז מה בדיוק לאכול? על כך אפשר ללמוד מההמלצות התזונתיות למניעת מחלות לב של האיגוד הקרדיולוגי הישראלי ועמותת עתיד.