מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותתוצאות מבטיחות לטיפול חדש לסוכרת סוג 1

תוצאות מבטיחות לטיפול חדש לסוכרת סוג 1

ניסוי מצא שהטיפול בחלבון AAT בחולי סוכרת סוג 1 לא מוביל לתופעות לוואי. 1/3 מהמטופלים החלו לייצר אינסולין


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ניסוי קליני שנערך בשיתוף חוקרים ישראלים מאוניברסיטת בן גוריון, בחן לראשונה בבני אדם את הטיפול הניסיוני בחלבון אנטי-דלקתי בשם אלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) בקרב מאובחנים חדשים בסוכרת מסוג 1.

 

הקשר שבין תגובות דלקתיות למנגנון של הופעת סוכרת סוג 1 מבוסס היטב. סוכרת מסוג 1, שבעבר כונתה סוכרת נעורים, היא מחלה בה הגוף בעצם תוקף את עצמו. הסוכרת נגרמת כאשר מסיבה לא ברורה, מערכת החיסון הורסת את תאי הבטא בלבלב בתהליך דלקתי. תאי הבטא הם אלה שמייצרים אינסולין, שהוא קריטי לדרך בה הגוף משתמש בסוכר. ללא אינסולין הסוכר מצטבר בדם ועלולים להגרם נזקים קשים. כיום הטיפול היחיד שניתן לחולי סוכרת סוג 1 הוא אינסולין, על מנת שיוכלו לפרק את הסוכרים. אבל המחלה נותרת לכל החיים, מכיוון שאין ביכולתו של האינסולין לשחזר את תאי הבטא שנהרסו או למנוע ממערכת החיסון להמשיך ולהרוס תאי בטא.

 

הניסוי הקליני בחלבון האנטי-דלקתי, שתוצאותיו פורסמו בימים אלה בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, הוא ניסוי שלב 1 שמטרתו העיקרית היא לבחון את בטיחות הטיפול, אך הוא מאפשר במידה מסוימת לבחון גם את השפעתו.

 

הניסוי בוצע בשיתוף בין אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת קולורדו בארה"ב. המחקר המקדים בבעלי חיים ובתרביות תאים אשר הוביל להשקת הניסוי הקליני הנוכחי, בוצע על ידי קבוצתו של ד"ר אלי לואיס בפקולטה למדעי הבריאות של אוניברסיטת בן-גוריון.

 

12 נבדקים אשר אובחנו בסמוך לניסוי עם סוכרת סוג 1, טופלו בהזלפה תוך-ורידית של AAT אחת לשבוע במשך 8 שבועות, ואז היו תחת מעקב שנמשך שנה.

 

בניסוי לא נצפו תופעות לוואי בעקבות הטיפול. עוד נמצא כי בקרב שליש מהנבדקים, הטיפול ב-AAT מנע את הירידה הכוללת של ייצור אינסולין המאפיינת את תחילת המחלה, ואף גרם לעלייה ביכולת ייצור האינסולין בהשוואה לערכי הבסיס. החוקרים מציינים כי החולים שהגיבו לטיפול היו אלה שהצטרפו למחקר בזמן יותר סמוך לאבחנתם.

 

במהלך המעקב נבדקו אצל החולים דגימות תאי דם לבנים של מערכת החיסון, האחראיים לתהליך הדלקתי. שלא כצפוי, במשך 9 חודשים לא נרשם כל שינוי בהתנהגות התאים. אולם החוקרים מדווחים שלאחר 9 חודשים מתחילת הטיפול ב-AAT, נמצא כי התאים שבמחזור הדם של הנבדקים עברו לפרופיל מתון מאוד מבחינה דלקתית, בפרט אצל המטופלים בהם עוכבה מחלת הסוכרת בעקבות הטיפול. זאת למרות שהטיפול למעשה היה מוגבל ל-8 שבועות בלבד.

 

לדברי החוקרים, אחת ההשערות שיכולה להסביר תוצאה זו, היא שתאי מערכת החיסון הצעירים שמתפתחים במח העצם של המטופלים עוברים מיתון משמעותי בנוכחות הטיפול ב-AAT, אשר בא לידי ביטוי רק כשהתאים משתחררים לאחר 9 חודשים אל מחזור הדם.

 

מחקר זה הוא הראשון מבין שלושה מחקרים קליניים שבדקו את הטיפול החדש. ניסוי קליני נוסף בחן את הטיפול בגרסה שונה מעט במרכז לחקר סוכרת בבוסטון ומחקר נוסף הושלם לאחרונה בישראל בבתי החולים שניידר ואסף הרופא. תוצאותיהם עתידות להתפרסם בקרוב.

 

במקביל, שלושה ניסויים קליניים חדשים נפתחו זה עתה בשלושת האתרים הללו, לטובת גיוס חולים נוספים ולבחינת שיפורים במינוני הטיפול. בעקבות מסקנות המחקר הנוכחי, גיוס החולים מוגבל לכאלה שאובחנו עם סוכרת בחצי השנה שלפני הצטרפותם לניסוי.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת בן גוריון